Chevron

@musicstorm1

Uzalud nam je pisati za firme di jedva na prste ima nasih, jer tako mozemo pisati i o seismic brodovima u australiji di nas sekondo makine ima 1000$/dan , nisu vise tamo a ukrcavalo se preko golara u splitu sto je osjetno veca lova nego na ovim navedenim firmama i ugovor 4on/4off .
Sve se lako provjeri kod golara da nebi bilo rekla-kazala a bio je i nas struja iz splita.
da napomenem tih 1000us je samo na brodu da nebi mislili da je permanent, znaci 30 000$ svaki drugi mjesec.

@picard

Ostane mu u svakom slucaju vise novaca na racunu nego tercu na atlanskoj plovidbi ili japanskom tercu na mol-u.

Kao da mi nismo oporezovani, pa 25% nam je ulaznica u drzavu tako da dalje je sve suvisno za komentare.

Uz to amer sa tih samo 74k $ sto mu je ostalo zivi godinu dana kao bubreg u loju a nas terco je nahebao ako doma mama ne kuha .

Koliko sam ima priliku cut i procitat usporedujuci place na drugim LNG firmama ipak mi se cini da je placa za juniore koji su u belgijskom pulu najveca na Exmaru. Na LNGRV floti je placa 2/0 od 7000-8000 Eura samo na brodu uz sve ostale beneficije napisane u temi o Exmaru, a rotacija 2on/2off. Velika prednost je sta se Hrvati na Exmaru ne trebaju misliti o famozna 183 dana navigacije u godini kako im se porez uplacuje u Belgiji, a to im u buducnosti donosi Belgijsku penziju. Na zalost u zadnje vrime krcaju jako malo Hrvata juniora, prvenstveno iz razloga sto smo im dosta skuplji od Ukrajinaca, Jamajcana, Filipinaca i Indijaca.
Mozda bi bilo dobro otvoriti posebnu temu o uvjetima i placama juniora, a i seniora na svim LNG firmama, tako da ljudi znaju koja im je firma interesantna, a ne da mi svako toliko netko od kolega salje privatni upit. Smatram da takve stvari ne treba tajiti, te da ovaj forum i postoji dijelom radi izmjene takvih iskustava, a svi cemo se sloziti da na LNG tankerima ne navigamo iz ljubavi prema moru:)

A onda stojim ispravljen.:o

Godinama je bilo naj..., ili sam barem zivio u tom uvjerenju, ali ako je sada tako kako ti kazes onda je to to.
A ta stvar sa belgijskim porezom te 2-2 ugovor je nesto stvarno prekrasno.:kafa
Kod nas nazalost science fiction, tj pusti snovi...

@musicstorm1

Uzalud nam je pisati za firme di jedva na prste ima nasih, jer tako mozemo pisati i o seismic brodovima u australiji di nas sekondo makine ima 1000$/dan , nisu vise tamo a ukrcavalo se preko golara u splitu sto je osjetno veca lova nego na ovim navedenim firmama i ugovor 4on/4off .
Sve se lako provjeri kod golara da nebi bilo rekla-kazala a bio je i nas struja iz splita.
da napomenem tih 1000us je samo na brodu da nebi mislili da je permanent, znaci 30 000$ svaki drugi mjesec.

@picard

Ostane mu u svakom slucaju vise novaca na racunu nego tercu na atlanskoj plovidbi ili japanskom tercu na mol-u.

Kao da mi nismo oporezovani, pa 25% nam je ulaznica u drzavu tako da dalje je sve suvisno za komentare.

Uz to amer sa tih samo 74k $ sto mu je ostalo zivi godinu dana kao bubreg u loju a nas terco je nahebao ako doma mama ne kuha .

Na Exmar, odnosno bivsi Tecto su prvi Hrvati dosli jos ranih 90-tih, a mozda i prije, a ne vecini danasnjih LNG firmi su danas seniori koji su se ucili prvim koracima na LPG tankerima od Tecta ili danasnjeg Examara. Vidim da ste na MOL-u, a trenutno tamo ima jedno 10-tak Mastera sto su prva korake na Gas tankerima naucili upravo na Tectu. Prije 10-tak i vise godina uvjeti na Exmarovim brodovima i nisu bili nesto atraktivni, tako da se u to vrime dosta ljudi prebacilo na druge kompanije.
Nigdje nisam napisao da na Exmaru nema Hrvata, ali je cinjenica da krcaju sve manje nasih juniora. Seniora ima dosta, gotovo na svakom brodu budu barem dva nasa seniora. Pisalo se vec o placama na LNG tankerima u temi o LNG brodima samo sta je trenutno malo outdated, tako da je mozete obnoviti ukoliko vas zanimaju uvjeti na vecini LNG kompanija di ima Hrvata.

Zanima me dali netko malo vise upucen po pitanju ovih novih LNG sto izlaze tokom iduce i ove godine (dva komada,ako se ne varam)na Elektrican pogon i kakvi su uvijeti trenutno na firmi ?

Filipincu 5 ,naÅ¡ima 2.Misilim da se managementu manje vise hebe jel 3 ili 5,vazna je racunica- sa kim jeftinije prolaze.Zalosno je koliko ljudi nisko padaju zbog komada papira zvani appraisal i kakve sve ljude sa raznim psihozama trpe -ko sto je neko negdje napisao-"strah ljudima često obraz kalja"

Postovani kolege, da li mi netko moze reci kako izgleda telefonski intervju za Chevron za poziciju 3/O na Crude tankerima? Zahvaljujem unaprijed na odgovorima.

Postovani kolege, da li mi netko moze reci kako izgleda telefonski intervju za Chevron za poziciju 3/O na Crude tankerima? Zahvaljujem unaprijed na odgovorima.
Nista specijalno.
Ispricas u kratko o sebi i naravno koji je razlog sto bi promjenio firmu...
Koliko ja znam vise nego jednostavan intervju.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Pozdrav,

Zna li netko nesto o Chevron LNG floti i da li su trenutno u potraznji juniora? Kome se javiti?

Kad je u pitanju Chevron LNG fleet, jedino tražu 2/E i G/E i jedino s steam exp. i kuveron trening papira

Za palubu tesko jer imaju masu ljudi, no nikad ne gubite slanjem CVa.
Agencija je Northern Marine

Da taj samo nemoj brkat ako ti ponude ukrcaj na NMM Stena i Chvron jer su odvojeni i onaj ko je bia na steninom dijelu tj na bilo kojoj grupaciji koja ona pokriva nema mu prelaska na Chevrona i obratno.DoduÅ¡e sa Chevrona rijetko ko hoče otić na Stenu-.

Norther Marine u Glasgowu?

Kolege pozdrav!

Zamolio bi ako mi neko moze pomoci oko electro departmenta.
Ako sam dobro shvatio (procitao na forumu) na Lng Chevron postoje AEO te ETO, jel ista podjela i na crude Chevron tankerima?

Mirno more!

Da taj samo nemoj brkat ako ti ponude ukrcaj na NMM Stena i Chvron jer su odvojeni i onaj ko je bia na steninom dijelu tj na bilo kojoj grupaciji koja ona pokriva nema mu prelaska na Chevrona i obratno.DoduÅ¡e sa Chevrona rijetko ko hoče otić na Stenu-.

Ok, hvala!

Pozdrav kolege. Da li ima mozda netko friskih informacija za Chevron, kakvi su ugovori za juniore, plaće itd..?

Hvala unaprid.
Za 30 dana na brodu se dobije 20 leave dana ...
Na brodu se stoji 3-4 mjeseca.

Place za juniore su nelose s obzirom na trenutnu situaciju (otprilike duplo veće nego na ostalim tankerskim komplanijama) ali na firmi ima skoro pa duplo vise juniora nego sto je potrebno .

Poslano sa mog SM-G955F

Back