ECDIS - kvaliteta tečajeva

Posejdon

New member
Molim one koji su prosli ECDIS tecaj po raznim ucilistima da podijele svoja iskustva o kvaliteti samog tecaja i o razini stecenog znanja. Zelio bih, ako je moguce, da se pohvale ucilista koja imaju kvalitetne predavace i kvalitetnu opremu. Isto bih voli znati da li postoji razlika u cijeni s obzirom na kvalitetu.

Nigdi nećeÅ¡ naučit koliko u par dana na brodu, po RTFM principu. Dakle, ajde di je najjeftiniji.

Posto vecina nauticara mora proc ECDIS nebi bilo lose da se izbor malo suzi. Cilj mog posta nije osobni interes, iako i ja moran uskoro na isti kurs, nego pokusaj selektiranja ucilista iz prve ruke tj. Uz pomoc kolega koji su vec odslusali isti.

Nazovi ucilista i pitaj na kojem simulatoru rade (isti ce ti pisati i na certifikatu) . Ako znas di ces se ukrcat onda saznaj ciji ecdis koriste pa ako ti se to poklopi imas generic i type specific u istom.
A sam tecaj je valjda svugdi podjednak,ne nadaj se da ces naucit bg zna sto za 5 dana...to se sve na brodu savladava

Sent from my iPad using Tapatalk

Nazovi ucilista i pitaj na kojem simulatoru rade (isti ce ti pisati i na certifikatu) . Ako znas di ces se ukrcat onda saznaj ciji ecdis koriste pa ako ti se to poklopi imas generic i type specific u istom.
A sam tecaj je valjda svugdi podjednak,ne nadaj se da ces naucit bg zna sto za 5 dana...to se sve na brodu savladava

Sent from my iPad using Tapatalk
Evo to je vec vise nego koristan savjet. Hvala. Danas san sazna cijene: Diverso 3300kn, Libar 3500kn, SSM 3000kn.

Radio sam Generic u SSM, mislim da sam bio tri dana. Ne sjećam se da smo neÅ¡to radili na elektroničkim kartama već samo na simulatoru sa nekom drugom grupom (vjerovatno BTM). Na kraju dobijeÅ¡ skriptu u papirnatom i digitalnom formatu. Uglavnom, tipična naÅ¡a ciganska posla. Type Specific sam radio u Grčkoj, sve po PS-u, najdetaljniji tečaj na kojem sam bio i stvarno sam naučio masu stvari iako sam imao veliko predznanje za taj tip Ecdis-a.

Sad ti ecdis mora trajat 5 dana tj.40sati. Ja sam bio u libru na genericu - samo opce info vecinom i na kraju crtaj rote malo,okreni brod i tako to. A na type spec sam svaku mogucu opciju na tom ecdisu doslovno koristio i bio upoznat sa istom.

Back