dalmatinac2007
2nd Off.
Mene i mog starog koji naviga već 34 godine prije ukrcaja uhvati temperatura i proliv. Pa neka mi kaze netko da to nema veze sa stresom..
O ovoj temi mi je mozda bolje i ne pocinjati pisati......Odlazak na brod....bar 20 dana prije...nervoza,stres...ma sve moguce, najgore od svega je sta se bas u to vrime cuju oni turbo komentari.....![]()
, a kad njima neko njihov ide do Zagreba iz zajebancije onda su to puste storije tipa: "...bidan mali, isa je u Zagreb, a vidi kakvo je vrime, ko zna jeli uze debele bicve, ozepst ce gori..." Dobro je moj pok. dida govorija: "Lako je tudjim q...m po zeravi tuc".Najezim se kad cujem: "lako je tebi ti navigas" ili "lako je tebi, tebi muz naviga"..., a kad njima neko njihov ide do Zagreba iz zajebancije onda su to puste storije tipa: "...bidan mali, isa je u Zagreb, a vidi kakvo je vrime, ko zna jeli uze debele bicve, ozepst ce gori..." Dobro je moj pok. dida govorija: "Lako je tudjim q...m po zeravi tuc".

Dragi pomorci-kolege pozdrav!
Osvrnuo bih se na text povise iz nekog casopisa naslova:KRUH SA SEDAM KORA NEVIDLJIVE RANE ??IVOTA POMORACA prof. dr. sc. Nadan M.PETRIJA...........
Ma nebi ni valjalo kada bi svi isto mislili, ti si svoje reka.
A ja mislim da je clanak iz Otvorenog mora do u detalj pogodija u srz pomorca. Mogu kazat, da imam dara za pisanje, da bi isto ali gotovo isto opisa sebe i moj zivot pomorca (a skoro ce trideset godina). I mi na ovim stranicama ne govorimo o radnicima u skveru, blagajnicama i inim.., ovdje je rjec o nama pomorcima i zato bez uvride pusti da kazemo ili da malo kukamo, jer ma sto ti reka nema ni nasim familijama nije lako.
Sretan povratak kuci, i nadam se vidjenju 01.07.2009