Ncl

je al sranje je šta taj Novavax ne odobrava puno kompanija

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Prihvaca li NCL Novavax?

Obzirom na informacije o zahtjevima za booster doze, kako je kolega Sonny opisao u prethodnim post-ovima, o proizvodjacu cjepiva za booster dozu(e) vjerojatno ne mozemo odlucivati samostalno kad smo na brodu.
Za pretpostaviti je da bilo koja informirana odluka o odabiru odredjene vrste cjepiva za prvo cijepljenje moze biti narusena, da se tako izrazim, nametanjem- vjerojatno po cijenu otkaza u slucaju odbijanja- primanja doze proizvoljnog booster-a dok smo na brodu.
Kako se i kada se hoce kompaniji.

Da ne bi mozda medical office na brodu prihvatio necije argumente :confused: i studije koje vec pokazuju nedostatke i probleme kod nekih vrsta/kombinacija cjepiva ovisno o starosti primatelja te o drugim, mozebitno prethodno postojecim zdravstvenim problemima itd.
O svemu ovome se pise i pisati ce se jos dugo, tek su poceli isplivavati problemi ucestalosti miokarditisa kod mladjih muskaraca i nespecificnog hepatitisa kod djece.
Konkretno u UK i South Africa, potvrdjeno sluzbenim studijama.
Da ne pricamo o trombozama kod Astra Zenec-e itd.
Sve to jesu mozda deseci slucajeva na 100.000 uzoraka, no nije utjesno ako postanes dio te statistike na onoj negativnoj strani.

Apsolutno kolega.
Na istom smo razmišljanju.
Koliko pratim idući mjesec će odobriti Novavax u USA što znači da nema zapreka niti jednoj kompaniji da ga ne prihvati.
Pitanje je što je i taj Novavax, ali ako bude u budućnosti jedina opcija cijepljenje da bi se moglo raditi na brodu, što će sigurno biti neko određeno vrijeme, taj Novavax je svakako opcija za prihvatiti.
Ova ostala cjepiva, to svakome na razmišljanje s obzirom da svaki dan više i više informacija i problema izlazi na vidjelo.
​​​​​​
​​​​​​

Prihvaca li NCL Novavax?

Obzirom na informacije o zahtjevima za booster doze, kako je kolega Sonny opisao u prethodnim post-ovima, o proizvodjacu cjepiva za booster dozu(e) vjerojatno ne mozemo odlucivati samostalno kad smo na brodu.
Za pretpostaviti je da bilo koja informirana odluka o odabiru odredjene vrste cjepiva za prvo cijepljenje moze biti narusena, da se tako izrazim, nametanjem- vjerojatno po cijenu otkaza u slucaju odbijanja- primanja doze proizvoljnog booster-a dok smo na brodu.
Kako se i kada se hoce kompaniji.

Da ne bi mozda medical office na brodu prihvatio necije argumente :confused: i studije koje vec pokazuju nedostatke i probleme kod nekih vrsta/kombinacija cjepiva ovisno o starosti primatelja te o drugim, mozebitno prethodno postojecim zdravstvenim problemima itd.
O svemu ovome se pise i pisati ce se jos dugo, tek su poceli isplivavati problemi ucestalosti miokarditisa kod mladjih muskaraca i nespecificnog hepatitisa kod djece.
Konkretno u UK i South Africa, potvrdjeno sluzbenim studijama.
Da ne pricamo o trombozama kod Astra Zenec-e itd.
Sve to jesu mozda deseci slucajeva na 100.000 uzoraka, no nije utjesno ako postanes dio te statistike na onoj negativnoj strani.

U vezi nuspojava, statistički je veća šansa nastradat od virusa nego od cjepiva.
Medjutim, veliki broj ljudi će radije prihvatiti mogućnost slučajne zaraze i ono što ona nosi sa sobom nego svjesno suočavanje s rizikom primitka cjepiva.
Pogotovo u ovoj situaciji gdje je virus vrlo opasan ali ne toliko da izazove pomor.

Dakle, radije slučajno najebat (veća šansa) nego planski najebat (manja šansa).
Å to je sasvim ljudski i razumljivo.

Ne prema zadnjem.
11975b158652fd3484e037b41647e16b.jpg

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Za booster procijepljenost ovisi od broda i lokacije ali prema shoresideu je mandatory za sad ali nije uvjet za ukrcaj. Kad dodje trenutak a na brodu si i oni organiziraju cijepljenje onda ga trebas primit.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Meni su za ovaj ukrcaj trazili booster, iako sam ga imao jos i prije prethodnog ukrcaja (ali tada ga nisu puno obadali).
Ovako je pisalo u mailu za ukrcaj ovaj put:

"Hello Mr. Vuk

Your email has been well received. Kindly revert a copy of your covid-19 booster.
Below is your flight itinerary in order to schedule your PCR test accordingly.
PCR test can be scheduled any time to be within 72 hours of arrival.
Attached you’ll also find the travel notice form which must be completed and returned before your Sign on Date."

Meni su za ovaj ukrcaj trazili booster, iako sam ga imao jos i prije prethodnog ukrcaja (ali tada ga nisu puno obadali).
Ovako je pisalo u mailu za ukrcaj ovaj put:

"Hello Mr. Vuk

Your email has been well received. Kindly revert a copy of your covid-19 booster.
Below is your flight itinerary in order to schedule your PCR test accordingly.
PCR test can be scheduled any time to be within 72 hours of arrival.
Attached you’ll also find the travel notice form which must be completed and returned before your Sign on Date."

Novavax još nisu odobrili ovi američki kokošari, valjda i to bude uskoro.

Ma kakav booster kad cjepivo ne djeluje, o čemu oni pričaju???

Osim toga to je preporuka, a te sotone kažu ne možeš na more bez cijepljenja?

Zar je čovjek tako nisko pao da ne može ništa napraviti nego bezpogovorno prihvatiti ?

Novavax još nisu odobrili ovi američki kokošari, valjda i to bude uskoro.

Ma kakav booster kad cjepivo ne djeluje, o čemu oni pričaju???

Osim toga to je preporuka, a te sotone kažu ne možeš na more bez cijepljenja?

Zar je čovjek tako nisko pao da ne može ništa napraviti nego bezpogovorno prihvatiti ?

Svodi se na to, da, iskorištava se pozicija poslodavca koji nameće pravila.
Ako se cijepimo radimo to svojevoljno.Navodno.
O problemima posljedica možebitne reakcije na cjepivo-kad i ako ih bude-neka brine onaj tko se cijepio, poslodavac je poslovično ekskulpiran.
I tako u krug.

Nije li prije par mjeseci kolega na GTW završio sa stentom zbog ugruška, 12 dana nakon cjepljenja booster-om na brodu?
Zahvat obavljen u bolnici u Meksiku.

Ako je statistički šansa da bi dobio ugrušak od Covida pa čemu cijepljnje opet kad Covid ne možeš izbjeći, a cijepljenje možeš.

Cijepiš se da ne dobiješ Covid (mada se priča promijenila, nema veze što dobiješ Covid, ali nećeš umrijeti).

Evo u Americi je Uncle Joe rekao da cijepe djecu od 0-5 godina, kako će roditelji spriječiti da im cijepe djecu kad su bezpogovorno i sami uzeli 3 pa uskoro 4 doze za sebe ?

Koja to bolest mora biti da u malo više od godine primiš 4 doze i još nisi siguran kada će reći da treba i 5 tj. BITI ĆE OBAVEZNO prije svakog ukrcaja.

Mnogi koji su se cijepili samo žele opravdanje da su donijeli pravu odluku jer nisu ni oni sami sigurni u svoju odluku, ali HEJ ! ajmo nagaziti svakoga tko misli drugačije i propituje stvari oko sebe.

Jedino što je sigurno to je da će se otvoriti mnoga radna mjesta na brodovima u budućnosti....nažalost.

Last edited:
Svodi se na to, da, iskorištava se pozicija poslodavca koji nameće pravila.
Ako se cijepimo radimo to svojevoljno.Navodno.
O problemima posljedica možebitne reakcije na cjepivo-kad i ako ih bude-neka brine onaj tko se cijepio, poslodavac je poslovično ekskulpiran.
I tako u krug.

Nije li prije par mjeseci kolega na GTW završio sa stentom zbog ugruška, 12 dana nakon cjepljenja booster-om na brodu?
Zahvat obavljen u bolnici u Meksiku.

I vjerojatno će mu reći da je on sam kriv jer je pušać ili pretio ili neki treći razlog koji nema smisla...samo da se priča skrene na neki drugi kolosijek.

Ako je statistički šansa da bi dobio ugrušak od Covida pa čemu cijepljnje opet kad Covid ne možeš izbjeći, a cijepljenje možeš.

Cijepiš se da ne dobiješ Covid (mada se priča promijenila, nema veze što dobiješ Covid, ali nećeš umrijeti).

Evo u Americi je Uncle Joe rekao da cijepe djecu od 0-5 godina, kako će roditelji spriječiti da im cijepe djecu kad su bezpogovorno i sami uzeli 3 pa uskoro 4 doze za sebe ?

Koja to bolest mora biti da u malo više od godine primiš 4 doze i još nisi siguran kada će reći da treba i 5 tj. BITI ĆE OBAVEZNO prije svakog ukrcaja.

Mnogi koji su se cijepili samo žele opravdanje da su donijeli pravu odluku jer nisu ni oni sami sigurni u svoju odluku, ali HEJ ! ajmo nagaziti svakoga tko misli drugačije i propituje stvari oko sebe.

Jedino što je sigurno to je da će se otvoriti mnoga radna mjesta na brodovima u budućnosti....nažalost.

Danas je u nekim medijima-da ne trazim sada kojim- od sluzbene znanosti predstavljeno ( nisu u pitanju teorije zavjere :)), da se pokazuje po zavrsenoj studiji da cjepiva -konkretno za zadnju omikron verziju- stite do najvise 4 mjeseca po cijepljenju.
Odnosno postoje antitijela u tom periodu, a kako ce tko reagirati na samu bolest znamo od prije da cjepivo nista ne garantira.
Tom logikom cjepljenje nikada nece stati.
Buduci je virus iz grupe u kojoj je i gripa ,a znamo da nema jednoznacnog cjepiva za gripu jer niti nema stalno iste mutacije tih virusa, logicki se zakljucak sam namece.
Na kraju price sve je individualno, ne mozes nista osim za sebe donijeti odluku, ostali neka se vode svojim razlozima.
A naravno da je gadno kada se posao time uvjetuje, daleko od toga da je lako sto bi se reklo "biti pametan".
Ostajem pri necijepljenju, a zivot ide dalje i bez broda, valjda cemo prezivjeti i ovo.

Danas je u nekim medijima-da ne trazim sada kojim- od sluzbene znanosti predstavljeno ( nisu u pitanju teorije zavjere :)), da se pokazuje po zavrsenoj studiji da cjepiva -konkretno za zadnju omikron verziju- stite do najvise 4 mjeseca po cijepljenju.
Odnosno postoje antitijela u tom periodu, a kako ce tko reagirati na samu bolest znamo od prije da cjepivo nista ne garantira.
Tom logikom cjepljenje nikada nece stati.
Buduci je virus iz grupe u kojoj je i gripa ,a znamo da nema jednoznacnog cjepiva za gripu jer niti nema stalno iste mutacije tih virusa, logicki se zakljucak sam namece.
Na kraju price sve je individualno, ne mozes nista osim za sebe donijeti odluku, ostali neka se vode svojim razlozima.
A naravno da je gadno kada se posao time uvjetuje, daleko od toga da je lako sto bi se reklo "biti pametan".
Ostajem pri necijepljenju, a zivot ide dalje i bez broda, valjda cemo prezivjeti i ovo.

Da li bi razmislio o proteinskom ili općenito ne želiš nikakvo?

To je velika odluka i izrazito hrabro si nastupio,

Ali kao što kažeš odluka je individualna kao i posljedice.

Booster nije obavezan. Mozes i odbit to na brodu bez posljedica.
Obavezno je po njihovom "fully vacinated" imat dvije doze.
Ako je od druge proslo 6 mjeseci ili manje, nema nikakvih posebnih regula. Testiranje jednom tjedno
Ako je proslo vise od 6mj, ukrcaj/iskrcaj/shore leave nije moguc u zemljama koje traze booster po isteku 6mj.
Sa boosterom mladjim od 6mj, testiranje svako dva tjedna, drugo sve isto.
Tko je prebolia u zadnjih 3mj, ne mora u karantenu kad je close contact sa zarazenim, a to je cesto.
U EU su ukinuli 5 dana karantenu po ukrcaju (mislim da je nema nigdi sad), ali imaju opet neke glupe regule po ukrcaju, nema bliskog kontakta, kafane, mess u istim urama, itd .
Ima puno novih izmisljenih pozicija, novih regula koje se dopunjavaju iz dana u dan i tome nema kraja ocito...

Mislim sve je pranje mozga i nema nikakve logike ni pameti, al na to si valjda vec navika na ovoj firmi ako si vec bia tu.
Moram priznat da me dobro nasmijalo me ovo sa objasnjavanjem ljudima u officeu i ekipi iz medicala sta je pravo, a sta krivo...kako naivno:D

Mislim sve je pranje mozga i nema nikakve logike ni pameti, al na to si valjda vec navika na ovoj firmi ako si vec bia tu.
Moram priznat da me dobro nasmijalo me ovo sa objasnjavanjem ljudima u officeu i ekipi iz medicala sta je pravo, a sta krivo...kako naivno:D

Kako se nisam ponovno ukrcao po najavi obaveznog cijepljenja to objasnjavanje uredu i medical office-u ide u "sto bi bilo kad bi bilo", tj. nije se dogodilo.
Znam da nema sanse tamo zastititi vlastita prava, ne samo medicinska.
Imao sam vec prijetnju iskrcajem prije 4-5 godina jer nisam htio primiti cjepivo za ospice.
Jedan kolega po povratku sa shore leave-a je razvio simptome, vecina u odjelu je svojevoljno zavrnula rukav bez da su prethodno provjerili zvanjem doma jesu li cjepljeni, preboljeli ili mozda oboje.
Odbio sam, poslali su me u kabinu, naredno jutro dobio sam podatke od odabranog doktora doma.
Bez da su trazili paper evidence o mom preboljenju prije 40-ak godina, koje by the way postoji, samo su mi rekli da mogu izici iz kabine nakon sto sam prepricao dobivene informacije telefonski i to dezurnoj sestri.
Toliko o profesionalosti medical osoblja na brodu.
Vise gledaju na vlastito zaposlenje nego na dobrobit pacijenata kad je posada u pitanju.

Da li bi razmislio o proteinskom ili općenito ne želiš nikakvo?

To je velika odluka i izrazito hrabro si nastupio,

Ali kao što kažeš odluka je individualna kao i posljedice.

Razmislio bi svakako, neka odlezi malo ova histerija oko nekorisnog, visestrukog cjepljenja koje trenutno traje sa nikakvim rezultatima zastite.

Kako se nisam ponovno ukrcao po najavi obaveznog cijepljenja to objasnjavanje uredu i medical office-u ide u "sto bi bilo kad bi bilo", tj. nije se dogodilo.
Imao sam vec prijetnju iskrcajem prije 4-5 godina jer nisam htio primiti cjepivo za ospice.
Jedan kolega po povratku sa shore leave-a je razvio simptome, vecina u odjelu je svojevoljno zavrnula rukav bez da su prethodno provjerili zvanjem doma jesu li cjepljeni, preboljeli ili mozda oboje.
Odbio sam, poslali su me u kabinu, naredno jutro dobio sam podatke od odabranog doktora doma.
Bez da su trazili paper evidence o mom preboljenju prije 40-ak godina, koje by the way postoji, samo su mi rekli da mogu izici iz kabine nakon sto sam prepricao dobivene informacije telefonski i to dezurnoj sestri.
Vise gledaju na vlastito zaposlenje nego na dobrobit pacijenata kad je posada u pitanju.

Doslovno da si na komad papirnatog ubrusa napisa ime cijepiva i zasara bzvz onako doktorski neki potpis, rekli bi ti da je ok i da si cist :D
Ka i svaka velika kompanija, nema tu veze sta je ispravno, a sta nije...vazno da se sljedi forma, checklista koliko god to glupo i nelogicno uglavnom biva.
Triba pametno sa njima, nema ti od tog postenja i istjerivanja pravde nista...kome dokazat na kraju krajeva? Nursici na brodu ili nekom drugom idiotu ovisno o sitaciji?
Jako je malo tu sposobnih, a jos manje onih sa stavom i mudima.

Evo ti primjer, ja sam odradio 2021 godinu pokrivajuci 5 (pet) pozicija zbog smanjenja posade, za smanjenu placu...80-90% kako je vec bilo
U 2022 se obracunava bonus za proslu godinu, ja ne dobijem bonus, taj koji me spada svakako, ali kurcina.
Mail vamo-tamo i dobijem obrazlozenje kako ga nisam dobia jer sam bia na vacationu, a nisam ima return date u MAPS-u (stelali smo vacation doduse).
Sta rec...da nisam tu godinama mozda bi se i iznenadia, ovako se mos samo nasmijat i zanemarit:D

Mail vamo-tamo i dobijem obrazlozenje kako ga nisam dobia jer sam bia na vacationu, a nisam ima return date u MAPS-u (stelali smo vacation doduse).
Sta rec...da nisam tu godinama mozda bi se i iznenadia, ovako se mos samo nasmijat i zanemarit:D

Znam sve, tamo sam sa dva prekida 2014-2105 i 2019 proveo 15 godina, prvi ukrcaj kod njih mi je bio 2006.
Iskrcao sam se zadnje u svibnju 2021.

A to za bonus, tipicni uredski modus operandi, naci neki razlog kojeg ne mozes opovrgnuti jer procedura ne postoji, samo tumacenje druge strane koje je konacno.

Imaš stav i to je ono što cijenim kao ljudsku osobinu, odbio si služiti sustavu.

Treba pričekati kako će se stvari razvijati, ne treba srljati u nešto prvi ništa, neka se očisti i selektira sistem.

Osim toga uvijek se može uzeti cjepivo, evo sad postoji i to proteinsko.

Tko zna svoj posao ne treba se bojati promjena.

Back