Kako do posla

djuka92

New member
Poštovanje,
Da li je moguće upasti na jahtu, neka, da kažem obična pozicija kao što je deckhand, ako niste imali prije toga iskustva u tom poslu?

​​​​​​Tj imao sam nekog iskustva u deck departmentu, radio sam na kruzeru i u toku korone su me prebacili na ispomoć deck departmentu.

Da li su potrebne neke dodatne brevete, osim osnovnih stcwa, ako jesu, koje su to brevete i gdje se mogu polagati?

Osnovni breveti su ti dovoljni,možda dobro dođu i neki ceftifikati za ronjenje,iskustvo sa vodenim sportovima itd. Uglavnom nije lako upast,bez poznanstva skoro nikako. Anglosaksonski lobi je jak i oni imaju prvenstvo ukrcaja. Možda da probaš lokalno kod nas na neku manju jahtu za početak. Mislim da će bit još teže upast narednih godina jer su kruzeri otišli u nepovrat i sad je još veća konkurencija jer bi sad svi na jahtu,a posla ima koliko ima.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Evo direktan mail od našeg kapetana iz Zadra. Zadrani su najjači u yachtingu kod nas tako da tamo treba tražit poznanstva.
43727879d9e412297d60c9f7864cb978.jpg

To je ocito permanent pozicija,tipicno za manje jahte. Rotacije krecu obicno od 60,70m pa dalje. Za mlade ljude i za pocetak ok. Odradis sezonu pa gibas dalje.

Pozdrav svima ovdje na Pomorac.net.
Dugo sam prije bio pretrazivao razno razne forume i nisam nigdje nasao stvarno malo detaljniji opis posla na jahtama. Ja sam strojar sa dugogodisnjim iskustvom na svima vrstama barki al jedino te jahte nisam bio probao, pa sam preko interneta trazio kakve takve detaljnije informacije al dzabe….. nema dok covijek sam ne proba i gotovo.
I onda sam usljed ove ljetne stanke odlucija osobno probat kako to izgleda tamo za poziciju strojara ili Chief Engineer….pa ako koga zanima mogu malo detaljnije opisati sta sam tamo iskusio i vidio.....

Pozdrav svima ovdje na Pomorac.net.
Dugo sam prije bio pretrazivao razno razne forume i nisam nigdje nasao stvarno malo detaljniji opis posla na jahtama. Ja sam strojar sa dugogodisnjim iskustvom na svima vrstama barki al jedino te jahte nisam bio probao, pa sam preko interneta trazio kakve takve detaljnije informacije al dzabe….. nema dok covijek sam ne proba i gotovo.
I onda sam usljed ove ljetne stanke odlucija osobno probat kako to izgleda tamo za poziciju strojara ili Chief Engineer….pa ako koga zanima mogu malo detaljnije opisati sta sam tamo iskusio i vidio.....

imas topic jahte tu napisi reci svoje vidzenje
svaka info je dobrodosla

Back