Ncl

Meni su Filipinci prva liga. Prijateljski otvoreni i vrlo radišni ljudi. Vrlo nisko ih je nazivati ovako.

Bolje su mi oni 100 puta nego naši đikani...

Kolega potpisujem.
Znam iz prve ruke prije 20 godina kad smo mi bili ispod engleza, nizozemaca, norvezina, svedana, talijana, itd. pa smo plakali kako oni imaju bolji pasaport a mi smo bolji pomorci ali nemamo sanse za promociju kontra njih jer oni imaju bolji pasport.
Imali su vece place, bolje ugovore,zastitu firme i managementa itd.
Ovo etikiranje postenih Filipinaca sa kojima sam radio na NCL-a je na sramotu svima nama.

• Like
Reactions: Ico
Oprostite na kasnom paljenju.
Ovakvo etikiranje bilo koje nacije od nas Hrvata meni je na sramotu i ne dijelim takvo misljenje o mojim prijateljima (razlicitih nacija) koje sam stekao zadnjih 20tak godina u pomorstvu.
Nadam se da ce vecina Hrvata pomoraca ogradit od ovih izjava.
​​​​​Uglavnom ja nisam odgojen u nikakvoj mrznji drugih/razlicitih i mislim da je to bogastvo koje morano odrzavat kao pomorska nacija.
Radio sam sa puno nasih i nisam nikad cuo ove etikete do sad.
Toliko od mene.

Podrska ogradjivanju.

Iz svojih licnih iskustava nikad nisam imao problema ni sa jednom nacijom. Narodi juzne Azije su posteni i vredni. Na postovanje uzvracaju postovanjem, a u svakom zitu ima kukolja pogotovu kad su nase gore listovi.

Vidite da se kolega povukao i uvidio je da u trenutku nije razmisljao pa se iskalio i na jadnim kolegama filipima tako da zaboravite na tu temu i idemo dalje.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kako izgleda... ide iskrcaj istih ukrcanih a kad ce ponovno bit ukrcaj se ne zna.

Prema posljednjim informacijama, teško se može očekivati restart prije sredine ožujka 2021, špekuliraju sa Gem-om, no CDC zaustavio ikakve operacije s posadom!
Do pola siječnja priču bi moglo pogurat ubrzavanje procesa vakcinacije, pa bi se poneki itinerar mogao postavit, posebno ako se nađe netko pametan, pa spreme EU cruising prije USA!?
Do daljnjeg shore leave ostaje samo san za posadu; na Filipinima je kaotična atmosfera, ljudi bježe iz hotela, smjene su čini mi se sporije nego kroz prethodna 2-3 mjeseca.
Vladajući se pokrivaju sa M800$ čime se produžuje lay-up preživljavanje za dodatnih 5 mjeseci; čak se nekim brodovima smiješi nastavak normalnog lay-upa (neće biti cool lay upA)

Spekuliraju oni sa novim brodovima ali sve je palo u vodu sa zadnjim CDC uvjetom a i sa korona slucajevima. Najranije na proljece se nesto i moze napravit iako je i to upitno sa i cjepivima jer treba se primit dvije doze unutar mjesec dana da bi se tek razvila anti tijela pa i to odugovlaci sve...

Vise nema no sail ordera ali imaju uvjete pod kojim za svaki brod mogu traziti conditional approval (svaki brod za sebe mora proc ovo dolje ) ali tek nakon sto zadovolje uvjete od cdc da naorave 15 testnih kruzeva itd...

The phased-in approach will include: (1) establishment of laboratory testing of crew onboard cruise ships in U.S. waters; (2) 15 simulated voyages designed to test a cruise ship operators’ ability to mitigate COVID-19 on cruise ships; (3) a certification process; and (4) a return to passenger voyages in a manner that mitigates the risk of COVID-19 introduction, transmission, or spread among passengers and crew onboard ships and ashore to communities.

Fala ti na odgovoru...znam za ovo, mislia san da je jos nesto dodatno na ovo bilo....Sve u svemu ludnica... Ovi uvjeti su nerealni i neznam jeli iti provodjenje istih profitabilno firmi jer dok se to sve izvede i zavrsi pandemija sama po sebi ce bit proslo svrseno vrime.

Oni ce krenit bilo kako i sa jednim brodom samo da ispeglaju pravila sa cdc ... sad koji mjesec vidit cemo.

I službeno je cruising pomaknut za proljeće 2021 s tendencijom pokretanja na europskom tržištu.
Escape i Joy bi trebali prebaciti većinu posade s istoka na zapad
Za sada je sve toliko daleko, a opet i blizu ako bi koji brod mogao u ožujku pokrenut business

YCBA
Article 6 - Wages
5. All Seafarers shall move up one (1) tier-level on the Wage Scale, Annex 1, each year on January 01st, with the exception of those Seafarers that were either newly hired or promoted between October 01st and December 31st of the previous year.

Back