Company policy

Dalmos

New member
Evo bas jucer citam kako je na Atlanskoj sad dry ship i kako je glupo sta brane piti na brodu a u drugu ruku u godinama u kojima navigajem vec sam godina vise na dry shipu nego na wet shipu :udriglavom ali eto danas sam dobia dokaz da dry ship triba podrzat a i da kompanije koje branu piti i dok se ukrcajes/iskrcajes imaju potpuno pravo.

Evo dio maila koji je danas isa svima a odnosi se na 2 kretena zbog kojih svi moramo paziti i vise nego inace. Das coviku prst uzme ti ruku, a ja sam jos naucia kad mu das ruku, onda ne da hoce i nogu nego ti govori da je on sad glavni i da odluciva sta ce ti uzet.

evo dio maila pa me interesira kako je kod vasih firma polici dok se putuje i iskrcava. PA mozemo i to imati sve na jednom mistu a ko bude sporkava thread dobice opomenu i ladenje na par dana.

Hvala

There have been two occasions during last crew change where personnel was reported as being under the influence of alcohol.
Both these cases were reported by airport employees to the Police who then observed these employees to see if they were fit to fly.

According to the policy it is allowed to consume a moderate and responsible amount of alcohol during business travels. This does not mean that you are allowed to get intoxicated.
Remember that you not only make a fool of yourself when seen being drunk you also blemish the reputation of the company.

If you are refused to board the air craft due to being intoxicated you will face disciplinary action.

pa dry ship je normalno za offshore,dok recimo na maerska na kontenerima zbog toga bili kraci ugovori koliko se ja sican jos 2004,u nas recimo prosle godine se dogodija slucaj da se ekipa napila i sutradan su dobili alkotest i naravno bili pozitivni,medutim tu se nas kapetan(mislin da je bija nas) usprotivio i reka da se na putu do broda to netriba uzimati u obzir,tako da su to i prihvatili,svi su ostali na brodu,i mislim da je tako i danas,mada se ja isto nebi volija igrat,posto je kompanija pre slaba kad je u pitanju betrobras charter.

Ne znam kakva je situacija na Atlantskoj ??to se tiće opijanja na putu za brod i obratno ali po meni su to budale koji se tako opiju. Pa brate ako ti se pije pričekaj JEDAN dan dok dođe?? doma/brod pa o?že?ži koliko god mo?že??. Dobro su naveli, pravi?? budalu od sebe a pogotovo od firme.
Takva je stvar i na brodu. Ok, lijepo je nekad se opustit ali sve ima svoje granice.
Ma zna?? da mi je sa gustom popit ča??u vina iza večere ili pivu-dvije uz kakav film ili iza večere u dru??tvu. Atlantska je uvela tu 0,0% toleranciju samo po meni na krivi način.
Tko je problematičan i ta nesretna ča??ica mu pravi probleme, zabrani mu alkohol. Ako se stanje ne promjeni ??alji ga doma bez pardona.
Ima nas koji volimo popit jednu jedinu pivu tu i tamo ali sad ne mo?žemo ni to radi par budala koji ne razmi??ljaju ili ne mogu razmi??ljati svojim glavama.
Vi??e nije ni janje na krmi zanimljivo kao ??to je nekad bilo :confused:

Nema frke, daj dry ship ali dobro plati i nemoj da ugovor predugo traje...
Nadalje daj neke druge uvjete (internet,teretana,sat tv itd)...

Ja se sječam Lo??inske od prije 20 godina,nikad nisam i??a u makinu bez ka??ete pive i nikad se nije dogodila neka pizdarija.Ja sam isto zato kome smeta da mu se zabrani alkohol.:uzdravlje

Meni se ideja "dry ship" osobno NE sviđa (bio sam i na tome) , podsjeća me na one re?žime iz vojske...kao mulci , ne ovo , ne ono, ovo ne smijete , ovo mo?žete. Svi imamo svoju "pamet", regule se znaju. Ako mi netko brani popit 2 pive u 24 ure jer se neki kreteni nalivaju , onda jebiga. Po meni ovako, prekr??i?? pravilo...vozi doma bez ikakva prava i amen. Jebiga kod nas murja i vatrogasci za vrijeme radniog vremena popiju pivo , pa nisu mortus.

Atlantska se opekla jer je krcala sve zivo i nezivo, i vjerujem da je to iz predostroznosti. Isto tako se nadam da ce onaj ko je uveo te mjere snosit odgovornost ako mu se odbije nazad u glavu..
Meni osobno, jel je dry ship ili ne apsolutno ne smeta jer inace ne pijem. Al daj onda kakav drugi oblik rekreacije ko sto je neko povise mene napiso, a ne koda sam u ludari, cetiri murade, par starih olupina koji kukaju da ce crknnut bez par litara vatrene vode dnevno i samo more oko mene. Koda si smaknuo punicu i po' sela joj rodnog pa si na robiji a ne na poslu, oliti radnom mjestu.. I onda te jos usrece sa "nema smjene" spikom pa vdis vrata kuce svoje za 6 ipo mjeseci a ne 4..
Vidjo sam ja na svoje oci kad sam iso doma kako dvoje skrce 6-7 litara pive u uru ipo dvije na aerodromu, to im je radna temperatura, hebi ga... Godine staza..

Last edited:
Bas mi je drago da smo razvili lipu raspravu.

Ja bas s barbom (nizozemac) prica o ovom slucaju i kaze on meni pa svi volimo nazdravit ali ovi su vridali po aerodromu, (vojni je aerodrom na falklandu :udriglavom) skocili rig menageru na krkace i tako.:udriglavom Ma sranje tesko, debili! Kaze on sta da im sad napravimo? Ja mu govorim:otkaz njima i svima koji se prezivaju ko oni da drugi dobiju poruku. (inace su oba debila Skoti).

Sta se tice brodova po iskustvu znam da nema nekome da, nekome ne, postoji samo ili dry ship ili ''wet ship'' i tocka. Ali da ste u pravu da nije janjcic na krmi vise ko sta je bia u polovici bacve pecen i zalivan, nije i nece nikad biti!!!!

Last edited:
Alkohol

Alkohol

Bia sam na 0% i nisam ima s tim problema,al kad ima pive zna se dogodit i misec dana da nepopijem ni jednu...:)
A ne vidin nista lose u tome ako covik posli gvardije popije pivu ili dvi ;)(uglavnom su one za "pod zub).

Kad san bija na Berketa di je bilo 0%, bilo je alkohola u potocima i jeba mater ako san od 8 miseci na brodu bia misec trizan....:o

Sad iden otvorit jednu :uzdravlje

as it is well known zabranjeno voce je oduvijek bilo najsladje voce... i krajnje je diskutabilna company policy with regard to alcohol abuse... jer zabrane takve vrste nerijetko imaju suprotan efekt pa se otvara prostor za smuggling i slicne aktivnosti... a na kompanijama gdje su uvedeni "units" kao dozvoljena mjera, sve se lagano pretvara u komediju pa se kapetani pretvaraju u barmene mjerkajuci koliko je tko unita dobio/popio... :uzdravlje

Pa kod nas je dvostruko pravilo. Offshore je dry a ostala flota ima pravilo 0.4 promila po moru i 0.0 u luci. Zabranjeno piti 4 sata prije gvardije.

Sada o vojsci. U vojsci se mogla piti piva :hihi

I jos o dry brodoima. Jel to ono kad dodjes negdje pa udjes u Seaman's Club i vidis tipove di spavaju ukomirani po stolovima ? Aaaa, to su Danci sa Maerska, njima je "dry" policy :uzdravlje

Tko hoce piti, naci ce nacina.....

Ja sam osobno , da osobama koje piju ( da se napijaju, ne casu vina za ruckom ) nije mjesto na brodu i da ih se treba rjesiti.

P.S. sad ce me masu svijete "dislike-at"

:udriglavom

I jos o dry brodoima. Jel to ono kad dodjes negdje pa udjes u Seaman's Club i vidis tipove di spavaju ukomirani po stolovima ? Aaaa, to su Danci sa Maerska, njima je "dry" policy :uzdravlje

Norvezanin s Drilla pijan ko majka zemlja u Koreji u skveru i ja Filipinki , koja je prvi dan na "poslu" :hihi nudimo da cemo joj kupit kucu i auto , na to uskace lik nepoznatog porijekla dotucen da ce joj on kupit stan odma da rijesimo nas dva kucu i auto.. u to vrime ja se pocnen derat da nece niko kupit vise od mene i da odma uziman 200 kvadrata na sta Norvezanin vice da je on s drilla i da ga boli kurac ( pada s stolice ) i da ce joj kupit najvecu Vilu na filipine i aut po izboru... Cura pada u nesvijest od uzbudjenja mi nastavljamo po pivi..

pored Daewoo skvera , kako se zove ono misot , Ok Po Dong jeli

NA BRODU 0 i samo 0 , vanka kako ko oce.

Last edited:
na nizozemskim kemikalcima(CWG) po northu company policy je 0.3 i lipo objasnjeno sto mozes popit u odredenom periodu,jednu pivu,casu vina. nikad nikakvih problema.
potpuna zabrana alkohola na brodu je glupost, bevanda posli obida je gust i nije opasna za crew,vessel and environment.
kao ni piva posli tank cleaninga
isto kao sto nije opasna ni litra vina indonezanima i filipima(posada koja tuce ugovor 6-9miseci po nordu) za bozic i novu ako je brod u navigaciji
a kad se alkohol zabrani onda je veca vjerojatnost da se dogodi al capone
a to sto se neki ljudi ne mogu kontrolirati to je drugi problem(takvi ne bi ni trebali bit(pit) na brodu).
:uzdravlje
a nije mi jasno kako to pijani pomorac na aerodromu steti kompaniji.sreo sam ih puno,ali nikome nije pisalo sto je na brodu i di naviga:D
a ako se covik odmah nalije posli iskrcaja,onda vjerovatno na tom brodu puno toga nije bilo kako triba:udriglavom

A nije mi jasno kako to pijani pomorac na aerodromu steti kompaniji.sreo sam ih puno,ali nikome nije pisalo sto je na brodu i di naviga:D
a ako se covik odmah nalije posli iskrcaja,onda vjerovatno na tom brodu puno toga nije bilo kako triba:udriglavom[/QUOTE]

Ja sam bio na Lo??injskoj i tamo u 8 mjeseci dobio 15 kg samo od pive, 3 puta tra?žio da mi produ?že ugovor samo da mogu cugati, pilo se u makini, kabini , salonu, portima a nismo imali niti 1 incident a radili ko mazge. Sada sam na 0.0% i svaki put na putu kuči popijem koju a ono nakon 2 govorim gluposti :udriglavom . Firme neka ograničavaju koliko koja ?želi ali znaju se sankcije. Ta dvojica nicu ni??ta na broj ljudi koji im putuje. Vi??e ovisi od čovjeka do čovjeka nego 0 promila. S druge strane koliko ljudi zaglavi na aerodromu zbog gre??ke ili neznanja pa se o njima ne pise.

[/QUOTE]a ako se covik odmah nalije posli iskrcaja,onda vjerovatno na tom brodu puno toga nije bilo kako triba:udriglavom[/QUOTE]

Koliko sam skuzija ovi su se nalili prije ukrcaja na brod, sto tek pokazuje koliko im se islo na brod i da tamo puno toga nije kako triba:udriglavom

evo samo da odgovorim gore na navedena pitanje

1....Kako se zna ciji su tj sta su nabrodu i koja je firma?

1....Pa charter je let i firma je zakupila avion

2.... NA brodu vjerovatno nesto nevalja kad idu na brod i piju

2.... Nevalja to sta navigaju na drill-u (Norvezinu) di imaju sve moguce povlastice od mukte interneta,telefona neograniceno, odsjedaju u Hiltona bilo di u svitu i imaju jako dobru placu i ugovor 4on 4 off a do kraja godine idu na 2on 4off.

Eto odgovori u podebljanom pa sad nek ljudi misle da li je to kretenizam ili je to zato sat im je lose.

sve je to lipo, lipo je i popit pivu i bevandu ali radi one jedne budale koja pridje miru i napravi incident ja podrzavan zero policy.

drugi je razlog sta me se savrseno hebe za guste na brodu. dodjen, razbijen nesto i iden doma nakon 2 miseca. navika san pit kvasinu posli ribe i ne smeta mi ni malo

Back