ARPA upravljacki level

casper

Port Captain
Postovane kolege,

Zbog jednog detalja skoro sam propustio Kapetanski, naime imam ARPA-u godinama, nisam ni gledao dali je to upravljacki ili radni level, no kad sam isao prijaviti kapetanski, treba mi upravljacki level a ja imam radni, e sad BIG problem, kako doc do ARPA-e upravljacki level, tecaja nema a ja u stisci sa vremenom, zovi ovamo, zovi onamo, ARPA-u tecaj trenutno nitko ne odrzava, ali ja ipak doznajem da ARPA-u upravljacki level dobivaju redovni studenti bez polaganja (U Zadru 3000 kn tecaj), zovem sveucilista i doznajem, DA tocno je da je dobivaju studenti ali ne i polaznici PPOP, a koja je razlika, imamo isti broj bodova i imamo i mi Terestricku navigaciju, pa mislim da bi pismo u prilogu predsjednik trebao proslijediti MMPI-ju da se to da i polaznicima PPOP a pogotovu zato sto mi godinama plovimo i to nam je ko dobar dan.

Attachments

Postovane kolege,

Zbog jednog detalja skoro sam propustio Kapetanski, naime imam ARPA-u godinama, nisam ni gledao dali je to upravljacki ili radni level, no kad sam isao prijaviti kapetanski, treba mi upravljacki level a ja imam radni, e sad BIG problem, kako doc do ARPA-e upravljacki level, tecaja nema a ja u stisci sa vremenom, zovi ovamo, zovi onamo, ARPA-u tecaj trenutno nitko ne odrzava, ali ja ipak doznajem da ARPA-u upravljacki level dobivaju redovni studenti bez polaganja (U Zadru 3000 kn tecaj), zovem sveucilista i doznajem, DA tocno je da je dobivaju studenti ali ne i polaznici PPOP, a koja je razlika, imamo isti broj bodova i imamo i mi Terestricku navigaciju, pa mislim da bi pismo u prilogu predsjednik trebao proslijediti MMPI-ju da se to da i polaznicima PPOP a pogotovu zato sto mi godinama plovimo i to nam je ko dobar dan.

Stari,ja san isto mora izac na tu jebenu upravljacku arpu,a isto san PPOP:mad:......

I onda san isa u ST se raspitat i cak san tia objasnit jednon majmunu da zasto je dobije neko ko je recimo iz gimnazije ili bilo koje druge skole (pa i srednje pomorske) zavrsia odma visu i sad ima upravljacku,a ja sta san tad vec ima 7-8 ugovora ka seki moran na jebeni brevet??? :udriglavom
A on meni kaze,al oni su tu studirali pa oni znaju!!!!!!!!!!!!!! :mad:
A ja eto neman pojma kako arpa izgleda :udriglavom :udriglavom :udriglavom

I sad je ispalo lipo da su ti mulci prije nego su se popisali prvi put priko bande znali vise o ARPI,radarima i jebenon izbjegavanju sudara nego ja nakon 10 god!!!! :mad: :mad: :mad:

Al mos mu samo razbit glavu i sta ces opet dobit??? Budalu manje...... Onda san isa u SSM i slusa neku prdonju 3 dana i pljunija oko 1500 kn + ispit.........a tecaj je ka Bridge Team...ja majke mi nisan skuzia poantu tog tecaja?:o

a ja mulac prije nego se popisa priko bande imam upravljacku razinu arpe....
a zalosne drzave i sustava, na sreću premlad sam da bi iskusio sustav na vlastitoj kozi...

ali eto, nismo mi mulci krivi sto vi morate polagati ubrzani program i sto niste vec dobili upravljacku razinu,
svakako bi trebali bi rijesiti taj problem brzo...

glupo je i govoriti o znanju rada na arpi mene i mojih kolega koji su istu razinu dobili zavrsavanjem 2 god. nautike...posto ja jedva da i znam sta je to i kako funkcionira...ALI...kako nije moja krivica, nisam niti zasluzio da me neto naziva mulcem...

haha, ma nisam se uvrijedio samo bezveze komentiram :uzdravlje :D
respekt

@ Crni

A ja tebi tvrdim da ti bez obzira koliko godina isa u skolu, ti i tebi slicni, tek nakon 10 godina kojih provedes na brodu, shvatiti ces sto je prova a sto krma, mozes se ti busati o prsa koliko hoces, al ja bi te volio tako napuhanog viditi kod sebe na brodu da ti ja utvrdim znanje, a ja imam samo srednju skolu, zavrsio PPOP, 15 godina Cif na skoro svim vrstama brodova i zadnjih 2 godine Kapetan, eto ja sam nepismen pa bi volio takve ko ti kod sebe na brodu da me naucite znanju.

BTW jednog takvog sekonda sam bas ovaj ugovor iskrca sa broda :kafa

Nisam se ni ja uvrijedio, samo iznosim cinjenice.

Respect:uzdravlje

Å¡to se mora nije teÅ¡ko, ja san zavrÅ¡ia 5 godina faxa, dobia lipu diplomu mag.ing.neznamÅ¡ta i onda iÅ¡a u antipirosa sluÅ¡at D2 sa sobaricama na sem-a :udriglavom jebiga, takav je život, ispljunia san 2 iljade eura na brevete koje san praktički već odsluÅ¡a u istih profesora Å¡ta ih drže na faxu :confused:

Da se slucajno nitko od mladjih kolega nije nasa uvridjen...ja san samo tija rec o nasem sustavu,a i (ponavljam) o kretenskon tecaju za upravljacku arpu...

@Casper-potpis! Ja vidin svaki dan kadete koji dolaze napuhani i misle da su uvatili boga za bradu....a malo je rec da neznaju di je prova di krma!!!
Ja kad san bija kadet,dosa bi na most i sta u jednon kutu-ne bi rici reka! A kad bi mi se komadant obratia ili cif noge bi mi se tresle ( molia san Boga da mi se ni ne obracaju)....danas jebeni kadonja dodje gori i nesiti se cifa ni pitat oceli mu skuvat kavu!!!
Car je skuva sebi,zapali i upadne barbi,onako priko kurca:Kako ste vi danas?

Ja san pusac,a u 2 ugovora kadeture na mostu sa zapalia 2-3 duvana....i kad mi je jedan barba govoria:Mali,i ti pusis zapali, ja bi onako sramezljivo reka ne barba hvala.......
Da dodan,da je jedan kadonja upa cifu da zasto on mora cistit most,kad imamo timunjera na brodu? Ja mu kazen nemozes tako cifu odgovarat,a on meni: ZASTO???

Moj kap. Casper,danasnji kadeti CESTO komentiraju kako cif nezna ovo-ono,kako radi krivo-da se to radi ovako a ne tako- i jos jedna baza stoljeca: Upadne meni jednom jedan kado:Ja u zivotu nisan vidia da se ovako peru tankovi (prvi put na brodu).........

I da se vratimo na temu.....
Mislin da bi se upravljacka arpa tribala zvat napredna i da bi se tribala izdavat na racun navigacije....npr. 12 miseci plovidbe u svojstvu oficira i evo ti brevet! jos da dodan da te u ST ispituju ljudi koji nisu vidili arpu....
Pozz

@ Crni

A ja tebi tvrdim da ti bez obzira koliko godina isa u skolu, ti i tebi slicni, tek nakon 10 godina kojih provedes na brodu, shvatiti ces sto je prova a sto krma, mozes se ti busati o prsa koliko hoces, al ja bi te volio tako napuhanog viditi kod sebe na brodu da ti ja utvrdim znanje, a ja imam samo srednju skolu, zavrsio PPOP, 15 godina Cif na skoro svim vrstama brodova i zadnjih 2 godine Kapetan, eto ja sam nepismen pa bi volio takve ko ti kod sebe na brodu da me naucite znanju.

BTW jednog takvog sekonda sam bas ovaj ugovor iskrca sa broda :kafa

Nisam se ni ja uvrijedio, samo iznosim cinjenice.

Respect:uzdravlje

cemu sad to , pa nismo se dosli ode vridat i jebat majku jedni drugima zbog
usrane drzave , programa obrazovanja i svega ostaloga...
btw ako je tebi tribalo 10 godina za naucit di je krma a di prova neznaci da svi imamo
isti kvocjent inteligencije :p aj smiri zivce

moj osvrt na temu:

Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i koriÅ¡tenje ARPA uređaja (Upravljačka razina) - D6C
D6C - "Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i koriÅ¡tenje ARPA uređaja (Upravljačka razina)"

Tečaj traje 30 sati ili 3 dana, sastoji se od : Rad s ARPA uređajem i navigacijskim upravljačkim sustavima i ARPA uređajem, Radarsko ucrtavanje (Plotiranje), Upotreba ARPA uređaja i navigacijskij podataka za uspostavljanje sigurne plovidbe i izbjegavanje sudara, Planiranje i koordinacija traganja i spaÅ¡avanja.

Rok valjanosti ovlaÅ¡tenja je neograničen.

ako je to to , za detaljnije info Diverso Impex d.o.o. - centar za obrazovanje pomoraca.

Last edited:
Postovane kolege,

Postovani kolega,
kako gore citam imas godinama ARPU, a ako si je kojim slucajem polozio tamo do 2003 onda ti je automatski priznaju kao naprednu jer prije nije bilo ove druge. Ja sam ti zivi primjer toga. Sredio sam tako u Dubrovniku prije par godina. Polozio sam je 2000god 11 mjesec
Ako si nakon onda JBG....-a:o a koliko vidim imas staza pa bi trebao biti in.

a takvi popud crnog, ma ne obaziri se covik moj.

Last edited:
Najveci je problem bio naci onu potvrdu o polaganju ispita jer za nju nikakav brevet nisam dobio do te potvrde i na osnovu nje sam polagao klasu.
Sreca sam ko vjeverica sto se tice tih drzavnih papira pa sam je nakon dosta znoja iskopao ispod hrpe oraha;)

cemu sad to , pa nismo se dosli ode vridat i jebat majku jedni drugima zbog
usrane drzave , programa obrazovanja i svega ostaloga...
btw ako je tebi tribalo 10 godina za naucit di je krma a di prova neznaci da svi imamo
isti kvocjent inteligencije :p aj smiri zivce

Ne vridjam ja nikog i nikom ne jebem majku, a ti si ka pametan pa si u 10 godina sve na brodu skuzija, a ja dam k.rac osici ako znas isplesti australianu, a sad se ti pitas sto je to, e vidis a ja sam i to naucija, jer san prosa sve skole i nostrome starog kova, sto se tice mog kvocjenta intilignecije, tvrdim da imam vise u "maloj" glavi nego ti u cilom mozgu, a to ti mogu i dokazati kad god hoces, ja se nisam naljutija, vec sam dozivio Kapetane takve ka i ti, koji su avancavali do kapetana u 5 godina, a ti prika moras znati da ka Kapetan (odnosno jos vise ka cif) moras pokazati nostromu (ako nezna) kako isplesti australianu, kako pravilno pituravati i jos puuuuuuuuuuuuuuno puuuuuuuuuuuuuuuuuno toga, a sad se ti zapitaj sto ti sve znas o brodu kao cjelini, onda ces shavtiti da ni ti jos neznas di je prova a di krma, jer si vjerojatno navigava sa tipovima ka sta si i sam i mislis da sve znas, a ovakvima ka meni hebes majku jer te mogu guz.ti sa kvocijentom inteligencije kad god se sitim.

Uzdravlje i stoj mi dobro :uzdravlje

Ne vridjam ja nikog i nikom ne jebem majku, a ti si ka pametan pa si u 10 godina sve na brodu skuzija, a ja dam k.rac osici ako znas isplesti australianu, a sad se ti pitas sto je to, e vidis a ja sam i to naucija, jer san prosa sve skole i nostrome starog kova, sto se tice mog kvocjenta intilignecije, tvrdim da imam vise u "maloj" glavi nego ti u cilom mozgu, a to ti mogu i dokazati kad god hoces, ja se nisam naljutija, vec sam dozivio Kapetane takve ka i ti, koji su avancavali do kapetana u 5 godina, a ti prika moras znati da ka Kapetan (odnosno jos vise ka cif) moras pokazati nostromu (ako nezna) kako isplesti australianu, kako pravilno pituravati i jos puuuuuuuuuuuuuuno puuuuuuuuuuuuuuuuuno toga, a sad se ti zapitaj sto ti sve znas o brodu kao cjelini, onda ces shavtiti da ni ti jos neznas di je prova a di krma, jer si vjerojatno navigava sa tipovima ka sta si i sam i mislis da sve znas, a ovakvima ka meni hebes majku jer te mogu guz.ti sa kvocijentom inteligencije kad god se sitim.

Uzdravlje i stoj mi dobro :uzdravlje

lipo si me nasmija al eto barem iskreno od tebe
prvo nisan Kapetan niti cu to ikad bit , ja sam masinac
drugo ta austriliana niti znam sta je to niti me to interesira.
trece necu govorit o kvocjentu inteligencije i povlacit iz supljega u prazno..
al samo cu napomenit da moje znanje nije upitno jel broda nisan vidija (osim na slici)
btw mene niko neguzi niti to moze !!!

...a ja dam k.rac osici ako znas isplesti australianu, a sad se ti pitas sto je to, e vidis a ja sam i to naucija, jer san prosa sve skole i nostrome starog kova, sto se tice mog kvocjenta intilignecije, tvrdim da imam vise u "maloj" glavi nego ti u cilom mozgu, a to ti mogu i dokazati kad god hoces, ...

Cuj mi te nismo zaboravili nego smo te malo pustili dok skolu ne zavrsis,a sad s obzirom da lipo pletes sa merino runom kako kazes triba bi meni isplest djemper, kokolu bicve, a maninjorgu nakurnjak. Sad kad je gotova skola imat ces i vise vrimena pa bi moga i zlikovcu isplest koji vestit.
I da napomenem triba bi nakurnjak isplest sitnin bodon, jer maninjorgo dili sudbinu Vlade Dapcevica,velikog revolucionara, koji nije tija kontra Staljina i puf 24 godine robije. 24 godine tamnice za diranje u Tita i Jovanku pa se ti aj sad zajebaji.

Last edited:
Kod ubrzane vise se dobiva papir da si kurs oslusao i onda si treba vidit s kapetanijom kad je ispit i onda samo pristupiti ispitu.

lipo si me nasmija al eto barem iskreno od tebe
prvo nisan Kapetan niti cu to ikad bit , ja sam masinac
drugo ta austriliana niti znam sta je to niti me to interesira.
trece necu govorit o kvocjentu inteligencije i povlacit iz supljega u prazno..
al samo cu napomenit da moje znanje nije upitno jel broda nisan vidija (osim na slici)
btw mene niko neguzi niti to moze !!!

Onda sto se petljas tamo di ti nije misto, ali vazi to i za "masince", sretao sam ja i njih svakakvih, ne govorim ja ni za sebe da sam lumen, al ono sto mogu dokazati, to je da imam ogromnog iskustva, a danas mi se gade ovi napuvani mulci i Kapetani od 5 godina navigacije, strojar je nesto drugo.
A ne smatram inteligentom osobu koja se kuzi samo u svoj posa, za mene su inteligentni ljudi poput (sa foruma) Propuha, Belboya, Frankija (mada bi taj i boga zajeba i privarija), Guc, Turist, Dalma i Zrile (o njih dvi da i ne govorin), Kokolo, Manji, Barca, Gili,.......itd. nek mi ne zamire koje nis stavija, pisen na prisu, to su stari moj inteligencije, a ovo drugo je samo prdenje u vitar, aj ziv ti meni bija, ova matematika me ispizdila. :uzdravlje

@Frankie,

aj ne pizdi, nisan ni ja vas zaboravija, moj veliki pozdrav tebi i ekipi koju si nabroija, a za sitni bod, trebas doci u Zadar po njega :p

Last edited:
Postovane kolege,

Natrag na kapetaniju, prijavit kapetanski uz uvjet da ako polozite necete dobiti brevet za zapovjednika, dok ne odslusate i polozite adavnce arpa. Sa mnom pred par godina tako napravila 3 covjeka u Rijeci.

:kafa

Natrag na kapetaniju, prijavit kapetanski uz uvjet da ako polozite necete dobiti brevet za zapovjednika, dok ne odslusate i polozite adavnce arpa. Sa mnom pred par godina tako napravila 3 covjeka u Rijeci.

:kafa

Ipak sa radnim levelom se dobije upravljacki, samo se prilozi kopija radne, kopija osobne i 70 kn takse, PROVJERENO, odnosno iz vlastitog iskustva, dakle nema ima-nema, i mislim da ce se moci do 6.2012, dakle oni koji to nisu napravili, pozurite (inace ja sam ARPA-u polozija 2001)

Back