Fso & fpso

Dobar dan svima,

Zanima me da li neko zna neku adresu agncije u Hrvatskoj ili vani koji trenutno uzimaju prve ili druge strojare za rad na FSO & FPSO brodovima?
Ako neko zna molim vas napisite kome bi se trebalo obratiti i ako znate kakvi su uvjeti?
Pozdrav.

Fso & Fpso

Fso & Fpso

Puno hvala kolege,jedanput sam kontaktira kosulica ali mi nikad nije odgovorija ali da vam pravo kazem ne bi ni ja u Nigeriju pa da me placaju u zlatu,bolje glava na ramenu nego pare u dzepu.
Evo sam upravo dobija nekakvu ponudu od firme MSML tj.NSCSA ili ti dio dobro nam poznate VELE za prvoga na blizu 7000 USD permanentno sa ugovorom 3-3 ali nikako na kraj s njima,nece mi posalju nista da vidim o firmi ili kopiju Termsa i conditiona nego oce da dodjem u office u Dubai i onda na brod,meni je to u redu ali nisam siguran da li da prihvatim jer ako mi se pored place i pored ugovora koji su dobri ostalo ne svidi ja u tom slucaju ocu ici doma a ne na brod a neznam oce li mi platiti put.
Zna li neko nesto vise o toj firmi,je li se isplati tamo ici ili ne?

Pozdravsvima i mirno more.........:udriglavom

Iman prijatelja na VEli i kaze da je to normalno da idu u office prije ukrcaja. Pogotovo prvi put. Ujedno diglo je veli i placu za 11 posto zbog pada funte koliko san ima cuti.

Svi seniori moraju ici u office na briefing / orientation, prilikom prvog zaposlenja / unaprijedjenja i sl.
Te kompanije su ozbiljne kompanije koje ne virujem da ce te zeznit za ista....Jedino se moze desit da ne polozis ljecnicki,npr (dosta su striktni,ali su opet svi troskovi na njima)...
To je dobro da su spustili ugovor na 3 miseca....prije im je bilo 4....

Nigerija

Nigerija

Kolege molim za pomoć.Upravo dobio ponudu za jedan FPSO za 2nd Engineer,najprije konverzija u Singapuru do 07/09 a onda tegljenje u Nigeriju,i ugovor 28/28,placa 10000 USD misecno.Ima li ko u Nigeriji trenutno,kakvo je stanje,da li se to isplati ili bizi ca od Nigerije ka od vraga?????
Moram odgovoriti u vrlo kratkom roku pa vas molim :udriglavomza pomoc......

Pozdrav i mirno more......

znas i sam da ti nitko od nasih pomoraca koji su u Nigeriji nece reci da je opasno ili da treba bijezati ca. ljudi koji tamo rade su se navikli, pa ces tako i ti ako prihvatis posao....

Nigerija

Nigerija

Da to mi je ponudio Kosulich ali cu najprije provjeriti posao jer ne znam u sto ulazim a uvjeti osim place i nisu bas nesto ali ne mozes i ovce i novce pa cu malo vidjeti i izvagati da li se to isplati ili ostati na klasicnim tankerima na 3-3 ugovor.:udriglavom

ja sam zadnja 2 ugovora po nigeriji..doduse, dolazim sa tankerom krcat na fpso,spm i sl...prica sam dosta sa mooring masterima i naravno, oni kazu da nije opasno...bude tu i tamo koja otmica i sl, ali uglavnom britanaca...cesto se napadaju platforme,ali samo od shella i chevrona...(vjerovatno ih oni najvise iskoristavaju)...
btw,prika mi je bia na lng koji je bia u vlasnistvu nigerijske nacionalne kompanije i svaki ukrcaj na brod mu je bia doli...nikad mu se nije nista desilo...
ALI....naravno, odluka je na tebi...

10k svaki misec ili samo na brodu? (ako nije previse za pitat)...

Nigerija

Nigerija

To je plaća za vrime konverzije broda koja traje do sedmog miseca,tj.330 USD dnevno a posli nemam pojma,sutra cu saznati nadam se sve.
Jedino da oprostis triba pojisti govno dok traje ta konverzija jer je rotacija 90/15 ako sam dobro razumio ali moram provjeriti,vec dugo ciljam na FSO ili FPSO ali nikako upasti jer traze iskustvo a sad imam priliku ali ka sto bi nasi stari rekli luksuz se placa.
Nego vidim da si na TK-u,bija sam i ja dvi godine ali me nisu tili unaprijediti pa sam pobiga i placa je bila koma,kad sam dosa posli toga na Chevrona ima sam duplu za isti posa.
Kolika je sad placa tamo za prvoga makine?
Pozdrav......

Nigerija

Nigerija

Pa i nije im neka placa,evo ti informacija o placi sa Chevrona za prvoga,5900 Eura X 12 plus 13 placa tj.bonus koji ti je otprilike 6-7 tisuca Eura.

Ma neka ih...ja zadovoljan... :-) Kad je Chevron diza? Bile su im 5500?
OOOOPS, amo ne pisat o placama, mozda Porezna cita...;-)

@rugerini
prije dvi godine sam i ja trazio fso ili fpso, samo mi je Kosulich ponudija nesto, proba sam i na Chevrona ali su trazili prvo da moram ici rank ispod i to na obicne tankere pa onda mozda na fso.. Jesi ih pita da se pribacis tamo?

Evo sto su mi odgovorili,

If an interview was offered it would be probably be on the basis of you joining Chevron Shipping as a 3rd Officer as you have a OOW certificate and your first assignment would be on an oil tanker before then being considered for positions on FSO or FPSO’s.

I look forward to receiving your reply. Please complete the attached application form and email back to me.

Tom Ferguson

Recruitment Assistant

Chevron Manning Services

Northern Marine Management

tom.ferguson@stena.com

Chevron

Chevron

Dok sam bio na Chevronu sam pokusavao na FPSO ali to je bilo nemoguce jer je uvik ista ekipa tamo a i sad imaju samo jos jednoga jer su drugoga predali nigerijcima,inace sam otisa sa Chevrona tj.dobija sam otkaz jer nisam tija dva puta ici na brod kad su me zvali a neplaceni godisnji mi nisu tili dati iako mi je zena bila trudna,ma nije me briga ionako su sad tamo u vecini ostali smradovi indijci(oprostite na izrazu,mozda ih neko i voli ali ja sigurno ne),a da vampravo kazem i ne naviga mi se vise pa trazim nesto doma a kako nemam visu ne mogu na Jadroliniju pa gledam ili FPSO ili neki drugi offshore sa kratkim ugovorom a za lovu za pocetak moze i nesto skromno samo da je firma i ljudi ok.
Inace dok sam bija na Chevronu dizali su place dva puta godisnje.:udriglavom
Pozdrav........

Ukrcaj na fpso

Ukrcaj na fpso

Zna li netko kako doci do FPSO-a bez iskustva? Da li je cosulich jedina osoba koja nudi ukrcaj ili.....?

Back