Drillshipovi

morski_pas

New member
Kolege

ako bi tko od iskusnijih na ovoj vrsti brodova mogao reci koju rijec opcenito,kakav je rezim rada i zivota,kako izgleda posao DPO-a (pretpostavljam da je to ekvivalent oficira na klasicnom brodu),raspodjela duznosti....

koje certifikate traze za ove brodove

kakva je zarada DPO-a

hvala

Kolege

ako bi tko od iskusnijih na ovoj vrsti brodova mogao reci koju rijec opcenito,kakav je rezim rada i zivota,kako izgleda posao DPO-a (pretpostavljam da je to ekvivalent oficira na klasicnom brodu),raspodjela duznosti....

koje certifikate traze za ove brodove

kakva je zarada DPO-a

hvala

DPO radi 12on 12off sati dnevno. RAdi na rotaciji 4 tjedna on-4 off osim u Norveskoj di radi 2on i 4off tjedna. Rank je to kao recimo 2 palube na cargu. Sta se tice posla neradi nista osim sta sidi i nadgleda da je brod kad se busi na jednom te istom mistu. PO mom sudu jako monoton posao ali dobro placen. Ukratko to je 2nd officer koji ima zavisi od firme od 80K do 140K dolara godisnje a mozda i vise zavisi o firmi na kojoj radi. Za certifikate mislim da triba biti DPO unlimited ali to ako zna neko vise od palubaraca.

Eto

mene ista stvar zanima , samo za elektricare ??
pa ako ima ko da mi malo poblize to "priblizi" :uzdravlje

Ka i na svakom brodu. Dok teče ladi jaja kad ne teče idi skači..
Bar je strujin posa uvik isti .. Valjda :D

Last edited:
Kolege

ako bi tko od iskusnijih na ovoj vrsti brodova mogao reci koju rijec opcenito,kakav je rezim rada i zivota,kako izgleda posao DPO-a

hvala

DPO - kontrolira rad DP sistema, i ovisno od firme do firme uz DP moze imati cijelu paletu razlicitih duznosti (kontrola balasta, izdavanje work permita, administracija, planiranje odrzavanja, pa cak i rad doslovno na palubi itd). DPO nije nuzno OOW, iako po novom DPO licencu ce moci dobiti samo STCW deck ili engine OOW.
Primanja isto tako variraju kao i u svakoj industriji. Kvalifikacija, u pravilu se trazi unlimited DPO certifikat, popracen adekvatnim DP iskustvom.
kako dobiti dobar posao ? Sreca, poznansto ili dobar CV.

hvala na info

koliko sam cuo,place u drillingu su sam vrh bilo cega u pomorstvu

osim ovih nekoliko najpoznatijih (trasnsocean,seadrill i sl. ) koje su jos druge firme,da li se aplicira iskljucivo direktno,ima li u hrvatskoj agenata koje krcaju na njih

:uzdravlje

hvala na info

osim ovih nekoliko najpoznatijih (trasnsocean,seadrill i sl. ) koje su jos druge firme,da li se aplicira iskljucivo direktno,ima li u hrvatskoj agenata koje krcaju na njih

mislim da nitko od nasih agenata i kompanija ne krca na drilling, a koje su
ostale kompanije pa ima ih mali miljon.. ja ti mogu nabrojit ovako neke koje su
meni upale u oko dok ljudi koji rade u drillingu puno vise znaju o tome.

Transocean,Diamond Offshore,Stena Drilling,Tesco Drilling,Dolphin Drilling
Aker Drilling,Maersk Drilling,Noble Drilling,ENSCO International,Frigstad Offshore
National Drilling Company,Ocean Rig,Atwood Oceanics,Fred Olsen Energy,Vantage Drilling,Japan Drilling Company,Nabors Industries,Odfjell Drilling,Pride International,Saipem,Songa Offshore ........

hvala na info

Drilling i pomorstvo su dve razlicite industrije i nisu usporedive. Posao marine dept. u drillingu je potpuno razlicit od posla po brodovima, drilling firme nas zaposljavaju iskljucivo zato jer nas trebaju da zadovolje propise. Na srecu nema HR agenata koji krcaju na drilling firme, osim Zorovica koji ponekad krca na Stena Drilling via NMM.

hvala na info

* Nabors Industries
* Transocean
* Diamond Offshore
* Rowan Companies
* Schlumberger
* Stena Drilling
* Tesco Drilling
* Transocean Sedco
* Prosafe ASA
* Abbot Group
* Acteon
* Akita Drilling
* Altinex
* Atwood Oceanics
* Baker Hughes
* China Oilfield Services
* Crosco Drilling
* Dolphin Drilling
* Egyptian Drilling Company
* Franklin Howard International
* Fred. Olsen Energy
* Geoservices
* Global Marine Drilling
* GlobalSantaFe
* IKM Subsea Design
* Japan Drilling Co
* KCA Deutag Drilling
* Maersk Contractors
* Metzke Engineering
* Noble Drilling
* Pajak Engineering
* Parker Drilling
* PetroMena
* Reamco
* Seadrill
* Smedvig
* Smith International
* ENSCO International
* BLAKE Offshore
* CDIS
* Coastal Drilling Company
* Crosco
* Extended Reach Drilling
* Frigstad Offshore
* Jindal Drilling & Industries
* KCA DEUTAG Drilling
* Marine Drilling Companies
* National Drilling Services
* Neptune Drilling
* Ocean Rig

p.s. mene i dalje zanima isto pitanje , 3. post u ovoj temi moze i na PM. Hvala :uzdravlje

Tilen Kralj ? Bila je več jednom slična pozicija sa njihov Semi Sub samo ju je nudia Bahzad Jagger iz MNR ltd sičan se da si ti bia stavia post.

Traze treceg palube za ukrcaj na saipem drillship ali nece bit na mostu nego na palubi, javit se agenciji kozulic

mene ista stvar zanima , samo za elektricare ??
pa ako ima ko da mi malo poblize to "priblizi" :uzdravlje

7 ljudi u departmentu
Chief, 2x elec i 1 Et po danu
Senior, 1x elec i 1x Et u nocnoj
Radi se 12 sati dnevno, ugovor 4 tjedna on/off. Nekad se moglo upast bez iskustva a trenutno ni iskustvo ne pomaze, al nadajmo se da ce nesto krenut nabolje uskoro
Place od 120K USD godisnje za elektricara do 170K USD za Chiefa, nekad je to bilo i puno vise

7 ljudi u departmentu
Chief, 2x elec i 1 Et po danu
Senior, 1x elec i 1x Et u nocnoj
Radi se 12 sati dnevno, ugovor 4 tjedna on/off. Nekad se moglo upast bez iskustva a trenutno ni iskustvo ne pomaze, al nadajmo se da ce nesto krenut nabolje uskoro
Place od 120K USD godisnje za elektricara do 170K USD za Chiefa, nekad je to bilo i puno vise

koliko je se prije krecala drilleru? ako se smije dati info...

A takva situacija gomila u taj biznis Poljake, Ukrajince i sve još neke nacije koje če pristata ič za duže ugovore manje pare. Naravno sutra če meni tebi ili nekom trečem zbog takvih istih reč e vidiš on je prihvatia a ti nečeš. Ima i naših kojih prihvačaju iste takve stvari i onda ako je jedan prihvatia ruši standard svima nama.

stanje je danas da nema kruva od toga, place ce se brzo livelati s bulkovima jadroplova

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

A takva situacija gomila u taj biznis Poljake, Ukrajince i sve još neke nacije koje če pristata ič za duže ugovore manje pare. Naravno sutra če meni tebi ili nekom trečem zbog takvih istih reč e vidiš on je prihvatia a ti nečeš. Ima i naših kojih prihvačaju iste takve stvari i onda ako je jedan prihvatia ruši standard svima nama.

Upravo to Amnesti, slicno se dogodilo na suhim teretima di je danas nasih dosta malo.

Događa se to svuda stari i u svim granama biznisa samo problem je cijelokupnog offshora da je debelo potonuo i naravno gazde če koristit svaku priliku za usičarit malu lovu nač nekog jeftinog. Naši sa suhog tereta nisu zbog toga nestali nego zato šta ima se pružila prilika probit na tankere s tankera na lng i dalje na offshore to provjereno znam jer dolazim iz pomorske familije i sičan se kad je stari prelazia na kontenjere negdi sredinom 90ih to se gledalo ka prelaz na dillship u najjboljim danima. Recimo da smo kaskali za englezima ali imamo jedna fucking problem da nečemo i ne želimo pomoč jedan drugome za razliku od onih gore nacija koje sam navea i di jedan od njih dođe iza ih se 100 nasere na njeogovom mistu. Isto tako znam puno naših koji seru kako im ova i ona dnevnica ne valja reka bi dignut če revoluciju a onda za isti taj pančof pristaje radit. Konkretno evo več drugu sezonu radim po njemačkoj po ctvim ka 3000t master. Imaš puno pančof ugovora di ti nude na budeš master i pokrivaš skipera a u praksi traže da radiš poso deckhanda. Ja to ne jebem niti sam položia kapetanski a niti se jeba sa UKLAPom da bi nekom skiperčiću bia potrkalo. Naravno dovoljno je da jedan naš prihvati takav poso a znan ih više koji jesu i to za dnevnicu i ugovor latvijca i naravno da če i meni padat standard. Naravno taj isti če sutra plakat kako mu je bilo loše naravno triba je mislit šta prihvača.

Upravo to Amnesti, slicno se dogodilo na suhim teretima di je danas nasih dosta malo.

Događa se to svuda stari i u svim granama biznisa samo problem je cijelokupnog offshora da je debelo potonuo i naravno gazde če koristit svaku priliku za usičarit malu lovu nač nekog jeftinog. Naši sa suhog tereta nisu zbog toga nestali nego zato šta ima se pružila prilika probit na tankere s tankera na lng i dalje na offshore to provjereno znam jer dolazim iz pomorske familije i sičan se kad je stari prelazia na kontenjere negdi sredinom 90ih to se gledalo ka prelaz na dillship u najjboljim danima. Recimo da smo kaskali za englezima ali imamo jedna fucking problem da nečemo i ne želimo pomoč jedan drugome za razliku od onih gore nacija koje sam navea i di jedan od njih dođe iza ih se 100 nasere na njeogovom mistu. Isto tako znam puno naših koji seru kako im ova i ona dnevnica ne valja reka bi dignut če revoluciju a onda za isti taj pančof pristaje radit. Konkretno evo več drugu sezonu radim po njemačkoj po ctvim ka 3000t master. Imaš puno pančof ugovora di ti nude na budeš master i pokrivaš skipera a u praksi traže da radiš poso deckhanda. Ja to ne jebem niti sam položia kapetanski a niti se jeba sa UKLAPom da bi nekom skiperčiću bia potrkalo. Naravno dovoljno je da jedan naš prihvati takav poso a znan ih više koji jesu i to za dnevnicu i ugovor latvijca i naravno da če i meni padat standard. Naravno taj isti če sutra plakat kako mu je bilo loše naravno triba je mislit šta prihvača.

Potpisujem sta si teka, iako se moj odgovor odnosija na to da,
di su dosli ovi rusi, ukrainci, ili poljaci za nas vise nije bilo mista.

Tako je samo uz ekonomske čimbenike koje su njih doveli na razno razne pozicije tj. njihova niža cijena rada također možemo i sami sebe okrivit ka rezultat njihovog prodiranja. Na mnogim firmama di smo nekad drmali danas oni drmaju a sve zbog našg fucking problema da mrzimo jedni druge i potkopavamo se a dotle neko drugi trpa svoje. Do sutra bi moga nabrajat primjere i vjerovatno ne bi sta pisat.

Potpisujem sta si teka, iako se moj odgovor odnosija na to da,
di su dosli ovi rusi, ukrainci, ili poljaci za nas vise nije bilo mista.

Back