sub_mariner
deck
Nije baÅ¡ tako... Ja nisam neki odabrani iz UK ili Skandinavije pa sam proÅ¡ao sve testove za Maersk i pao na najgluplji mogući naćin. Nisu me mogli čekati toliko dugo da dobijem sve papire iz NorveÅ¡ke ambasade jer je njima hitno trebao radnik.
Da pojasnim i pomognem nekome:
Nakon popunjavanja profila na njihovoj službenoj stranici, aplicirao sam na pozicije iz struke (elektro). Nakon 2 odbijenice, obavijeÅ¡ten sam od njihovog regrutera da sam proÅ¡ao u uži krug te da odradim test inteligencije i test osobnosti (naravno imate za opciju hrvatski jezik). ProÅ¡ao sam i to. Slijedi telefonski intervju, kratko, veoma ugodno i opuÅ¡teno, neka opća pitanja, regruter je bio zadovoljan, ali jedno od pitanja je bilo: Da li imam dozvolu od norveÅ¡ke DSB (vjerojatno vlada) da radim u elektro struci? Na to sam ja ostao malo zbunjen jer nisam ni znao Å¡to je to, te nakon pojaÅ¡njenja mi je regruter lijepo rekao nek Å¡to prije prikupim papire i poÅ¡aljem . Naravno ja sam to učinio u roku 2 dana i poslao. Nakon potvrde norveÅ¡ke vlade da su zaprimili papire bilo je proÅ¡lo 2 i pol mjeseca, odgovora joÅ¡ nije bilo. Tad mi se javio regruter i rekao da ne mogu toliko čekati papire, te da ovaj put ipak neće nastaviti sa mojom aplikacijom. Zato, ukoliko ciljate norveÅ¡ku, Å¡aljite papire Å¡to prije, ta dozvola je besplatna i može se dobiti veoma jednostavno (i preko maila).
Nisam od nikog osobno čuo kakva je Maersk firma, ali vjerujem da je odlična.
![]()
Zašto od Norveške vlade? Možda griješim ali zar Maersk nije Danska kompanija a headquarter im je u Kopenhagenu. Ispravite me,jer sam i ja zainteresiran.
Last edited: