Pitanje - Navigacija

Todor25

New member
Pozdrav ljudi, trazio sam slicnu temu ali je nisam nasao. Ne znam da li sam na pravo mjesto postavio ovo pitanje...

Posto jos nisam krocio na brod, kao sto sam u predstavljanju napisao upisao sam trecu godinu Nautike. Zanima me kako ide sa navigacijom i polaganjem cinova ? Za koji odredjeni vremenski period do kojeg cina mozemo stici ? Da li je od kompanije do kompanije ? i Kako sve to ide posto nisam upoznat ? Sve sto mozete reci bio bih zahvalan :)

Kad zavrsis tu trecu, a mozes i prije,trebaš se ukrcati kao kadet na brod od 3000 brt ili vise i tu odradit minimalno 6 mjeseci. Da bi postao poručnik trebaš imati godinu dana kao kadet. Sve mozes saznat na stranicama ministarstva mora

Mozda sam se ja lose izrazio, zanima me koliko navigacije treba da bih sa treceg dosao na drugog, sa drugog na prvog i sa prvog na kapetana. Ali hvala na odgovoru :)
Inace u CG moras da zavrsis 3 godine da bi mogao ici na brod, ukinuto je posle druge.

To ti ovisi od kompanije do kompanije, o kretanjima na trzistu, razvojnom planu kompanije i tako.
Netko ima znanja i srece da to ide brzo, nekoga ne ide pa ne ide.

Mislim da je bitno je si li zadovoljan s poslom mozda ti se nakon prvog ugovora posao zgadi...

A to ti je pitanje na razini koliko mi muke treba da "umocim".
Nema pravila.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Nema pravila.
Znam primer rumuna sa NCL koji je na drugom ugovoru kadeture dobio funkciju drugog, a onda na prvom ugovoru kao drugi dobio unapredjenje u prvog.

Back