Kuhari na platformama ili brodovima

markoo

kogo
Stvarno ima svega o svemu a o nama koji brinemo da siti i zadovoljni legnete ni??ta pa bi vas molio ako vam nije te??ko da pomognete nama koji nemamo iskustva u naviganju a htjeli bi početi takav ?život da nam objasnite kako početi.
jer ovaj rad u hrvatskoj od 10-15 sati dnevno za kiki-riki nema puno smisla a znam da bi puno vas htjelo jesti na??u spizu dok naviga.pozdrav;)

Stvarno ima svega o svemu a o nama koji brinemo da siti i zadovoljni legnete ni??ta pa bi vas molio ako vam nije te??ko da pomognete nama koji nemamo iskustva u naviganju a htjeli bi početi takav ?život da nam objasnite kako početi.
jer ovaj rad u hrvatskoj od 10-15 sati dnevno za kiki-riki nema puno smisla a znam da bi puno vas htjelo jesti na??u spizu dok naviga.pozdrav;)

Ljudino neznam iz kojega si djela lijepe na??e,ali evo ti moj savjet.
kuhar na brodu radi od 4 ujutro do 18 popodne,svaki dan,subota,nedjelja itd....,pa napravi kalkulaciju,pogotovo kad je nevrime.
a plaća za taj rad je isto kiki-riki.

Evo meni susjed,jako dobar kuhar,prije pri vojsci a sada u dobrome restoranu i ima plaću blizu 12 000kn i svaki dan doma,a kuhar koji se limio od posla kod mene na brodu je imao 1 800 eura,naravno samo dok je na brodu.

pa samo dobar picajol ima 1000 eura plaću i spava doma,a sada ti vidi dali ti se isplati počimati navigati.

ne ?želim ti ubiti volju,ali imam i vrhunskoga kuhara koji 17 godina naviga i hrana je vrhunska,pa se evo godinu dana nemo?že ukrcati,jer ubacivaju filipince ili jeftinu radnu snagu,a talijani samo svoje,a talijanski kuhar na brodu ti je zagarantirana djeta i to 10kg u 4 mj.
pozdrav i sretno

Evo Ante ti je reka kako je, ja i ne znam puno pa ne mogu pametovat.
Ako'?? u Njemačku mogu nazvat rođaka koji vodi par restorana da vidim ima li ??ta za kuvat , javi mi se na PM zmaje ;)

čuo sam svakakve priče i o malim i o dobrim plačama imam već podosta iskustva u kuharstvu i sada radim za 7000cca ali 1 stalni poso i drugi 10 dana u mjesecu tako da nekad zaradim vi??e nekad manje ali tu je gorivo drugi auto itd a na barku nisam po??a već 6mjeseci jer nestignem ovako me nema pa nema ni tro??ka a kada sam doma mogu le?žat ili radit znam da neki pi??u da je kuharima plača na platformama od 1500 pa do 3500e sad dali je tako nebi znao volio bi da dobijem prave informacije.a ??to se tiče rada u njemačkoj to nebi.hvala na ponudi:rolleyes:

čuo sam svakakve priče i o malim i o dobrim plačama imam već podosta iskustva u kuharstvu i sada radim za 7000cca ali 1 stalni poso i drugi 10 dana u mjesecu tako da nekad zaradim više nekad manje ali tu je gorivo drugi auto itd a na barku nisam poša već 6mjeseci jer nestignem ovako me nema pa nema ni troška a kada sam doma mogu ležat ili radit znam da neki pišu da je kuharima plača na platformama od 1500 pa do 3500e sad dali je tako nebi znao volio bi da dobijem prave informacije.a što se tiče rada u njemačkoj to nebi.hvala na ponudi:rolleyes:

U Njemačkoj pravi kuvar ( chef ) ima + 7000€ u jednom od restorana pod njegovim vodstvom ( radi se o malo luksuznijim mjestima ). Kuhari ispod njega imaju 2500€ do 4000€ , stan i hrana, plaćena sva davanja u Njemačkoj i mjesec ipo godišnjeg. Al' dobro, zaključi da nećeš prije nego ti se ponudi i super ;)

Nećeš kao kuhar imati nigdje bolje plaće od restorana i hotela po normalnim zemljama. Da te stave na platformu koja umjesto nafte čupa krv Isusovu ne možeš imati plaću jednog chefa (a i ovih ispod ) po luksuznim restoranima i hotelima. Ovaj je u Moskvi imao 9000€ prije nego je prešao u menagment restorana ali taj isto tako nije izlazio iz kužine dok nije postao chef za kojega se čulo jer se nije zadovoljvao kuvanjem splačina po calen bite birtijama nego je usavršio profesiju. A kuvarstvo je ipak profesija koja se usavršava u restoranima a ne na brodovima jer će gladan i umoran čovik pojist ikonu gospe sinjske a oni šta dođe u takav restoran neće..

Živio rođeni.

Last edited:
sve je to ok nego da se opet vratim na prvi post imali netko na ovom forumu tko je kuhar na plat. ili na nekom brodu zanima me kakva je tamo organizacija posla ??ta se kuva kakve su smjene?
a ??to se tiče para to nikad nitko nezna samo je nebo granica:hihi

sve je to ok nego da se opet vratim na prvi post imali netko na ovom forumu tko je kuhar na plat. ili na nekom brodu zanima me kakva je tamo organizacija posla ??ta se kuva kakve su smjene?
a ??to se tiče para to nikad nitko nezna samo je nebo granica:hihi

Na forumu imas kuvara samo trenutno nisu na forumu jer nije svak non stop na forumu. ( Vidis da nema ni Frankie-a vec par dana :) ) javice se netko a imas na forumu vec o tome di se javiti i slicno pa samo potrazi. :uzdravlje

hvala

hvala

ajmo kuvari pi??ite i ubacujte nas dok na??a ljepa zemlja ne otkrizi taman dok odem u penziju 30 god cca.:udriglavom:D

ajmo kuvari pi??ite i ubacujte nas dok na??a ljepa zemlja ne otkrizi taman dok odem u penziju 30 god cca.:udriglavom:D

NAsa zemlja nemoze izaci iz recesije nikako jer nema ekonomije, nema nikakve blide slike u bliskoj buducnosti. Svi govore lito a ljudi lito nas drzi ''na povrsini'' tih par miseci a ovo drugo je sve krediti i ajme majko :udriglavom

Kuhar je zvanje kao i slikar, ili jesi ili nisi...tako da ekipa koja zavrsi u kuhinji jer nisu znali sto bi u zivotu sa sobom je ''sol na ranu'' ostalom dijelu posade. Niti znaju kuhati niti ih je briga, to znaju svi pomorci, tako da i placa od 1 000 E je previshe za njihov rad.
Oni drugi koji to rade jer vole zaradjuju od 1700-2500 E dok rade, no u poslijednje vrijeme se radi na 2 000E permanent. S time da se moras ukrcati da bi ti se platilo ono sto kao imas dok si doma...
Preko 2 500 E na brodu za kuhara je samo na ponekim Euro kompanijama koje prate Europski ITF, no takvih Je je za na prste nabrojati.
Na MSC su davali place za kuhara kao 3ci palube, znaci 3400 Eura ali je ugovor po 6 mjeseci, no i tamo su poceli navodno rusiti cijene. Recesija...

Netko je spomenuo Talijanske kuhare, za njih vrijedi isto ono iz prve recenice, tako ako si dobio ''frizera'' u kuhinju onda si pehista...

I na kraju, ono sto je isto jako vazno a posada ne prihvaca je da Kompanije sve vise ''stiscu'' i da je budget za kuhinju ( panatika) oko 5 E na dan, pa ti mozes biti ISUS krist i praviti vino od vode, ali neces bas moci puno...jos ako si u zemljama u kojim je sve skupo...

Pomorac je kasta ljudi kojima takav zivot odgovara, te pricanje o spavanju doma ima i nema smisla...poneki ne vole spavati uvijek doma:p

Za kuhar prvog i pomocnog plata na Topic MC nije losa,mislim ide od 2200 eura pa navise za drugog koga a prvi i vise.Trebate nac mastera da vas preporuci i forsira ukrcaj.

Kuhar je zvanje kao i slikar, ili jesi ili nisi...tako da ekipa koja zavrsi u kuhinji jer nisu znali sto bi u zivotu sa sobom je ''sol na ranu'' ostalom dijelu posade. Niti znaju kuhati niti ih je briga, to znaju svi pomorci, tako da i placa od 1 000 E je previshe za njihov rad.
Oni drugi koji to rade jer vole zaradjuju od 1700-2500 E dok rade, no u poslijednje vrijeme se radi na 2 000E permanent. S time da se moras ukrcati da bi ti se platilo ono sto kao imas dok si doma...
Preko 2 500 E na brodu za kuhara je samo na ponekim Euro kompanijama koje prate Europski ITF, no takvih Je je za na prste nabrojati.
Na MSC su davali place za kuhara kao 3ci palube, znaci 3400 Eura ali je ugovor po 6 mjeseci, no i tamo su poceli navodno rusiti cijene. Recesija...

Netko je spomenuo Talijanske kuhare, za njih vrijedi isto ono iz prve recenice, tako ako si dobio ''frizera'' u kuhinju onda si pehista...

I na kraju, ono sto je isto jako vazno a posada ne prihvaca je da Kompanije sve vise ''stiscu'' i da je budget za kuhinju ( panatika) oko 5 E na dan, pa ti mozes biti ISUS krist i praviti vino od vode, ali neces bas moci puno...jos ako si u zemljama u kojim je sve skupo...

Pomorac je kasta ljudi kojima takav zivot odgovara, te pricanje o spavanju doma ima i nema smisla...poneki ne vole spavati uvijek doma:p

sla?žem se s tobom da tko voli taj posao i dobro ga radi mo?že sebi osigurati dobar ugovor.bez obzira na priće nego imate li kakve adrese i ??ta moram polo?žiti.viruj mi da mi u bolnici imamo puno manji buđet i hrana nije tako lo??a čak vi??e puta jako ukusna.i dali mi je dobro polo?žiti boiset i huet.će mi to pomoći da lak??e nađem posao?:kafa

Za kuhar prvog i pomocnog plata na Topic MC nije losa,mislim ide od 2200 eura pa navise za drugog koga a prvi i vise.Trebate nac mastera da vas preporuci i forsira ukrcaj.

??ta bi točno on trebao da napravi ??ta neku preporukicu?ima li koji kuhar da mi ka?že ??ta mu je potrebno za radit koje dozvole itd?;)

pomoć

pomoć

mi mo?že tko dati neke adrese za ukrcaj na platforme za kuhara.Idem za petnestak dana polo?žiti bosiet u Paviu mislim da mi to mo?že malo pomoći u dobivanju posla bar se nadam a u nadi je spas;)mo?že adrese u pm.hvala

Bas san neki dan prica sa kamp bosom na platformi od transoceana nas momak i pita ga za kuvare kaze da to sbe vodi katering firma nema vez sa transoceanom zaposljavanje.firma za koju on radi je west afrika ja mislin. Da se takl zove gasda je crnoogorac al u americi zivi.kaze mi taj momak da ima dosta nasih na toj firmi.

kuhar na platformi

kuhar na platformi

Kogo recimi kako da udem na forum?,kako da otvorim temu prvi put ovdje sto mi je ciniti?:o

Kogo recimi kako da udem na forum?,kako da otvorim temu prvi put ovdje sto mi je ciniti?:o

na početku ima?? za otvoriti temu stavi?? naslov i napi??e?? ??ta te mući ili otvori?? postojeće teme i pi??e?? kao meni ili ode?? na ime koga treba?? i po??alje?? mu PM.;)

Jucer sam imao priliku razgovarati sa momkom koji radi za firmu Ligabue, kuhar je po zanimanju, trenutno radi catering za offshore, vrlo je zadovoljan. Novci bolji nego na brodu, kratki ugovori 28x28, skroman smjestaj, kao i svima na offshore-u.
Treba pokusat, vise informacija na http://www.ligabue.it/

Sretno

Back