Carnival

Sta je to, jadna mi matrikula?
Junior 1st? Sto taj cini i kolika je razlika u placi/odgovornosti naspram 2e?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Placa je nesto ispod 8k eura, u dnevnici je i pici po makini, sekondi inace drzu gvardiju u ECR skupa sa tercima koji su isto u gvardiji po makini s mazacima. nisan bas najsigurniji sta mu je posal. za 1st eng znan da je zaduzen za motore, 1st safety eng samo ime govori, pazi na safety proceduru u makini. Facillity je stojar zaduzen za strojarske poslove po hotelu (bazeni, kuzine, vinchevi......) a povise svih njih je staff eng koji je odgovoran za sve njih. glavni je ipak chief eng koji u biloj uniformi zajebava sve ispod njega
inace placa za prve je izmedju cca 7800 do cca 9000 eura uz ugovor 3/3
sekondi su oko 6400 a treci oko 5300 uz ugovore 4/2
nemojte me drzati puno za place jer info nisan dobija iz prve ruke. tesko je izvuci taj podatak od talijana

Last edited:
Za one koji su na pocetku kao i ja. Na facu sam slucajno naso da agencija "Cruise Academy" iz Velike Britanije trazi engine cadeta. Trazili su da im se posalje slika i CV. Nakon dan vremena. Javili su mi se iz agencije da im posaljem diplomu na engleskom. Kad sam to poslao agentica je dogovorila razgovor s njihovom voditeljicom agencije. S agenticom sam imao razgovor 50ak min. Tek na tom razgvoru saznao sam da traze cadeta za Carnival. Pitala me je zasto sam se odlucio bas za putnicke brodove ( odradio sam jedan ugovor na crudu). Sta mogu reci o sebi. Da navedem jednu situaciju u kojoj mogu navesti primjer da brzo ucim i slicne stvari. Pitala me ako ona kontaktira mog prethodnog nadredjenog sto bi on mogao rec o meni. Na kraju mi je ona rekla da ce me ona zastupati i da ce mi se kroz par dana javit Carnival s testovima. Kako je rekla tako je i bilo. Carnival mi je poslao prvu grupu testova ili kako oni to zovu utilia1. Test se sastojao od dva dijela. Prvi dio je onaj opcenit test procjene ti te pitaju jesi li odogovoran, ambiciozan, zavodljiv i slicno. Drugi je bio test logike. Bili su mehanizmi kojima se moro definirati smjer vrtnje (imam uslikano pa ako nekog zanima mogu poslat). Nakon toga testa dobio sam link za hirevue intervju. Taj se intervju snima i pred kamerom odgovaras na pitanja. Bilo 10 pitanja. Prvo pitanje je bilo da kazem nesto o sebi ostalo iz struke. Razlika 2t i 4t motora. Koje se gorivo koristi na cruzerima. Marpol Anex 6. Nesto o Solas konvenciji i njezina primjena. Sta je to turbocharger. Nakon tog intervjua javili su mi da sam prosao utiliu1. Utilia2 je drugi dio koji sam isto rjesavat u Zagreb. Uspinjaca posao provodi taj test za Carnival. Taj test je isto imao dva dijela. Prvi dio. Ima specijalna tipkovnica sa 5 razliciti boja. Pedala za lijevu i desnu nogu. Tipka za visoki i niski ton. I onda se na ekranu pojavljuju boje i indikacija za pojedinu nogu, a u isto vrijeme na slusalice cujes visoki ili niski ton. Uglavnom u nekih 15ak min moras reproducirat sve sto cujes i vidis preko tipki. Drugi dio je test koncentracije. Na ekranu se pojavljuje 7 trokutova u nizu. Slika se mijenja svaku sekundu. I kad su tri trokuta okrenuta prema dolje treba stisnut tipku. To traje 20 min i dosta je zamorno. Nakon tog testa javili su mi da sam prosao testiranje. Poslali su mi mail ponude za posao. Nakon sto sam prihvatio agentica je rekla da ce mi se javit iz Carnivala Gideon Mendoca. Kad se taj tip javio poslao mi je neke formulare da popunim i posaljem s ostalim dokumentima. On je mail s dokumentima proslijedio Thapi Vidi i ona mi je onda rekla koji mi dokumenti fale. Nakon sto sam polozio brevete koji mi nedostaju. Thapa mi je rekla da kazem kad sam spreman poci na brod. Ja sam javio kad sam spreman i sad cekam da mi kazu kad idem i na koji brod idem. Eto od mene malo. Nadam se da cu nekome pomoc. Pozdrav.

Last edited:
Za one koji su na pocetku kao i ja. Na facu sam slucajno naso da agencija "Cruise Academy" iz Velike Britanije trazi engine cadeta. Trazili su da im se posalje slika i CV. Nakon dan vremena. Javili su mi se iz agencije da im posaljem diplomu na engleskom. Kad sam to poslao agentica je dogovorila razgovor s njihovom voditeljicom agencije. S agenticom sam imao razgovor 50ak min. Tek na tom razgvoru saznao sam da traze cadeta za Carnival. Pitala me je zasto sam se odlucio bas za putnicke brodove ( odradio sam jedan ugovor na crudu). Sta mogu reci o sebi. Da navedem jednu situaciju u kojoj mogu navesti primjer da brzo ucim i slicne stvari. Pitala me ako ona kontaktira mog prethodnog nadredjenog sto bi on mogao rec o meni. Na kraju mi je ona rekla da ce me ona zastupati i da ce mi se kroz par dana javit Carnival s testovima. Kako je rekla tako je i bilo. Carnival mi je poslao prvu grupu testova ili kako oni to zovu utilia1. Test se sastojao od dva dijela. Prvi dio je onaj opcenit test procjene ti te pitaju jesi li odogovoran, ambiciozan, zavodljiv i slicno. Drugi je bio test logike. Bili su mehanizmi kojima se moro definirati smjer vrtnje (imam uslikano pa ako nekog zanima mogu poslat). Nakon toga testa dobio sam link za hirevue intervju. Taj se intervju snima i pred kamerom odgovaras na pitanja. Bilo 10 pitanja. Prvo pitanje je bilo da kazem nesto o sebi ostalo iz struke. Razlika 2t i 4t motora. Koje se gorivo koristi na cruzerima. Marpol Anex 6. Nesto o Solas konvenciji i njezina primjena. Sta je to turbocharger. Nakon tog intervjua javili su mi da sam prosao utiliu1. Utilia2 je drugi dio koji sam isto rjesavat u Zagreb. Uspinjaca posao provodi taj test za Carnival. Taj test je isto imao dva dijela. Prvi dio. Ima specijalna tipkovnica sa 5 razliciti boja. Pedala za lijevu i desnu nogu. Tipka za visoki i niski ton. I onda se na ekranu pojavljuju boje i indikacija za pojedinu nogu, a u isto vrijeme na slusalice cujes visoki ili niski ton. Uglavnom u nekih 15ak min moras reproducirat sve sto cujes i vidis preko tipki. Drugi dio je test koncentracije. Na ekranu se pojavljuje 7 trokutova u nizu. Slika se mijenja svaku sekundu. I kad su tri trokuta okrenuta prema dolje treba stisnut tipku. To traje 20 min i dosta je zamorno. Nakon tog testa javili su mi da sam prosao testiranje. Poslali su mi mail ponude za posao. Nakon sto sam prihvatio agentica je rekla da ce mi se javit iz Carnivala Gideon Mendoca. Kad se taj tip javio poslao mi je neke formulare da popunim i posaljem s ostalim dokumentima. On je mail s dokumentima proslijedio Thapi Vidi i ona mi je onda rekla koji mi dokumenti fale. Nakon sto sam polozio brevete koji mi nedostaju. Thapa mi je rekla da kazem kad sam spreman poci na brod. Ja sam javio kad sam spreman i sad cekam da mi kazu kad idem i na koji brod idem. Eto od mene malo. Nadam se da cu nekome pomoc. Pozdrav.

Bravo odlican post

Lipo napisano Hrvojeec ali mislim da ih ima dosta sto cekaju ukrcaj poprilicno dugo, tako da ne racunas da si ukrcan dok karte ne dobijes...
sretno u svakom slucaju.

Jos malo da se nadopunim.. neki dan su mi poslali letter of employment s datumom i brodom na koji idem, jucer su poslali karte. Uglavnom sve skupa je trajalo nekih dva ipo miseca od prvog kontakta s agenticom iz cruise academy, ako nekom bude trebao kontakt od agentice nek se javi privatno pa rado posaljem.

Jos malo da se nadopunim.. neki dan su mi poslali letter of employment s datumom i brodom na koji idem, jucer su poslali karte. Uglavnom sve skupa je trajalo nekih dva ipo miseca od prvog kontakta s agenticom iz cruise academy, ako nekom bude trebao kontakt od agentice nek se javi privatno pa rado posaljem.

bravo, cestitam... :) na koji brod ides?

pozdrav momci, dobio sam interview za carnival firmu za ETO cadet, volio bi da mi neko rece u inobx ili ovdje sto me ocekiva u toj utilia 1 testu sto se tice struke struje ili u tom hire vue-u , ako je iko polagao to za eto cadeta pa da rece bar sto je njemu bilo, hvala, lp...

barem nekoliko postova ti temeljito objasnjava proceduru. jedan je cak i na ovoj stranici.nema razlike za kadeta ETO ili makine , za juniora ili treceg. sve su to isti ispiti i intervjui

barem nekoliko postova ti temeljito objasnjava proceduru. jedan je cak i na ovoj stranici.nema razlike za kadeta ETO ili makine , za juniora ili treceg. sve su to isti ispiti i intervjui

znam naso sam vec nesto, hvala svejedno :)

Marine Learning Systems i Carnival Corporation su razvili "inovativnu aplikaciju za procjenu vještina pomoraca."

Aplikacija nazvana SkillGrader osmišljena je kako bi pomogla standardizirati Carnivalovu obuku i procjenu znanja u floti tvrtke od 105 brodova i 9 brendova.

"Htjeli smo uskladiti i standardizirati naš pristup", rekao je John Allen, Carnivalov direktor za pomorski profesionalni razvoj. - Bez obzira na brod na kojem se nalazite, bez obzira na brend na kojem ste, brodovi će biti jednako sigurni."

Kao dio ove inicijative, Carnival je osmislio pristup obuci vezan uz izvedbu, gdje bi posada trebala biti smještena u ciljane programe obuke na temelju njihovih rezultata ocjenjivanja, umjesto pretpostavke da nemaju prethodnog znanja i upisivanja posade u svaki novi tečaj.

SkillGrader je aplikacija bazirana na tabletima i omogućuje svakom treneru ili supervizoru objektivno i pouzdano procjenjivanje posade. Aplikacija koristi binarnu shemu ocjenjivanja kako bi se smanjila ljudska pristranost koja može dovesti do pogreške. Nakon procjene, SkillGrader automatski analizira prikupljene podatke i dostavlja sveobuhvatno izvješće o uspješnosti pojedinca i tima. Sustav također uspoređuje sve dostavljene podatke kako bi dao izvještaje koji omogućuju analizu i usporedbu vještina u više odjela, zasebnog plovila i cijele organizacije.

Prema Murrayu Goldbergu, izvršnom direktoru Marine Learning Systems, postoji potreba za dosljednošću, objektivnošću i standardizacijom u procesu ocjenjivanja. SkillGrader je osmišljen kako bi osigurao pouzdanost koje nema u postojećem sustavu iz procjene znanja i vještina i daje operaterima novi uvid u kompetenciju posade.

https://www.cruiseindustrynews.com/...ing-systems-for-mariner-skill-assessment.html

Evo ja sam isto poslala mail na deckrecruit i sgentile. Dva dana nakon dobila sam odgovor od Cristine da pristupim testiranju. Znači test osobnosti i psiho test. Nakon sto sam to odradila dobila sam poziv na intervju.
Nastao je problem jer mi je Cristina poslala dva poziva na intervju sa dva različite ure intervjua nakon čega sam je pitala u koju uru moram bit online u dva ili osam. Nakon toga mi se ispriča i pošalje treću pozivnicu za intervju sa urom 8ipo. Nakon intervjua skužila sam da mi je u pozovnici znači toj trečoj stavila position Deck cadet dok je u prve dvije bilo dobro napisano. Zato mi je bilo čudno što je ovaj tip prokomentira pa ti već imaš coc licencu, na što sam ja rekla naravno da imam izdana mi je ima četri mjeseca. Uglavnom danas joj moram poslat mail i ukazat na grešku tako da ne znam da li ću morat ponavljat intervju. Taj recruiter me samo pitao malo o iskustvu i zašto sam odabrala njihovu kompaniju. Intervju je traja možda pet min nakon čega je on rekao da me nema više ništa pitat da vidi on da ja imam strong personality. Nakon intervjua sam dobila ovaj mail:
Dear Applicant,

Thank you for your interest in Carnival Cruise Line.

You have successfully passed the interview! You will receive information regarding next assessment UTILIA 2.

Thank you and best regards,

Shipboard Talent Acquisition Team
Carnival Cruise Line

Ovo mi nije jasno što znaći UTILIA 2?

Eto danas ću vidit šta Cristina kaže i da li ću morati ponavljati intervju.

Pozdrav!
Kakva su pitanja za kadeta palube preko Hire vue? Zna li ko?

mi smo na brodovima (pod mi mislim na nas koji vec radimo na carnivala) radili isto tako interview preko te aplikacije... razlog tome jest da ta firma,ciji je to program, napravi "shemu" kandidata, odnosno profil, koji je zadovoljavajuci za carnival... pitanja koja se nalaze u toj aplikaciji su opcenita pitanja, nemaju veze sa strucnim znanjem vec se radi o pitanjima, da vide kakva stajalista imate oko nekih stvari, kako se snalazite i i kao glavno - kakvi ste u medjuljudskim odnosima, koji je sada njima najvazniji.... jer trenutno je stanje takvo da u svom poslu ne moras biti najbolji ali moras svakome reci dobar dan, kako si, jel sve uredu i to... uglavnom, HR je dosta jak na brodu i gleda se ponasanje ljudi vise nego znanje... zbog toga je ta aplikacija za razgovor smisljena... pa onda ako to prodjete, idete na razgovor sa nekim uzivo da se vidi teorijsko znanje za poziciju na koju se prijavljujete, da se sukladno tome vidi ako ste za taj rang ili niste... vrlo jednostavno....

nadam se da sam nekome barem malo pojasnio vezano uz taj interview, uglavnom nema straha... samo opusteno, nasmijano i budite pozitivni na tome izlaganju odgovora :)

Back