saipem,angola,vas savjet

??i??i

struja
postovanje kolege , pozdrav svima na forumu , po prvi put sudjelujem na forumu iako ga pratin neko vrime
Moje pitanje je: dali neko ima iskustva ili bilo kakvih saznanja o firmi Saipem a isto tako i o Angoli (sta se tice sigurnosti ,putovanja , viza i to...)?
Dobija san ponudu za prelazak kod njih. Iako bi mi placa bila samo 30tak posto veca nego na sadasnjem cargo shipu , cini mi se kao dobra prilika za ulazak na offshore...samo sta san malo skeptican , prvo zbog ne bas velike place s obzirom da je offshore , drugo zbog angole (afrika ,otmice i to tako...)
Moran priznat da san malo nesiguran zbog minjanja firme u danasnje vrime , s obzirom da mi je sadasnja placa sigurna i nelosa a otplata kredit je u djiru ali jako me privlaci offshore...

Svaka informacija je dobro dosla , zahvaljujem

šiši;59146 said:
postovanje kolege , pozdrav svima na forumu , po prvi put sudjelujem na forumu iako ga pratin neko vrime
Moje pitanje je: dali neko ima iskustva ili bilo kakvih saznanja o firmi Saipem a isto tako i o Angoli (sta se tice sigurnosti ,putovanja , viza i to...)?
Dobija san ponudu za prelazak kod njih. Iako bi mi placa bila samo 30tak posto veca nego na sadasnjem cargo shipu , cini mi se kao dobra prilika za ulazak na offshore...samo sta san malo skeptican , prvo zbog ne bas velike place s obzirom da je offshore , drugo zbog angole (afrika ,otmice i to tako...)
Moran priznat da san malo nesiguran zbog minjanja firme u danasnje vrime , s obzirom da mi je sadasnja placa sigurna i nelosa a otplata kredit je u djiru ali jako me privlaci offshore...

Svaka informacija je dobro dosla , zahvaljujem

Na drill ship ideš ? Saipem 10000 ?

Inače Angola je meni najmanje draga, u rangu s Nigerijom....ali ih znam dosta koji dolje rade trenutno i u zadnjih nekoliko godina te rizik nije ništa značajno veći od ostalih WA zemalja.

Ja sam tamo zadnji put bio davne 2003e pa moje iskustvo i nije baš relevantno....

Ne "flashaj" sa skupim stvarima i lovom, tretiraj lokalne ljude normalno i dobre su ti šanse da ti neće nitko ništa.

I čuvaj se komaraca. Nema ih puno malaričnih, ali nikad dovoljno opreza.

Znam da je u zadnje vrijeme problem s vizama, tj sa smjenama - još se nekako i dođe, ali teško otiđe.

Last edited:
prvo di ides? ako si gleda net saipen/eni je ogroman
drugo koji si rank sta ti nude(mafia is svicarske)

pre opcenito pitanje imas
saipen rad za saku brokava u tom poslu ali lipa skola i prilika za sutra dalje(100nacija) sve je pitanje sta ti zelis

nude mi novogradnju drill ship, electronic engineer , 28-28 dana,39000E godisnje
sta ja zelin? zelin upast na offshore ali ne pod cjenu da me tamo spizde

nude mi novogradnju drill ship, electronic engineer , 28-28 dana,39000E godisnje

Ne znam o kojoj novogradnji drill shipu pricaju jer ako je saipem 10000 to ti je novogradnja stara 10 godina.Uzeli su jednu platfomu od Frigstada koja se u Kini gradi vec 4 godine i ko zna kad ce vanka ali to je semi za harsh enviroment i kako cujem ide u sjeverno more(ugovor 2-4)
Lova je takva kakva je u principu nikakva za tu poziciju s obzirom da ta pozicija piza cca 110 kilo erla na vise.Jos mi je cudnije da te uzimaju odma na tu poziciju ali valjda znaju sto rade,a valjda i ti znas koliki su ti dometi.
Sto se tice Angole to je ko da ides na praznike.Nema straja nikakvoga i to se ne moze usporedjivat sa Nigerijom mada ni Nigerija nije nikakav problem(jasno za prave muskarce- jedini prepreka za Nigeriju kao i za sve ostale poslove je show me the money).
Moj savjet ti je poplacaj kredite sto prije,ne ulazi u nove izadji iz tzv. rat race(utrke stakora) i dalje je lako.

šiši;59153 said:

Moj brod je bija u carteru od Saipema do nedavno i nije se pricalo o nikakvom novom drill shipu vec od novom cijevo polagacu tkzv. FDS 2.ovde na terminalu je bija SAIPEM FDS isto cijevo polagac i dosta je ljudi pricalo kako ce pric na toga novoga kad izade.Eto mozda su mislili na to,stvarno ne znam za drillship osim SAIPEM 10000,tamo je bija i moj kolega dizalicar (nas) i par poljaka,niko nije govorija nista lose osim sta je lova losa pa su ljudi isli ca.
Ovo drugo su ti Frankie i Srelec sve objasnili !

P.S. evo pita ekipu iz ROV (Saipem) i rekli su mi da se radi neki novi drillship.SAIPEM 12000 koji ce radit za TOTAL u West Africi.Evo malo sam googla i ima dosta o njemu.

Last edited:
Boga mi nisam ni zna da su ovoga narucili,a to je jos bilo u moje vrime u Koreji.Srica dobro su pogodili miljardi i dvista pedeset milja dolara,a svi su govorili da je drillmax 4 najskuplji i najludje pogodjeni ugovor.Nema veze sad im vridi oko 700 milja ako ne i manje.
Eto sad bar znas kad i di ides ides sve je na tebi moj sisi.

Castoro 2

Castoro 2

Pozdrav svima.
Evo i odlicne prilike da se i ja malo ubacim u razgovor jer tema mi je bliska.
moj je brod do prosle godine bio u Angoli vecinom oko Pointe Noire kamo je jedini aerodrom na koji sam ja ikad sletio.
Sto se tice naroda u Angoli, sirotinja ko sirotinja. Svi te,bas svi zicaju pare, pogotovo uniforme na aerodromu, pa je dobro imat sa sobom sitnih eura ili dolara. Osim sto su dosadni nece te bas dirat. NIKAKO NE PUSI U WC-U NA AERODROMU jer se ploicajci popnu na skoljku i kad je mene uhvatio riknuo sam 100 eura. Dali me je izblefirao ili ne vise nije vazno.
Travel agenti su jako kilavi i cekanje putovnice je jako stresno, ja sam je jednom cekao 14 dana u nekom recimo pristojnom hotelu. O nocnom zivotu nemam pojma jer me to nije privlacilo.
Saipem se cini kao dobra firma za pokupit iskustvo i onda otic negdje za bolju lovu. To je ono sto ja radim sad i trenutno mi dobro ide. Nesto naravno moras i znat, ali je i dosta bitno da si ziv, da ekipa vidi da volis radit, komunikacija, a ne bit kilav ko vecina azijata, filipinci,malezija...
Vecina glavnih su obicno talijani, sto znaci mozes raspravljat glasno i agresivno bez ikakvog problema. Cuvaj se poljaka jer su pokvareni, takvo je barem moje iskustvo.
Nadam se da nisam bio predosadan za prvi put

Ajde

@vicevic73
Mozda je pitanje malo preintimno ali interesira me sta si radio 14 dana u hotelu s obzirom da te nocni zivot ne privlaci??

C2

C2

Prvih par dana samo sam spavao, slicno kao i kad dodjem doma nakon 2 mjeseca, poslje sam gledo filmove, igrao PES9...
Nije me zanimao izlazak u Angoli. Vidio sam grad po danu, izgleda kao da je i tu rat u tjeku a ne milion km desno. Jednostavno nisam zelio izac po noci, po danu sam nesto izlazio, setao gore dole i pizdio kad ce doc putovnica da odjebem odavde.

Ajde

Prvih par dana samo sam spavao, slicno kao i kad dodjem doma nakon 2 mjeseca, poslje sam gledo filmove, igrao PES9...
Nije me zanimao izlazak u Angoli. Vidio sam grad po danu, izgleda kao da je i tu rat u tjeku a ne milion km desno. Jednostavno nisam zelio izac po noci, po danu sam nesto izlazio, setao gore dole i pizdio kad ce doc putovnica da odjebem odavde.

Ajde

Ne da?? se isprovocirat jelda ;)

C2

C2

Ne da?? se isprovocirat jelda ;)

Nije stvar u tome vec u cinjenici da je bit u nekoj nepoznatoj zemlji bez putovnice zaista neugodno iskustvo. Prije sam radio na Saipem 7000 vecinom po Norveskoj i nakon toga doci u Angolu nije bilo ugodno. Ako je onakav kaos po danu mozes mislit sta je po noci. Nije mi se dalo provjeravat. Evo cu sutra provjerit kakva je S.Arabija jer idem doma. Prije toga sam bio u Dubaiju i to je bilo predivno iskustvo cak i na +44 stupnja u Drydocku.

Ajde

sve stoji ??ta su rekli kolege gori za Angolu....nema straja nikakvog ni od otmica ni od bilo čega....
Samo to mi je malo mala plaća, ka ??ta je i Frenki reka, za struju koji je već steka iskustvo , bez obzira na drugim brodovim, jer ja sam krenija bez ikakvog iskustva na moru sa skoro istom plaćom. Imam par prijatelja na Saipemu i svi su zadovoljni, jedan je već 12 god na toj firmi i kako sam ćuja od njih struja bi triba imat veću plaću.
Sve je na tebi da izva?že??, da li ti pa??e plaća i rotacija ugovora jer tamo di si sad sigurno nema?? tako kratak ugovor, a ti dobro izva?ži i odlući :uzdravlje:uzdravlje

Po??tovani kolege

Po??tovani kolege

Evo i ja dobio posao u saipemu (perro negro 6) jack up....
putujem sljedeci tjedan, pa me znima koliko mi odprilike dosta novaca da uzmem sa sobom i koje novce (euro ili dolare), i dali da nosim cigarete sa sobom ili da ih kupim tamo????
hvala na odgovoru

Goran

Kak je tamo ako nosis laptop, jer seru kaj?

Last edited:
putujem sljedeci tjedan, pa me znima koliko mi odprilike dosta novaca da uzmem sa sobom i koje novce (euro ili dolare), i dali da nosim cigarete sa sobom ili da ih kupim tamo????
hvala na odgovoru

Goran

A slusaj, na ovakvu vrstu upita, neki stari grintavi bi ti rekli da ti to kaze onaj koji ti je dao pomorsku knjizicu u ruke. S pravom ili ne, procijeni sam. U svakom slucaju, kolicina novca ovisi od tvojih prohtjeva, cigarete ponesi ali nemoj se zajebati pa uzeti joint , jer vidim da si vec sada pod stresom odlaska a laptop? Udji na stranice njihovog ministarstva pa cekiraj...zajebajem se, ali ne bi ti skodilo malo surfati , pa i po stranicama ovog foruma imas informacija o Angoli... Sretno, i pozdravi onoga tko ti je dao matrikulu u ruke:hihi

putujes

pa dobro di putujes?????
koliko vidim batam,tamo s cigaretima nije problem neka vrsta bescarinske zone u indoneziji na u koju singapore sipa novce

za pineze zavisi o prohtjevima a najbolje ti je ponit za tamo zastite
i to kvalitetnije:o

sad ozbiljno batam nije skup nista extra nocni zivot je luda kuca
igraju dolari i euri(mozda malo vise dolari,ali ja sam bia zadnji put 2001
kako mi kazu kolege dosta se prominilo)

i ovisi di ti je rig tj dali spavate na rigu ili je ekipa jos u hotelu
ako si u hotelu ponesi love tamo mozes dosta potrosit

tamo mozes donit sta hoces letit ces za sing pa brodo za batam

hvala na odgovoru

Goran

ako je batam...cigarete nikako ne nosi!!! sleces u singapur, izlazis vanka carinske zone i zgrabe li ti steku.... 5000 globe najmanje. u batamu ti je steka cigareti 10 -11 dolari, di ces jeftinije. dolari kure bolje od eura. za izac vanka - budes li sta u holidej in ili haris - imas par barica na 5 minuti setnje, srednja zalost dok si trizan, a posli par drinkova je ok. za bolje se provest triba ic u nagoyu ali do tamo je oko 45 minuti voznje. ni ne pomisljaj unajmit auto pa vozit po noci do tamo ili nazad (kad se malo bolje fudras), ceste su katastrofa, buza do buze. nastoj sta manje koristit karticu, placaj cashon.
sto dolara je oko miljun rupija.skupo nije.

aj ne debljaj i ne budi bezobrazan,ne znan kako je tema skrenila na batam,ali mores nosit laptop,obavezno uzmi net kabel sa rj45 konekcijama i upaljac ce ti uzet na aerodromu osim ako kazes carobnu ric offshore,ako imas vise love,ne drzi u takujinu nego u zepu i kad te pitaju pravi se blesav,kad te pitaju koliko love imas,reci dovoljno za put i to ti je to,nista narocito ni opasno,jedino ti se more desit da te niko ne ceka na aerodromu,za njih je vrime neodredjen pojam i formula je strpljenje,znaci sidi i cekaj,u roku od par sati neko ce te pokupit

btw,ako imas goldune,rasporedi ih ekonomicno na vise mista jer ih carinici uzimaju

Last edited:
cilih 7 godina!!! dobar si, kako si izdrza tako puno? a jesi ti onda sad stari ili mladi prdonja??

laptop ti niko nece dirat, angola je skupa ali oko toga se ne brini jer vjerovatno neces imat priliku potrosit sta novaca. s aerodroma te agent kupi i ne staje nigdi. ne bi ti bilo lose ponit sta sitnijih dolari. i na povratku ce te pitat imas li sta onih njihovih bakula pa ce ti ih uzest ako kazes da imas. kako ti je kokolo reka pripremi se na cekanje bez ikakvih vijesti jedno 6-7 uri

hvala vam puno:uzdravlje

znaci, bolje uzet dolare?
a cigarete kupit tamo??

ps. daleko sam ja od starih prdonja :)
bez uvrede:)

cigarete uzmi steku,tamo ti je 20 dolara steka,igra sva lova ali dolar najbolje,u singapur mores imat samo kutiju,u angoli ne pitaju ali nes nosit vagon,euro ti minjaju ka dolar,tako da ti je bolje imat dolare,sitnije cile,sitnije

Back