Crew Transfer Vessels

hopman85

New member
Pozdrav kolegama na moru i na kraju.

Vidim po LinkedInu da pod zadnje se dosta traze ljudi za CTV, pogovoto po njemackim wind farmama, pa me zanima ako ima netko da tamo naviga da napise koju rijec, ugovori, prosjecne place, poznatije kompanije, stogod bi moglo bit zanimljivo..

Zahvaljujem,

dobro more

Sent from my iPhone using Tapatalk

ima tu jedan kolega javit ce ti se ovdi...ja se vozikam cesto gori i nije ni to lagan kruv...trebas imati dobar zeludac za ta 4 tjedna

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

Ja san ti na CTVima. Ima nas dosta gore i dosta če nas bit kako su stvari zasad krenuli. EU a posebno njemačke vode nedaju Englezima sa njihovim ribarskim brevetima od 200t da plove tamo tako da ih pokrivaš sa svojim brevetom pred vlastima. Na nekim firmama su več preuzeli komandu zapovjednici od 3000 tako da više skipera nemaju u evropi a na nekima imaš ovu kombinaciju. Poso nije lagan ali nije ni težak jer nemaš papira pa gotovo ništa, mantaining minimalan. Neodstatak dosta valjanja ali sve zavisi za koju firmu češ radit. Negdi se radi 24 sata i bit češ smiješten na flotel shipu ili na kopnu, negdi češ spavat na brodu i bit navečer u portu a i imaš treću varijantu ka šta san ja bia vezan na bovi za plutanje na polju. Naravno ako je bilo loše vrime išlo se u porat. Što se tiče valjanja ovisno od broda do broda ali prosijek ti je ograničenja za radit do 3 metra valova tako imaš priko nečeš radit ali i bez tog ograničenja češ se navaljat. Ja san otprije bia na offshoru pa mi nije bia problem ali ćvrst žečiudac če ti tribat. Ne znam za koje svojstvo pitaš alio masterima su day rate u prosijeku 230 do 300 funta ovisno koja firma i projekt. Porez u UK i NI ne plačš ne radiš invoice letter i imaš ćistu lovu. Brodi su pod UK flag tako da UKLAP češ morat položit da dobijes stalni brevet. Akomodacija na brodima je mala i skučena,Što se tiče hrane nemate koga pa se dogovara ko če kuhat ne moraš kuvat ako nečeš bar san ja to odma odjeba. U nekim slulčajevima nije ti hrana ni pokrivena nego dobiješ dodatak na plaču tipa 25 ili 20 funta dnevno i sam nabavljaš hranu.Ugovori se kreču 3 do 4 tjedna opet zavisno o firmi. Od agenata koji krcaju naj transparentnija Noor Kimit preko nje sam naša posal dodmah nakon šta smo napravili aplikaciju za UK Master cec i ne skriva ti ko je klijent nego odma dobiješ svedirektno. Mada i dosta drugih drži.Kad ideš na brod dobro provjeri dali dobivaš PPE na brodu, dali sam plačaš hranu ili je firma plača, dali imaš Sole engineera na brodu(da ne bi tebe pitalo ka nautičara jeli znaš šta o makini jer ti ribari gore imaju obični i brevet mazača), di si smiješten i jeli ti pokriven sav transport do broda ako nije traži sve da ti se plati od avionske pa do karte vlakom i ne jebi neke njihove šeme kao ti plati pa čemo ti na brodu vratit jer dužni su ti to platit. Poso ti je jednostavan vozaša ljude od turbine do turbine na polju za održavanje, ili do brodova ili nečeg trećeg. Manovru brzo naučiš. Št se tiče engleza ima san više manje ok iskustva imaš nekih firmi di ti neče titi pokazat a imaš di če ti sve dat u ruke tako da ako ti se jedno ne svidi minjaš drugu jer posla ima. Sami ti skiper su svijensi da im u EU dolati kraj pa se pokupšavaju sad izvuč sa brvetima od 500 bt ali teško to zasad ide. Ja san zadovoljan osobno lovom koju dobijem i duljinom ugovora i dok ne nađem nešto bolje u offshoreu ne mičem se od tog posla. Na tankere i kriuzere se više nikad ne bi vratia i usporedbi s tim poslom potpisa bi ovo doživotno. Ljudi s kojima radiš če ti zavisit i sve zavisi od firme do firme. Na ovim večima ti je to normalno ljudi dođu i zarade a na ovim manjim škotskim firmicama svi su rodovski vezani pa tretiraju firmu ka svoju ženu. Jednostavno firmi ima masunjednoj završi projekt ili nema poslu pronađeš drugu ako žečiš u tome ostat.
Ko god oče neki proboj u offshore a bez ikakvog iskustva je ovo mu je dobra šansa da vidi kakav mu je želudac i može li se držat takvog tempa za dalje. Imat če poprilično lipu lovu i znat če točno kad če bit doma i na brodu i koliko.Oče li kome mali i skučen prostor, valjanje i slaba prehrana smetata sve zavisi ko šta preferira. Ovo je sve o tom poslu nema više neke filozofije koe poželi uč u taj poso samo se triba odlučit oče li ili neče i probat. Iskusni offshorashi če vam sami potvrdit da su day rate skroz ok i dosta san sria naših ljudi koji su pobigli od aramca i sličnih stvari jer odi je poprilično dobra lova a poso 3 put lakši. Sritno.

Ja san ti na CTVima...Sritno.

Amnesty svaka cast, hvala ti na detaljnom opisu..mozes mi rec tko je jos uz Mastera gore? Da UK LAP moram rjesit, imam nas brevet..
A po LinkedInu vidim da Noor cesto trazi, i onaj Weinberg isto zna staviti za ctv..

Sve ovisi o veličini broda i poslu koji obavlja. Negdi možeš imat samo dvojicu negdi po četvoricu ako je 24 sata poso onda dupla posada. Traži masu agenata sada ljude za CTV bar svaki dan vidin oglase.

Amnesty svaka cast, hvala ti na detaljnom opisu..mozes mi rec tko je jos uz Mastera gore? Da UK LAP moram rjesit, imam nas brevet..
A po LinkedInu vidim da Noor cesto trazi, i onaj Weinberg isto zna staviti za ctv..

Pozdrav, ako može informacija kakva je mogućnost krcanja niže posade (AB), na CTV,

Sve ovisi o veličini broda i poslu koji obavlja. Negdi možeš imat samo dvojicu negdi po četvoricu ako je 24 sata poso onda dupla posada. Traži masu agenata sada ljude za CTV bar svaki dan vidin oglase.

Hvala jos jednom na informacijama!

Davno su i mene zvali i trazili da idem na firmu Njord Offshore preko neke agencije u CG.
Neznam eli Perza tu negdi online on zna vise.On me je i preporucija njima.

Davno su i mene zvali i trazili da idem na firmu Njord Offshore preko neke agencije u CG.
Neznam eli Perza tu negdi online on zna vise.On me je i preporucija njima.

Tu sam, tema vec postoji o CTV brodovima i tamo se vodia razgovor u detalje o toj vrsti posla,
Tako da nepisem ponovo, sve je receno vec odavno. Ja sam izasa iz tog biznisa vec 3 godine tako da vjerujem
da ima novosti i da ima nasih koji ce to podijelit. pozdrav

Tu sam, tema vec postoji o CTV brodovima i tamo se vodia razgovor u detalje o toj vrsti posla,
Tako da nepisem ponovo, sve je receno vec odavno. Ja sam izasa iz tog biznisa vec 3 godine tako da vjerujem
da ima novosti i da ima nasih koji ce to podijelit. pozdrav

Moze link na tu temu, nemogu je nac u search..hvala

Tema se zove Wind farm crew transfer vessels, i na sljedecoj stranici je. Nekad trazilica ne izbaci, onda moras ic u nazad gledat naslove tema i nade se sve. Ja sam jednom pregledao naslove svih tema unazad pod offshore kad sam trazio nesto.

Tema se zove Wind farm crew transfer vessels, i na sljedecoj stranici je. Nekad trazilica ne izbaci, onda moras ic u nazad gledat naslove tema i nade se sve. Ja sam jednom pregledao naslove svih tema unazad pod offshore kad sam trazio nesto.

Nasao, hvala.

http://www.vcrew.com/job-search/job-detail/?jobid=3160
[h=2]Marine Engineer (Crew Transfer Vessel)[/h] Reference: VSO-231018
Sector: Offshore
Rank: 2nd Engineer
Salary: Competitive
Date Posted: 22 October 2018
[h=4]Vacancy Details[/h] V. SHIPS OFFSHORE - MARINE ENGINEER - CREW TRANSFER VESSEL [CTV]

V. Ships Offshore is actively seeking Marine Engineers with prior experience of CTV operations, ideally in North Sea and Dutch and/or German Territories

We have combination short and long term contracts to offer on rotations varying from 4-weeks [on/off], to 6-weeks [on/off].

Our client is a UK-based operation offering a competitive rate of pay, including travel days [0.5 per day rate] and subsistence for all crew.

Please apply by completing the OFFCRW13 Applicartion attached to this site.

V.Group is the world’s leading marine and offshore vessel management and support services provider, operating in the commercial shipping, cruise, energy and defence sectors. Our primary customers are vessel/asset owners operating everything from tankers and container ships to floating platforms, ferries and cruise ships. We are guided by shared values across all our Group businesses to ensure excellence in performance and respect for our customers, partners and colleagues. With our wide range of services we offer exciting career opportunities for the right people.

Zanimljivo i teško za shvatit...jučer se ukrco i vidim ovu Boru vezanu u karanteni a što i kako za mene trenutno neshvatljivo da dođe do ovoga između CTV koji je brz i cargo broda koji možda ima max 10 kts brzinu

Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk

Back