DP polaganje

mimi

New member
Pozdrav svima...

Imam par pitanja...?
Dakle namjeravam ici polagati DP basic u London, zatim nakon sto dobijem certifikat, namjeravam ici za Aberdeen u potragu za poslom.
Da li je to pametno ili...? Kolike su mi sanse za dobivanje posla?
Trenutno sam na kruzeru ali ne zelim vise biti na brodu 4 mjeseca, odnosno 8-9 mjeseci na godinu, jednostavno je previse...

Trenutno sam na kruzeru ali ne zelim vise biti na brodu 4 mjeseca, odnosno 8-9 mjeseci na godinu, jednostavno je previse...

Nitko nije vidovit da vidi buducnost hoces li ti biti sretniji (zadovoljniji) na offshoreu, ali posao ces vjerojatno
tamo naci ako budes uporan. A sad opet 8 mjeseci na kruzeru(drustveni zivot,udobnija kabina,internet,brod cesto
u luci i to u centru grada,sve cisto uredno bijela uniforma itd)ili 6 mjeseci na suplajeru valjat se pokraj neke
platforme+vjerojatno slabija spiza itd.

Ja bi uvijek izabra 8 mjeseci na kruzeru nego 6 mjeseci na bilo kojem drugom brodu. A ti kako hoces!
Sretno i sve najbolje.

Jednostavno prestrasno
Reka bi ti moj pokojni dida
Mimi aj lovit rake

Send from my Mobitelnik

Kao i uvijek ali bas uvije ista prica iz dana u dan, tko god je na cargo brodu misli da je na kruzeru med i mlijeko, da je to san snova...
Hrana koja se posluzuje posadi u staff/officer messu je uzas i ponekad posada nista ne pojede koliko je losa, na brodu od 1500 posade ti imas mozda 20 kuhara koji znaju sto rade a ostalo su Azijati koji nemaju veze sto rade, veeeze nemaju..
Internet je uzasno skup i povrh svega nemoguce je zdrzati stabilan signal za skype razgovor, tako je na svakoj cruise firmi, da uopce ne spominjem navigational policy koji je jos vise postrozen poslije Coste Concordie, prosli ugovor sam bio navigator i nakon 4 mjeseca sam bio lud, izasao sam van 3 puta iako smo bili vezani u centru grada.
Sto se tice bijele uniforme necu ni komentirat, niti komentirat.

Mene ne zanimanju nikakvi supply brodovi nego DP vessels koji se po mojoj logici ne bi trebali valjat jer nema svrhe.
Ako tko ima kakve informacije gdje da se javim bit cu mu zahvalan.

koliko san ja covika skuzija nije vas pita jel mu bolje na kruzeru ili na suplajerima nego koliko su mu sanse da ce tako nac posa pa mu lipo odgovorite na pitanje i manje pizdite.prijatelju da znan reka bi ti

koliko san ja covika skuzija nije vas pita jel mu bolje na kruzeru ili na suplajerima nego koliko su mu sanse da ce tako nac posa pa mu lipo odgovorite na pitanje i manje pizdite.prijatelju da znan reka bi ti

Postovani Mikahakinen covjek je pitao dali je to pametno i kolike su mu sanse za dobivanje posla?
Ja sam mu odgovorio da ce posao naci ako bude uporan, a u onom dijelu gdje pita je li to pametno
Jose i ja smo dobronamjerno izrazili nase misljenje da to nije pametno i mi smo mu dakle
lijepo odgovorili na pitanje. Sto se tice tebe Mikahakinen kad si rekao da Jose i ja trebamo manje
pizditi vidi se tvoja kultura komuniciranja koja je na nekoj huliganskoj razini.
Inace Mikahakinen lijepo si covjeku rekao da znas kako mu pomoci da bi mu rekao i to je ok.
Ali i ja sam njemu na kraju porucio sretno i sve najbolje. Mika nema potrebe za ruznim rjecnikom
i vrijedjanjem svi smo mi ovdje radi posla i medjusobnog informiranja.

Evo da ti i ja odgovorim.
Prije 3 dana dobia mail za potraznjom ljudi. Evo kakvi profili se traze

Dio maila kaze:

We are at the moment looking for well qualified electricians for PSV, AH, OCV, DSV etc.
The candidate must hold electrician ticket, IMO60, HUET, DP tech course.

also some DPO’s.
The candidate must hold at least DO cl 3, GOC, DP unlimited, IMO80, HUET

Pozz

@ mimi a sta fali nasim DP centrima, ili zbog nekog drugog razloga želiš u London
i zabluda ti je da DP brodovi ne valjaju, ili misliš drito na drill ship ili neki DP brod od cca200m...

@ mimi a sta fali nasim DP centrima, ili zbog nekog drugog razloga želiš u London
i zabluda ti je da DP brodovi ne valjaju, ili misliš drito na drill ship ili neki DP brod od cca200m...

evo da se i ja nadovezen, inspiriran pricon sad sa C/O o offshoreu i ovim Dalmosovim postom mislin se uplatit dp tech u C-MARa pa me zanima jel taj kurs priznat svuda jer je "malo" jeftinije pa mi cudno...

skuzajte sta upadan ko padobranac al jos san na brodu pa nisan bas u mogucnosti nazvat doticnu gospodu :)

Inace elektro struke san pa ako ima neko za nadodat sta bi mi bilo jos ok za polozit prije masivnog bombardiranja emailovima i skypon :kafa

Pozdrav svima...

Imam par pitanja...?
Dakle namjeravam ici polagati DP basic u London, zatim nakon sto dobijem certifikat, namjeravam ici za Aberdeen u potragu za poslom.

Pozdrav kolega,

Ja sam bio u recimo sličnoj poziciji kao ti samo Å¡to nisam bio na kruzeru nego sam odradio 1 ugovor na bulku i 4 na tankeru.
Kao i ti odlučio sam preći na offshore baÅ¡ zbog kratkih ugovora. OtiÅ¡ao sam u Apave Mare(otvorio se i u Rijeci) pljunuo 10.500 keka i u 3-4 dana položio sam DP Basic. Nakon toga sam krenuo u traženje posla na offshore i pazi sad, koliko god imam iskustva kao terco na drugim vrstama brodova to mi kod traženja posla u offshore-u nije niÅ¡ta pomoglo.
Svi traže iskustvo na nekoj vrsti offshore broda. Tako da nakon pun k.. poslanih e-mailova nitko me nije zvao, ni trepnuo.

tako ti je bilo u mom slučaju, nada se da ćeÅ¡ ti imati viÅ¡e sreće.

pozz

Pozdrav kolega,

Ja sam bio u recimo sličnoj poziciji kao ti samo Å¡to nisam bio na kruzeru nego sam odradio 1 ugovor na bulku i 4 na tankeru.
Kao i ti odlučio sam preći na offshore baÅ¡ zbog kratkih ugovora. OtiÅ¡ao sam u Apave Mare(otvorio se i u Rijeci) pljunuo 10.500 keka i u 3-4 dana položio sam DP Basic. Nakon toga sam krenuo u traženje posla na offshore i pazi sad, koliko god imam iskustva kao terco na drugim vrstama brodova to mi kod traženja posla u offshore-u nije niÅ¡ta pomoglo.
Svi traže iskustvo na nekoj vrsti offshore broda. Tako da nakon pun k.. poslanih e-mailova nitko me nije zvao, ni trepnuo.

tako ti je bilo u mom slučaju, nada se da ćeÅ¡ ti imati viÅ¡e sreće.

pozz

Nazalost , tako je mnogima .... prije dvi godine si moga upast bez icega , do jucer su trazili 2 godine iskustva na offshore a sad traze od 3 do 4 i po mogucnosti na doticnoj vrsti broda.... virovali ili ne place globalno padaju u offshoru... veliki je dolazak ukrainaca , rusa , indonezana , filipinaca ... svi oni ce radit za manje para nego mi jer im je takav standard ...

Tko ti je to rekao da place padaju?
Place ce samo rasti, naravno za ljude koje imaju vec neko iskustvo, a pogotovo na nekom konkretnom brodu...
Nemoj misliti da Ukrajinci i sl. smanjuju day rate jer trenutno je jedan takav kod mene bez Unlimited Dp papira i ima vecu placu kao JDPO nego sta je ima C/O na PSV ili AHTS. Indijci su pak na svim drill firmama i imaju placu istu kao bijeli tako da nisu ni oni bas blesavi...doci ce ljudi u offshore za malo para na pocetku, a cim se uspiju prebaciti na konkretan brod ide i placa drasticno gore neovisno o naciji najcesce...

A i sam si postavija i odgovorija na pitanje , iako sam napisa globalno ne misleci na kremu drill,platforme ili skandinavsko-engleske firme ... idu ljudi za malo para , mnogi nude i 6 miseci bez place samo da se domognu dp breveta pa opet imaju velikih problema za ukrcat se ...

Svaki pocetak je tezak, to je jasno...nekazem da je cijeli offshore placen ludilo, tu uglavnom vrijedi pravilo cim manje radis to ti je veca placa...uglavnom kada sam na pocetku bio na PSV bilo mi je bitno teze, puno vise radio, a zaradio doslovce 5x manje nego sada...
Problem nastaje sada jer koga god sretnem od pomoraca na nekim drugim vrstama brodova pitaju me kako u offshore, sta da naprave i sl., sto bi znacilo da je i u drugim nacijama slicna prica, te je za upasti u offshore ako nemas jebenu vezu izuzetno tesko...

Dobro je to sto se brodovi konstantno rade i u narednim godinama potraznja ce biti izuzetno velika pa jasno i sansa za ukrcaj...

Pozdrav kolega,

Kao i ti odlučio sam preći na offshore baÅ¡ zbog kratkih ugovora. OtiÅ¡ao sam u Apave Mare(otvorio se i u Rijeci) pljunuo 10.500 keka i u 3-4 dana položio sam DP Basic.
pozz

Ja sam na tankerima, nikad nisam polagao offshore brevete pa me zanima zaÅ¡to je taj tečaj toliko skup. Treba
li taj koji drži tečaj imat neke skupe uređaje ili Å¡to. Npr kad sam polagao Tanker familiarization koÅ¡tao je
3000 kuna, a sjedili smo nekoliko dana u učionici i sluÅ¡ali priče. Nekad se desi (kad sam polagao chemical
advance) da čak ni profesor nije kvalitetan-budu neki likovi Å¡to su napravili 3-4 ugovora...

Uvik se lipe stvari desavaju dok si na brodu :hihi
Evo ako ce kome pomoc

ADPS require DPOs to join DSV in Saudi on the 22nd December for 6 weeks. Candidates must have 1 years DP vessel experience.
Please send a detailed copy of your CV to jacqui@adpsltd.com

Zato, kolega, jer se radi na DP simulatoru, sa đojstiKima i svimeN,
i zato, jer se za razliku od svih ovih trkelj_trkelj_pauza_za_kavu breveta
ovdi stvarno neki kurac nauci a i u praksi (na simulatoru, jel'te) prodje.

A i oprema je skupa.

Nemam ni ja DP, al toliko znam :uzdravlje

Last edited:
Zato, kolega, jer se radi na DP simulatoru, sa đojstiKima i svimeN,
i zato, jer se za razliku od svih ovih trkelj_trkelj_pauza_za_kavu breveta
ovdi stvarno neki kurac nauci a i u praksi (na simulatoru, jel'te) prodje.

A i oprema je skupa.

Nemam ni ja DP, al toliko znam :uzdravlje

Jesi ti siguran da se nauči

Ako platis kavu uputit ću te u tajne

Send from my Mobitelnik

U vezi sam s jednom Engleskinjom zato sam mislio polagati DP u Londonu ali vise nisam siguran, ne znam sto raditi. Razmisljao sam nakon polozenja otici u Aberdeen i obici sve firme, valjda bi me jedna uzela

Neki dan smo bili u Costa Rici i bio je jedan Exploration drilling vessel, imao je otprilike 200 m, posada potpuno mijesana, broj posade 63.

Back