Pripreme za kadeturu

Pozdrav svima...
Sljedece godine bih trebao zavrsiti faks(nautika)... i nakon sto zavrsim ide kao kadetura..sad mene zanima kako opcenito izgleda taj intervju u agencijama ili kompanijama,ispiti neki ili sta ja znam sta je sve ukljuceno... i odlucan sam da se pripremim da tamo i pokazem neko znanje... sad ako mi mozete rec sto bi bilo najbolje,sta se najvise gleda.. seagull programi ili nesto drugo?
hvala...

Pozdrav svima...
Sljedece godine bih trebao zavrsiti faks(nautika)... i nakon sto zavrsim ide kao kadetura..sad mene zanima kako opcenito izgleda taj intervju u agencijama ili kompanijama,ispiti neki ili sta ja znam sta je sve ukljuceno... i odlucan sam da se pripremim da tamo i pokazem neko znanje... sad ako mi mozete rec sto bi bilo najbolje,sta se najvise gleda.. seagull programi ili nesto drugo?
hvala...

Nažalost, najviše se gleda veza!
Svaka agencija će ti tražit da prvo napraviÅ¡ matrikulu i osnovne brevete za ukrcaj, a ako nema posla, onda će ti u večini agencija uvijek falit jedan brevet.

"Eeeee...da barem imaš taj i taj brevet, sutra bi te ukrcao!"

Najbolja taktika za kadeturu je da budeÅ¡ uporan i svakih 10-ak dana obiđeÅ¡ ili nazoveÅ¡ sve te agencije.
Ponekad je dovoljno da se nađeÅ¡ na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Neke agencije će ti samo poslat aplikaciju da ispuniÅ¡, negdje čeÅ¡ rijeÅ¡avat test iz struke i engleskog, a neke će te samo odkantat.

Kad prođeÅ¡ u uži krug kandidata za ukrcaj, onda će negdje bit i intervju, ali to su već "slatke" brige.
Uglavnom, probaj pronać neku vezu za ukrcaj pa će ti ovo sve bit bajka za malu djecu.

Kolega, sretno!

Back