• Raspored Ispita

El.tech.officer - ETO - Dodatna edukacija !

Bilich

New member
Vidim ja da je gore nastao dzumbus.

Prema novome pravilniku svi kojima edukacija nije po STCW moraju poloziti 190 sati dodatne nastave ako zele dobit brevet El.tech.officer.

Uvjet za to je i 4 godine elektrotehnicke skole, dodatni breveti i navigacija.
Brevet po STCW elektricara je brevet rating kategorije i ne vridi nista.

Pitanje je tko ce , kada i gdje poceti s dodatnom edukacijom.
Cilj ove teme je da se skupimo svi kojima ova edukacija treba i obavjestimo jedni druge kakva je situacija na ucilistima na kojima inace polazemo brevetima u gradovima u kojima zivimo.

Molio bih sve koje ovo zanima da se daju u informiranje kolega i da krenu isto tako s informiranjem ljudi koji inace rade planove edukacija. Znam da je proslo puno vremena od pravilnika dok se nije uvela ubrzana visa za strojare i palubare ali nas nema ni priblizno koliko njih i vazno je da se svi informiramo kako bez ovoga breveta koji ce od 1.1.2017te postati obavezan ne bi poceli gubiti poslove a dodatne edukacije nigdje.

Isto tako , posto nas je manje nego ostalih uclista nisu zainteresirana za nas koliko za njih ali pitanje je koliko njih uopce je obratilo paznju na ovu dodatnu edukaciju i nasi pozivi i pitanja ih mogu samo potaknuti da pogledaju plan i program i krenu raditi na ovome.

Pozitivna stvar je sta nama dodatnu edukaciju mogu raditi i ucilista a ne samo fakulteti. Ovde upadaju i srednje skole.

Zato ljudi , nasa sudbina je u samo nasim rukama. Vucite sta mozete i javljajte ovde sve sta saznate oko dodatne edukacje.

Saljite mailove svima okolo jer dok se za problem ne zna problem ne postoji !!

Svi oni hoce zaradit. Evo im prilika..

Hvala svima i Sretno !

Last edited:
DA upravo tako.Svi trebamo ovo podrzati da nebi bilo " ajme meni".
Ali zaista mislim da su itekako dobro informirani svi centri koji drze treninnge, i mislim da oni nece propustit ovu priliku da uberu novac.
Ali ................................Svakako ovo podrzajem sto si napisao i naveo.Aktivirajte se svi.....

Poslao mail svim ucilistima u HR.

Pola njih uopce nije ni primjetilo to. Kazem vam da se koncetriraju na palubu i stroj mi samo sad novi igraci...

Saljite svi mailove neka vide da nas ima masu i da nam to rjese..

Ja znam 20 ljudi kojima ovo treba ali nigdje ih nac.

Poslao mail svim ucilistima u HR.

Pola njih uopce nije ni primjetilo to. Kazem vam da se koncetriraju na palubu i stroj mi samo sad novi igraci...

Saljite svi mailove neka vide da nas ima masu i da nam to rjese..

Ja znam 20 ljudi kojima ovo treba ali nigdje ih nac.

ja se raspitujem svugdje i meni treba to za dobit eto brevet

Pozdrav ekipa,

U Dubrovniku na fakultetu krece tecaj kroz 10ak dana, cijena je oko 11 000 kn, trajat ce 20 dana, informacije sam dobio od prijatelja koji je zvao, sutra cu poc tamo pa cu znat vise rec. Svi zainteresirani bi se trebali sto prije prijavit tajnici pomorskog odjela na faksu...

Hvala na informaciji, a reci mi jesi li siguran u tu cijenu od 11 000 kn? Malo mi je čudno s obzirom na to koliko koÅ¡ta ta dodatna edukacija za strojare i nautičare...

Pozdrav ekipa,

U Dubrovniku na fakultetu krece tecaj kroz 10ak dana, cijena je oko 11 000 kn, trajat ce 20 dana, informacije sam dobio od prijatelja koji je zvao, sutra cu poc tamo pa cu znat vise rec. Svi zainteresirani bi se trebali sto prije prijavit tajnici pomorskog odjela na faksu...

Daj javi odma cim saznas sve zvat cu je ja sutra isto

Cijena ce bit do 12000 ovisi koliko ce bit ljudi na tecaju. Zavrsava se plan i program, a iza toga ministarstvo treba odobrit to sve, reko je profesor da ce to s ministarstvom ic brzo. Uglavnom reko je da nije siguran da ce bit za 10 dana, svi prijavljeni ce bit obavijesteni na vrijeme.
Pozdrav

Probao sam i ja ali se doslovno ne javljaju.
Daj mi recite dali je potrebno imati sve brevete prije upisa ,ili je moguce upisati doskolovavanje pa onda poloziti ostale brevete.
JAsno mi je da bez njih nemogu doboti brevet ETO ali bar da zavrsim doskolovavanje

Probao sam i ja ali se doslovno ne javljaju.
Daj mi recite dali je potrebno imati sve brevete prije upisa ,ili je moguce upisati doskolovavanje pa onda poloziti ostale brevete.
JAsno mi je da bez njih nemogu doboti brevet ETO ali bar da zavrsim doskolovavanje

Za informaciju razgovarao sam s doticnim gospodinom i ovako kaze.
Koliko je on upoznat nisu potrebni ovi brevetiza pristupit doskolovavanju.
Ali naravno treba ih imat za dobit brevet ETO.

Doskolovavanje pocinje otprilike za mjesec dana.Okvirno naravno.Trenutno su baziranioko profesora koji ce drzati ta predavanja.I cekaju jos uvjek odobrenje od ministarstva.
Cijena ce biti kako je i gore napisano oko 10 000kn.
Naravno vrlo im je bino koliko nas je spremno ici na doskolovavanje pa če i o tome ovisiti i cijena.
ZAto svi koji ste zainteresirani se javite na broj telefona i obavjestite ih da vas imaju u evidenciji.

Za informaciju razgovarao sam s doticnim gospodinom i ovako kaze.
Koliko je on upoznat nisu potrebni ovi brevetiza pristupit doskolovavanju.
Ali naravno treba ih imat za dobit brevet ETO.

Doskolovavanje pocinje otprilike za mjesec dana.Okvirno naravno.Trenutno su baziranioko profesora koji ce drzati ta predavanja.I cekaju jos uvjek odobrenje od ministarstva.
Cijena ce biti kako je i gore napisano oko 10 000kn.
Naravno vrlo im je bino koliko nas je spremno ici na doskolovavanje pa če i o tome ovisiti i cijena.
ZAto svi koji ste zainteresirani se javite na broj telefona i obavjestite ih da vas imaju u evidenciji.

Evo rec cu ja svojima da se jave.
Ako bude ta cijena super ja sam ocekiva da ce to biti puno paprenije.
I Diverso bi treba pocet uskoro pa cu javit sta saznam.

Ta informacija za Diverso je provjerena ili ne?
Jer je i meni jednostavnije u Splitu.

Kazu da ce bit sad vidit cemo.
Ako nista skupit cemo se pa cemo gonit u Dubrovnik. Konvoj elektricara :hihi
I Atlantis i trebao skoro. Vidit cemo.

Back