Ncl

Dalmos,
ma bija san ja na crystala,
nije ti tamo cvice, minjaju ljudi vise nego NCL a imaju samo 2 broda,
malo in je lova bila boja ali nista specijalno osim sta se more lokat ka u prici,
a za royal nisan cuja nista lipo,
dosta je ljudi prislo na NCL s royala......

zivjeli, uvijek zivjeli

MA meni je super na NCL-u i necu nigdi odavde jedino u penziju. :D SAd mi je i placa skoro ka na RCCL-u sa senioritiem a evo i dobia san bonus za gorivo prvi put otkad san na firmi. :p:p Samo san navea Crystal ali bija san i na Princessa i tamo mi je bilo super samo mi je ugovor 4-2 bija predugacak.

Ljudi,kontaktira me je ovi Brian Perez:D,i dogovorili smo intervju za ovaj tjedan pa me zanima neki od vas( Dalmos i jarani)sta ste tamo a i ostali koji ste upuceni,sta bi moga ocekivat na intervjuu,inace tribali bi me uzet za kadeta par miseci pa valjda nebi tribalo bit nesto ekstremno.:uzdravlje

Ljudi,kontaktira me je ovi Brian Perez:D,i dogovorili smo intervju za ovaj tjedan pa me zanima neki od vas( Dalmos i jarani)sta ste tamo a i ostali koji ste upuceni,sta bi moga ocekivat na intervjuu,inace tribali bi me uzet za kadeta par miseci pa valjda nebi tribalo bit nesto ekstremno.:uzdravlje

Evo iz mog iskustva nista posebno, neznam sto imas od iskustva,ali s obzirom da ides za kadeta od tebe ne moze puno trazit
Vec sam bacio upozorenje ovdje jednom, ljudi ne padajte na te sheme da ce te dobit avancamenat, jer trenutno su na NCL aktivne ready liste (oni koji su na NCL znaju sto znaci) i tamo ima masu onih koji su na cekanju za trece itd.
Sad sam imo kadeta na brodu kojemu je obecano mnogo toga,ali na brodu te pita samo sto ti pise u ugovoru, jos je bio par brodova treci i nisu ga htjeli avancat....dobro razmislit....

Ma neboj se nista, nece te puno ispitivat,vjerovatno di si bia, sta si radia da vidi kako pricas engleski i ima ona neka standardna pitanja sta uvik ispituje a odgovori su uglavnom ovakvi da su gosti na prvom mistu i safety first .
Samo pricaj,bez straha.
Ajde bas mi je drago da ti je nesto uspilo, a jbg. nisi treci ali kao sta rece Mikaja oprez jer su dosta ljudi tako zajebali.
Pozdrav i sritno

Evo iz mog iskustva nista posebno, neznam sto imas od iskustva,ali s obzirom da ides za kadeta od tebe ne moze puno trazit
Vec sam bacio upozorenje ovdje jednom, ljudi ne padajte na te sheme da ce te dobit avancamenat, jer trenutno su na NCL aktivne ready liste (oni koji su na NCL znaju sto znaci) i tamo ima masu onih koji su na cekanju za trece itd.
Sad sam imo kadeta na brodu kojemu je obecano mnogo toga,ali na brodu te pita samo sto ti pise u ugovoru, jos je bio par brodova treci i nisu ga htjeli avancat....dobro razmislit....

Da se ukljucim....
Evo ja odradio taj interview sa Perezom pred jedno 15 dana.
Nis specijalno tesko ako znas eng dosta dobro,opcenito odnos oficira,barbe,zasto NCL,nes o safetyiju,sve skupa trajalo jedno 45 min.
Odmah slijedeci dan mi javili da sam primljen za zaposljavanje u NCLu,i da kad se otvori mjesto da me zove.
Rekli mi unutar mjesec,mjesec i pol.
Ugovor je 6-2-6....daa...malo puno,ali i to sam voljan ako cu tim putem na cruisere.
Taj ugovor prvo za kadeta2 mj,pa ako sve ok onda 2nd avancas.
Koliko sam ja cuo,nije nes tesko avancat kad se ukrcas za kadu,ali opet tu sam drugacije cuo,ko zna vise.
Ja imam visoku,visu(jos 2 ispita),porucnicki,LNG kadeturu, 11 breveta i sve sam pokusao i izgleda da je to jedini nacin da ujdem na cruisere,nema druge.
Eto to je ono sto ja znam....:udriglavom
Javim ako bude sta novo.

Meni brat prosao intervju i sad je vec na cekanju za ukrcaj ima misec dana. Rekli su mu da ce javiti cim bude. On je vec misec na Seven seas cruisisu ali ako se ukaze prilika ide na NCL.
BTW ide za 2nd engineera

Zva mi je SSm brata jucer da im triba sekondo na Star cruisisu ugovor 8-8 ili 10-10 tjedana i placa 9200$ ali brat nije tija jer je samo jedan ugovor pa ti posli ne garantiraju ukrcaj. Za sad mu je dobro na Seven Seasu a kad zovne NCL samo ce se ukrcat tamo i problem rijesen.

Lip pozdrav i sritno i tebi

Pa jesi ti do intervjua dosa priko ssm-a ili direktno?:o
A malo oboje..
Jos prije sam dobio aplikacije od Pereza da ih ispunim.Lijepo ispunjene sam poslao i javio je on da jo ok i da za sad ne treba nikog ali da ce me imat u vidu.
I drugi put sam preko ssm dobio i ispunio opet aplikacije(u aplikacijama ima i pitanje dali si vec aplicirao i dali imaju tvoje podatke,ne znam dali to sta znaci...)
I taj drugi put,par dana nakon sto sam dao aplikacije za polsat,sam dobio termin za interview.
Rijesio interview(sve skupa razgovor trajao jedno 30-45min) i slijedeci dan odmah mi javili da sam primljen za zaposljavanje u NCLu.
Dali sam ja dobar bio na interviewu ili moji papiri od prije ne znam...
I rekli cim se otvori mjesto da ce me kontaktirat.
Ali eto sad cekam dalje...
Nadam se da ce sve bit ok.
To je ono sto ti ja znam.

Olee:confused:,evo izgleda da je pala kisa i na moje kumpire,ide se na NCL brod je Norwegian Down,:D
ukrcaj 08.08,koliko san razumija letim u new york,dobija san pustu neku proceduru,
moram izvadit potvrdu o nekaznjavanju,pa ljecnicki al triba bi ispunit i neki njihov sta mi je formu posla priko maila,pa ako neko moze malo da mi objasni kako to ide i di cu izvadit ovu potvrdu o nekaznjavanju...:o

Ajde sad iddes vise ca ha?neka,neka.
Preko prijatelja?
A sta cekas 8 mjeseci od interviewa,ili?
Jer ja jos 8 mjeseci nikako ne mogu bit doma....
Sretno!
@kokolo
E znam najteze je cekat,ali ja vise i cekat bas ne mogu....vec sam godinu doma...tako da mi gori,ahhhh
A ko ce znat valjda svo ovo silno slanje dokumenata,ispunjavanje aplikacija i interview nije bilo zan nista...
Ko ce znat..

Ma ne cekam 8 mj od intervjua nego opcenito,a prijatelj mi je da adresu od briana i tako ja mu posla mail u treci misec pa u cetvrti,onda dva miseca zatisje,nigdi nista:udriglavom,odjedanput on mi posla mail za napravit intervju,napravili ga i dosla ponuda da ocu li ic za deck cadet licensed(posto san polozija porucnicki)naravno ja prihvatija:D,i eto prilika dosla,vec san pomalo gubija nadu nisan ima vise volje za to pusto slanje papira i odanja po agencijama al eto poklopilo se,mozda san ima srice sta san drugi dio kadeture odradija na putnickom pa me to malo poguralo a ko ce znat,ma ko ce tu bit pametan,al uletit ce nesto ne gubi nadu,ima ljudi sta su mi i ovde na forumu pomogli dali mi neke adrese,svaka im cast za to.:uzdravlje

Eto jos samo i ja falim tamo,ha,ha.....Eto ja vam saljem pozdrave sa 'prohladne' Aljaske....

A mi tebi iz vruce Hrvatske:p,nego ja iman jedno pitanje,posla mi je ovi Brian
nekakvu formu ljecnickog od NCL--a pa sad sta bi triba sa njim:confused: dat ga kad budem isa radit ljecnicki pa da mi ga ispuni ili? I di mi je najbolje napravit ljecnicki u Splitu a da budu sposobni napravit i taj od NCL-a..:uzdravlje

Last edited:
A mi tebi iz vruce Hrvatske:p,nego ja iman jedno pitanje,posla mi je ovi Brian
nekakvu formu ljecnickog od NCL--a pa sad sta bi triba sa njim:confused: dat ga kad budem isa radit ljecnicki pa da mi ga ispuni ili? I di mi je najbolje napravit ljecnicki u Splitu a da budu sposobni napravit i taj od NCL-a..:uzdravlje

To uzmes sa sobom jer ti je to sluzbena forma od NCL-a i to ti doktor ispunjava. Polsije ces sve to morati prevesti na Engleski i poslati im,pretpostavljam da ces to morat preko SSM-a,neznam kako to sad ide.
A preporuka za lijecnicki ti je Medico ili Medicina rada...Naravno u Rijeci !:p

Pozdrav......more je ugodna 3 stupnja:D

Ja idem svaki put u dom zeljeznicara na brdima,upola je jeftinije i manje zajebavanja nego u ercegovicke,a to sta pojedine"agencije"namecu ercegovicku je cista korupcija i kriminal,jer strana firma nezna ni za nju ni za dom zeljeznicara i svejedno im je di ces ti radit ljecnicki,samo triba bit napravljen i ispunjen i pecatiran formular koji ti firma da.A ako ti neko namece likara di "moras" ic budi siguran da ima "zub" od tog likara,a to sa firmom nema veze.

Evo ja sam ga jucer napravija kosta me je 950 kn+150 kn sta san slika pluca i srce u Kalajzica=1100kn,ispunila mi je i oni od Ncl-a,jos moran pridignit potvrdu o nekaznjavanju jer san je mora odnit u sudskog tumaca da mi je privede na engleski,i onda je to to.:cool:

kako se zove covjek koji direktno ukrcava na NCL cisto da znam u mailu kako da mu se obratim i ima li neki mail direktno njegov ili samo od firme ili preko ssm treba ici ?

Tribalo bi sve ici priko SSM-a a mail direktno mi nebi smili davati. Ali naravno uvik se dade. Isto tako ti nisi napisao za koju poziciju trazis ukrcaj?
BTW posto si mi se obratio na PM isto sam ti odgovorio pa ces sve viditi kad procitas PM.

Pozdrav

Tribalo bi sve ici priko SSM-a a mail direktno mi nebi smili davati. Ali naravno uvik se dade. Isto tako ti nisi napisao za koju poziciju trazis ukrcaj?
BTW posto si mi se obratio na PM isto sam ti odgovorio pa ces sve viditi kad procitas PM.

Pozdrav

E a izgleda da vise ne rade sa SSM-om kako san ja uspija skuzit,tako mi je rekla neka Diana kad smo bili u new yorku prije tri-cetri tjedna,pa sad koliko to drzi vodu neznan.

Pozdrav:uzdravlje

E a izgleda da vise ne rade sa SSM-om kako san ja uspija skuzit,tako mi je rekla neka Diana kad smo bili u new yorku prije tri-cetri tjedna,pa sad koliko to drzi vodu neznan.

Pozdrav:uzdravlje

Vidim da si na NCL-u i da si u NYC . Dali si na Dawnu? A da nije Diana Gonzalez? Nesto se suska po kuloarima da je SSM totalno u raspadu sve vise i vise te da su u velikim dugovima pa me to nebi zacudilo.

Pozdrav

Vidim da si na NCL-u i da si u NYC . Dali si na Dawnu? A da nije Diana Gonzalez? Nesto se suska po kuloarima da je SSM totalno u raspadu sve vise i vise te da su u velikim dugovima pa me to nebi zacudilo.

Pozdrav

Pa jesan na Dawna san,jesan ti neki dan posla poruku da te pozdravia tvoj kolega sa kuverte ukrainac Maksym Kyselov:uzdravlje,je tako je Diana Gonzales,bila je tu na brodu u New Yorku pa je tako rekla da nemaju vise nista sa ssm-om,
a sad to sa ssm-om i njegovim dugovima neznan ali znas kako se kaze kad tad
te pravda stigne,a dok san bija na Jadroplova cuja san sta je sve radija ljudima tako da sutra propadne ......

Last edited by a moderator:
Back