bolonja je sve sjebala a i nebi si moga priustit jos 3 god sidit za knjigom i cekat diplomu. Zanima dali je kome uspilo zavrsit izvanredni studij paralelno sa plovidbom i dali je to moguce po novom pravilu te kolko % god triba imat odslusanih sati. Takoder san cita ispravite me ako grjesin da taj tecaj i nije neka muka stin da se ovih 3 god rjese u 2 rotacije tj. 6 miseci a i sa tih 36 miseci plovidbe na brodu sta je uvjet vecinu znanja imas u glavi.
Blago nama sa ovakim skolstvom.
Zato indijac sa 19god je gotov sa skolom, plus govori engleski ko materinji, plus je 25% jeftiniji.
Al to ce nasli balvani koji donose zakone o skolstvu shvatit za jedno 50 godina, kad nas bude navegalo jedno sedam, osam.![]()

Ko ti je reka da su 25% jeftini?
Na moje zadnje 3 firme imaju istu placu, ovdi di san sad mi smo u € a oni u $,a znas li koliko vridi 1000 $ u Splitu a koliko u Kandli???
samo sta drze sve glavne fotelje....
da, i nakotilo ih se ka govana a nas je sve manje i manje....![]()

Znam, govorili su mi da s 500 usd imas stan, rezije, hranu, poslugu, auto i vozaca, na tebi je samo da dises
Upravo si sam naveo dje su jeftiniji, ne moraju imat manji solad, manji im je standard. Kod mene juniori imaju manju platu od nas R'vata, al zato im seniori imaju isto ko nasi.
Sa ovom zadnjom tvojom recenicom se slazem u potpunosti. Ko tumor su, dje jedan dodje, za nekih 10 god max je pa-pa bijelom covjeku.