Prvi puta na offshore

pomorac13

New member
Pozdrav postovani kolege pomorci,

Ja bih vas molio da podijelite svoja iskustva na offshoru.
Naime,eto nakon 12 godina na putnickim brodovima (struja,zadnjih 6 godina Chief Elect.) odlucio sam se za promjenu.
Poslao sam CV na Transocean,obavio dva telefonska interviewa, primili me.
Idem na FST (fast track training) za Chiefa Electronic Tech.Jos neznam (mada sam pitao) dali idem na DP 6 gen.ili neku drugu.

Molim vas,recite mi sta da ocekujem na tom offshoreu.
Kakva je hrana
Kakav je nacin rada
Kakve su kabine (dali ch.elect ima solo kabinu)
Dali cu imati internet i telefon
Dali ima dosta rezevnih dijelova
Kakvu su sa altom i instrumentima
Kakvi su medjuljudski odnosi
Generalno,kakva je kvaliteta zivota

Ako su ikome potrebne bilo kakve informacije za putnicke brodove,kontakte,HR itd.slobodno me pitajte.
Voljan sa podijeliti iskustva sa putnickog kome je potrebno

Naime jos uvijek sam na staroj firmi,odradjujem ugovor do kraja pa nisam spominjao imena firme.

Zahvaljujem vam svima

Pozdrav

Prije svega dobro dosao na P.net

Napisacu ti jedan duzi odgovor jer iman vrimena i neki poriv u meni govori da morat reci sta mislim ali napominjem da cu napisati i odgovore na tvoja pitanja jer sam i sam prisao sa cruisera na offshore drill.

Za pocetak me cudi kako si kad si prosao intervju znao odma di triba doci i pitati sve potrebne podatke? Vjerovatno zato sta si na nasem portalu dosta cesto (sta mi je drago, ali vjerovatno kao quest) ali do sad nisi imao osobne koristi za prikljuciti se mada moje misljenje je da sa svojim iskustvom (i vezama koje si stekao u zadnjih 12 godina) si od velike koristi pomorcima u Hrvatskoj a pogotovo mladima koji krecu na put ''ponosa i slave" i to samo savjetom.

Ali dobro nikad nije kasno pa se nadam da ces sad biti malo azurniji i ostati tu s nama i nakon sta ti ja i druge kolega damo odgovore na tvoja pitanja. Da se razumimo ne ocekujem ja od nikoga da bude ko neki ode od nas aktivan vec 5 godina skoro svakodnevno jer mislim da se sve vrati ako ucinis dobro.
Meni je osobno pomoglo a znam i tisucama drugim jer ono sta se ode dozna za nas posao je i vise nego bogom danom. Ali ok necu vise o tome i ponavljam da ti ovo pisem u dobroj namjeri, mada moram reci da se ljudi registriraju svakim danov sve vise pa eto mozda i ovo moje pisanje ''u prazno'' pogura jos jednog da pomogne nasim mladim ljudima.

Sta se tice tvog posla koji si dobio mogu ti reci samo CESTITAM OD SRCA jer na firmi kojoj si sad (a ja to kao Administrator vidim :p) mogu ti reci da si jako jako sritan ako ti je upao drill unit od Transoceana. Jer prije svega bices kuci vise nego si sad jer tu na toj tvojoj firmi su ugovori (na godisnjoj bazi govorim) duzi sta znaci da ces biti vise doma s obitelji a to je jako dobro a uz to ces primati puno vise novca za manje vremenskog rade. Tako sta se tice novcane i ugovorne strane tu si na debeloj dobiti.

Sad mene cudi kako si ti uspio upasti bez iskustva u offshoru na poziciju Chief electricana na drill unit? Ako jesi kako pises mogu ti samo reci da si po mojim saznanjima ( a u 5 godina sta radim na ovom portalu znam i iman kontakt sa priko par tisuca pomoraca) jedan ne od rijetkih nego mozda jedini. Naprimjer da ti recem da je covik koji je bio kapo na RCCL-u dosao ode (na drill offshore firmu) za 2nd enginera i ima vise para nego tamo. Isto tako covik koji je samnom radia i jos radi je bio na putnickoj firmi technical superintend za 2 broda na fleetu i dosao je ode za 2nd engineera jer su mu bolji uvjeti pa sam onda zato ti napisao da mi je cudno da su tebe odma uzeli za chiefa. Ali ako jesu kako kazes cestitam ti ono jer je to samo znak da si sposoban.

Ajmo sad nakon ovog mog predavanja :udriglavom da ti recem i odgovore na tvoja pitanja

1....Hrana je po mom sudu jako dobra ali to sve zavisi od firma koja drzi catering ( nismo na istoj firmi pa neznam doticno za Transocean ali ima tu ljudi koji su pa ti mogu oni napisati)

2....nacin rada 12 sati on 12 off

3....kod mene ch.elect dili kabinu ali je nacin da si uvik u kabini sam jer ti i onaj s kojim dilis ste u kontra smjeni tako da je teoretski kabina djeljiva ali ustavi si uvik sam u njoj .

4....Internet je kod mene wireless free i telefon takoder free pa misli da je i tamo u najmanju ruku slicno

5....rezervnih djelova ko u prici jer ode je svaka minuta posla bitna i nesmije se gubit vrime jer je vrime ode doslovno novac

6....mislim daj eodgovor na ovo povise u 5 pitanje

7....meduljudski odnosi su super ali uvik postoje individue kao sta i sam znas

8....Zivota nemas sta se tice druzenja tu se radi i spava i ide kuci nakon ugovora koji su pretezno 4 tjedna ali ima i izuzetaka di su malo drukciji.

Eto kolega i zelim ti sricu u novom koraku u karijeri te naravno da se ne ljutis na moju primjedbu na pocetku posta

P.S

Nisi se predstavio u rubrici predstavite se ( nesmeta to meni toliko ali RAulu i Mladeno-u to ide na zivce :p) :hihi

Dalmos

Last edited:
Pozdrav,

Zahvaljujem ti Dalmose na tako ugodnom doceku ovdje.

Ja mislim da sam imao otvoren profil ovdje prije dosta godina.Nesjecam se niti username a niti pass. Pa sam se zato opet vratio i otvorio novi.
Pa eto ovako je bilo;otvorio sam profil na Hosting za zahtjevne - Avalon hosting sam par desetaka CVa. dok sam bio doma.
Nazvali iz Transoceana (Huston) da imaju taj Fast Track Program,to je zapravo trening za Chiefa ET.nakon max 12 mjeseci,sto ovosi o meni i mojim sposobnositma,polazem zavrsni test i postajem Chief ET.Prvih 12 mj,dok sam na tom treningu,placa bi bila kao obicanom ET,a nakon toga povisuje se za Chief ET. Eto tako su mi rekli.
Ja mislim da je to cista sreca sto su me nazvali..bas tada dok sam bio doma...itd....da su nazvali i nekoga drugoga vjerovatno bi isto prosao ako ima iskustva u tom zanimanju......U tom trenutku im je netko trebao,bas sam ja tada poslao CV,i eto ,desilo se.....

Zahvaljujem ti jos jednom sto si podijelo iskustva samnom.....

I zahvalan sam svima koji ce podijeliti iskustva na offshoru...

predstaviti cu se....u rubrici...

Hvala
T

Back