Chevron

Dobar dan pomoracnetasi...
Kakvi su uvjeti na chevrona, place, duzine ugovora, mogucnost avancavanja, posade...
srdacan pozdrav

Alo. Ja sam gasista i placa je 7300 $ permanent, 1 AE 8300 $, 2AE 5100 $. Placa raste malo svakom godinom na kompanijii stazom u cinu plus bonus na kraju godine. Ugovori 3.5/3.5 u prosjeku. Radno vrijeme od 6 do 6. Internet ahhhh sad su ugradili Wi Fi ali je brzina ostala ista pa kad se 30 ljudi ulogira navecer opet kao da ga nema. Safety je uvijek tu plus papiri i permiti.
Dolazi 6 novih LNGa tako da se otvara dosta mjesta. Posada sa svih strana svijeta. Englezi, Poljaci, balticke nacije, Indijci, Filipinci, Turci, Angolci i naravno Talijani i tu pocinju problemi. Opcenito mislim da je lakse avancati na palubi jer su ljudi normalniji.Dole u makini ostalo je dosta ovih starijih talijana i njih pucaju razno razni filmovi. Komunikacija i odnosi medju ljudima su veoma losi. Ljude se kao u komunizmu budi navecer da se nacrtaju u makini pa da se na njih dere zbog nekih gluposti. Kad imas tako dobre uvjete moras se zapitati sto onda nije uredu.

Alo. Ja sam gasista i placa je 7300 $ permanent, 1 AE 8300 $, 2AE 5100 $. Placa raste malo svakom godinom na kompanijii stazom u cinu plus bonus na kraju godine. Ugovori 3.5/3.5 u prosjeku. Radno vrijeme od 6 do 6. Internet ahhhh sad su ugradili Wi Fi ali je brzina ostala ista pa kad se 30 ljudi ulogira navecer opet kao da ga nema. Safety je uvijek tu plus papiri i permiti.
Dolazi 6 novih LNGa tako da se otvara dosta mjesta. Posada sa svih strana svijeta. Englezi, Poljaci, balticke nacije, Indijci, Filipinci, Turci, Angolci i naravno Talijani i tu pocinju problemi. Opcenito mislim da je lakse avancati na palubi jer su ljudi normalniji.Dole u makini ostalo je dosta ovih starijih talijana i njih pucaju razno razni filmovi. Komunikacija i odnosi medju ljudima su veoma losi. Ljude se kao u komunizmu budi navecer da se nacrtaju u makini pa da se na njih dere zbog nekih gluposti. Kad imas tako dobre uvjete moras se zapitati sto onda nije uredu.

Fala lipa prijatelju na opseznom odgovoru, zanimalo bi me jos koje su place, uvjeti za 3/O, i 2/O i trenutna situacija
opcenito. Vidin ovi na Golara odnosno Wilhemsena ili kako se vec zove su masu dobili otkaze bar junior oficiri...

Sto se tice 2/O placa je 5100 $ a 3/O je 4400 ili 4500 4 neznam točno. U sljedece tri godine doci ce 6 novih brodova i mjesta ce biti. Koliko vidim dosta ovih juniora sto su bili na Shellu je preslo vamo, redom sve sa palube. Nisam vidio puno novuh lica medju strojarima. Sad bi svi brodovi trebali dobiti Wi Fi internet ali su zaboravili dignuti bandwith tako da ne treba puno ocekivati od toga. Iskreno cini mi se da oni vise vole uzimati ljude sa ovih drugih velikih kompanija kao BP ili Shell jer imaju slican nacin rada.

Ima li netko da je bio frisko u glasgowu pa da podjeli iskustvo.

Sta se radi tih 8 dana i kakav je lijecnicki u usporedbi sa nasim lijecnickim.
mene buni dali traze bmi a znam za jos jednoga kolegu koji isto treba ici gore i isto je bmi jedini problem.

Ako netko zna neka napise koju rijec.

Mene zanima ista stvar, mada mi je kolega sto je bivsi chevronov zaposlenik rekao da je taj lijecnicki pizdarija i da ga je prosao sa 140kg, dok na drugu stranu cujem da su nedavno vratili covika sa lijecnickog (navodno bmi), ali taj kolega ima 165cm i 130kg.

Triba se ici u glasgow izvagati :-)

Mene zanima ista stvar, mada mi je kolega sto je bivsi chevronov zaposlenik rekao da je taj lijecnicki pizdarija i da ga je prosao sa 140kg, dok na drugu stranu cujem da su nedavno vratili covika sa lijecnickog (navodno bmi), ali taj kolega ima 165cm i 130kg.

Triba se ici u glasgow izvagati :-)

165 cm i 130 kg!!! :o

Josipk
Neznan samo di si iskopa 8 dana u Glasgowu
Lijecnicki gotov u jedan dan.
Nista specijalnom
Mada cujen da su prominili dotura.nije vise Clyde center i dotur Brian Price(ako se dobro sican)
U NMM 2 dana.interview i indoktrinacija.Kad te vec pozovu tamo 99% si upa.jedino ako si totalni bolid onda cao zurim

Clyde center je i dalje za lijecnicki.

Prvi dan interview
Drugi dan lijecnicki

Ako se lijecnicki prodje onda se ostaje jos 8 dana ali se prelazi u drugi hotel.

Papira posalju pola kile za ispuniti prije nego se dodje gore.

Cudi me da se taxi placa od aerodroma do hotela?

Ako netko ima jos neki info neka napise.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ja sam bio u Glasgowu u Aug. 2012... i sve sam rijesio u 2 dana...dosao dan ranije, ne sjecam se je li prvo interview ili lijecnicki. Lijecnicki je dosta detaljan...kasnije ukljucuje i neke kardio vjezbe itd. Usput se dobije 4-5 cjepiva protiv hepatitisa A,B Tetanusa, Meningitisa itd. izvade ti i 5-6 epruveta krvi itd.
Netko je spomenuo da kad odes gore na razgovor da je to to...u stvari tako i jest...ali svejedno potrebno je ostaviti dobar dojam i znat reci koju pametnu. Pokazu ti par filmica ...tj. vec je to dio treninga koji se mora proci...a treninzi na Chevronu traju cijelu vjecnost...usporedio bih cak to sa psihijatrijom, konstantno neko driblanje.
Sve bi to bilo drugacije da covjek tamo krene kao kadet, znaci od pocetka, pa bi mozda to imalo smisla...u protivnom, treba imati dosta strpljenja, jer se to sve moze shvatit kao ispiranje mozga, i mislim da nisam falio kad to kazem...sigurno da je to najbolja firma, usudio bi se reci i na svijetu, ali za to treba imat celicne zivce...a i razlika je da li si u upstream sektoru (fpso i sl.) ili downstreamu (VLCC ili LNG)...
Uglavnom ja sam otisao od tamo, jer sam procijenio da bi mi trebalo da opet dodjem do vrha barem 6-7 godina...pa mi to nije igralo u tom momentu...i ne kajem se..

Last edited:
Koliko je tebi trajao taj lijecnicki.
Sada je shema da pocinje ujutro i 9 i kad zavrse onda te voze na snimanje pluca i to je to.

Posalju inace hrpu papira za ispuniti i donijeti sa sobom.

A ne mogu se vise sjetit ali cini mi se da je trajalo oko 2 sata, ne vise. I da, kasnije te salju na snimanje pluca u bolnicu.
Vjerovatno ce te obavijestiti ako vec nisu da dones robu za trening...tene, šorc itd.

Negdje sam procitao da je netko prosao sa 130 kila...jedino da ima 2.10 cm visine inace ce te vratit doma, nema sanse da prodjes ako si predebeo tj. previse kila u odnosu na visinu....isto tako ako na sljedecem redovnom lijecnickom se ustanovi da je covjek pretil onda ce te stavit na led dok ne smrsavis..nece te slati na brod..sto se toga tice tu su striktni..a mislim da je to i u redu.

Jos malo o placi...
Bio sam na VLCC-u za 4th Eng. .imao sam placu 4822 dolara permanent (jer su mi priznali sav dotadasnji seniority i superior liscence bonus od upravitelja stroja) +1320 dolara od bonusa na kraju godine...sve skupa sam uzeo oko 35,000 dolara u jedan ugovor...
Lova kao sto vidite je impresivna za jedan ugovor i za 4th Eng poziciju...ali posto sam ganjao mjesto upravitelja napustio sam Chevron, jer kao sto rekoh ranije, trebalo bi mi previse vremena da dodjem do vrha...a vjerovatnije je da se to ne bi dogodilo uopce, jer tamo koliko sam primjetio avancavaju piskarala a ne radnici.
Ekipa nasih ljudi tamo mi se nije bas nesto svidjela, cinilo mi se vise da ti hoce zabit noz u ledja...i nisam puno falio, barem je na tom brodu bilo tako, da ne ulazim u detalje...
Tko ode tamo neka se pripremi na safety bez granica, treninge, ne samo CBT vec i mnoge druge,,prakticne...cak te i ispitivaju jer bez tih stvari ne mozes avancat....zatim papirologije ima toliko da izludjuje, kao i ostalih popratnih sadrzaja koji ispiru mozak...
Tko vise voli lovu i ima manje ambicije neka ide, u protivnom radije ne....barem to tako iz moje perspektive izgleda.

Kilaza nije problem jer sam ja prosao sa 115kg i 185cm.

Lijecnicki i intervju se prodje bez problema.

Jedino to radno vrijeme triba iskalkulati jer se radi od 6 do 6 a na drugim firmama od 8 do 5 sto je velika razlika.

Ali da dobro placaju pogotovo juniore to se nema sta prigovoriti.

Back