Saudi Aramco

North Sea nema najvece place niti nudi vece place od onoga sto je trenutno na TDW, ja sam duze u offshore nego neki a i radio sam u North Sea-u, plus toga dobijem dnevno barem 10 ponuda u North Sea i sve su manje nego sto imam ja, 500 US$ na TDW imaju prvi oficiti.
U stvari ne isplati se diskutirati o placama jer masu ljudi i laze, ja imam koliko imam i zadovoljan sam, sve sto sam napisao mogu potkrijepiti dokazom (ali necu) a i jedan od najpostenijih ljudi uopce je potvrdio da ne lazem (Propuh) a sad komu drago komu krivo.
Inace slazem se da je u North Sea najveca placa ako govorimo o Norvezanima na Norveskim firmama sve drugo je manje od onog sto daje TDW trenutno.

Last edited:
gospodo neznam oko čega se svađate ovdi.
koliko ko ima je relativno pitanje za svakog osobno.mislim da smo ovdi da pomognemo jedan drugome pogotovo mladim kolegama a ne da se svađamo koliko ko ima plaču.
možemo govoriti tkome če se sin prije drogirati ko ima manju ili veču plaču ili koja če supruga svoga dragoga privarit prije sa večom ili manjom plačom.
gospodo pizdarije pričate.
pozz iz rijeke

Najvece place u North Sea-u?Ha,ha,ha...Nema sanse...Nikada nisu bile u nijednom dijelu offshore-a pa tako nisu ni danas.
Ljudi lazu za place i to vecinom oni koji se nisu dobro prodali pa govore da imaju onoliko koliko su culi da ima njihov kolega koji isto laze...ha,ha,ha...Inace Norvezani imaju dobre place, medjutim ne zaboravite da vecina njih kad su doma imaju puno manju placu nego kad su na brodu i jos k tome placaju ogroman porez.
Isto tako je i za UK sector NS-a...kad vam odbiju UK Tax, NI i ostale gluposti placa dobro padne...tko ne vjeruje neka pita malo decke koji rade gore.

gospodo neznam oko čega se svađate ovdi.
koliko ko ima je relativno pitanje za svakog osobno.mislim da smo ovdi da pomognemo jedan drugome pogotovo mladim kolegama a ne da se svađamo koliko ko ima plaču.
možemo govoriti tkome če se sin prije drogirati ko ima manju ili veču plaču ili koja če supruga svoga dragoga privarit prije sa večom ili manjom plačom.
gospodo pizdarije pričate.
pozz iz rijeke

Dobro si reka..
ovi forum postaje misto za pokazivanje i qurcenje...
a znam da ima ljudi sta bi se spasili da im je dobit permanent ugovor od samo 2000$ misecno...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobro si reka..
ovi forum postaje misto za pokazivanje i qurcenje...
a znam da ima ljudi sta bi se spasili da im je dobit permanent ugovor od samo 2000$ misecno...

Kakvo pokazivanje i k......?O cemu ti pricas???
Bolje da se pise, neka ljudi znaju da postoje place o kojima se ovdje pise.
Bilo bi jos bolje da se pise direktno, koliko koja firma nudi za koju poziciju...
Ako ti ne odgovara tema, saltaj na drugu...

ajde smanjite malo tenzije, nemojte da mora radit usisivac i metla...dobro zbori shark neka ljudi pisu o placama pa neka kolege mogu usporedjivat di, sta, kako...znam da je vecina nasih kolega na "malim" placama pa ih ove cifre mozda bole, ne triba bit djeloz nego uporan i za doc do ovih placa treba koji put ugrist drek...

dobro je znat samo da se moze vatat neke gornje granice, da budu motivacija..
a ako se ko i kurci s parama smijesan je....svima normalnima, jer u protivnom idoli bi nam bili kerum...itd

@Shark
Jesmo mi mozda u rodu?, sve sto napises kao da smo se dogovorili i isto mislimo.
Norvezani imaju najvece place ali je istina kad im se odbije porez onda im ne ostane nista, medjutim nas covik na Norveskoj firmi ima dobru lovu, bio sam nekad na Norvedjinu i znam sto govorim.
Takodjer si u pravu za North Sea, nemaju najvece place a i ono sto imaju odbije im se UK tax pa imaju manje nego trenutno na Bourbona, ja jos svoje pare nisam dobio sa Vroona iako sam ih trazio (govorim o povratu poreza)

@Muky i bodul-ri, ima jedna pjesma, neznam jeste culi za nju, ide ovako nekako:
blago ....... njima je lako jer ne znaju kako......

Inace radio sam ja na kontejnerasima za prvoga i imao 4800 US$ mjesecno, a sad toliko dobijem u 4 - 5 dana (onako odokativno)

kao sve i svugdje, najprije trebas puzati da bis znao hodati

ako se netko nasao prozvanim u mom postu,ja se ispricavam 😃
eto ja nemam potrebu pisat pismice ovdi i vridjat,niti sam ljubomoran jer volim da ljudi imaju,al to se uvik zakljuci kad se usprotivis necemu,nista novo kod nas...
pozdrav svima vama od "neznalice"

casper znaš onu ko visoko leti slomi krila.
uživaj stari u svojin parama jer virujen da si ih teško zaradija.
svako dobro.

Last edited:
Svak ima svoju pricu i svoj nacin razmisljanja. Ko laze laze sebe. Ja moram reci da smo ode da pomognemo a ne da se takmicimo ''kome je duzi'' jer to je vec pokazalo dosta puta da nigdi ne vodi.

Sta se tice svega sta sam rekao za PSV brodove stojim iza toga jer vec preko godinu dana agencija Azara s kojom sam povezan krca ljude i znam koliko ima koji pomorac priko Azare.

Takoder znam koliko Ilija.B sa TDW nudi nasim oficirima kao i na sastancima udruge CROSMA koliko je placa na firmama koje idu preko nasih agencija. Da samo recem da Azara krca covika za mastera u North sea koji ima vecu placu od one koja je navedena za Mastera u Angoli

Da zakljucim da mi nije namjera nikoga pljucati (nedaj boze) niti omalovazavati ali istina je takva a ko ce virovat neka viruje a ko nece nemora.

Za mene je ovaj razgovor zavrsen sta se tice prica ''kome je veci''

Moj san je da svi imaju vise od mene jer onda nemoze ni meni biti lose.

Lip pozz svima

@Muky and bodul-ri,

Vi ste ti koji su uletili sa spikom da se prepiremo, nitko se ne prepire niti imam namjeru, sve sto sam rekao je da je SA daleko od idealne kompanije a onda se pocelo spominjati pare, ja samo govorim da nisam daleko od te cifre koja se spominjala.

@bodul-ri

Ja sam poceo navigati 1988 i do 2008 (kad sam usa u offshore) bi sam tako reci skoro kruha gladan a bio sam na nekim renomiranim kompanijama, na ovoj placi kojoj jesam sam ima malo vise od godine dana, tako da bas i nebi reka da visoko letim a ako i letim, stari zasluzio sam valjda, dobio sam DP unlimited, Master Unlimited i sad samo primam ponude i brisem mailove i jos uvijek ukrcavam ljude bez offshore iskustva na svoj brk bez ikakve naknade i poklona.

I tvrdim i stojim iza toga da North Sea nema najvece place, a pogotovu ne masteri u North Sea u usporedbi samnom i sa nekima koje ja znam.

@casper
ma nismo se razumili,sto se mog posta tice nije mi namjera bila dovodit u pitanje niciju placu al izgleda da se tako dalo zakljucit,bilo je usmjereno na nesto drugo al nebitno,sve ok.
u place ne ulazim jer nisam kompetentan za to,ja sam jos puno daleko od takvih zarada al virujen da se moze toliko zaradit,
sto se tice North Sea,za nase ljude neznam al englezi mole boga da nisu tu,samo kukaju o porezu,i vidim da u slucaju kad ne dobiju povrat novaca da im place uopce nisu nesto extra

@casper...bez obzira koliko sad zaradjujes,ruzno je reci da si bio kruha gladan dok si navigavao,dok nisi dosao na offshore...pricas pizdarije...bez uvrede...

tptlk 2 via HOX

@bobby1

Ako je tebi 4800 dolara dobra para (i to kao Cif palube), imas dvoje dice, placas staz i zdravstveno, zena ne radi, onda ti skidam kapu, i nemoj zaboraviti da je do 2008 mirovinsko uzimalo puuuuuuuuuno vise nego sto se trenutno placa a placao sam kao zapovjednik.
Plus toga, neznam di si ti vidio da sam napisao da sam bio kruha gladan, lipo pise "tako rec skoro kruha gladan" ako ti nesto nije jasno, meni je Cmelic u pomorskoj u Zadru predavao Hrvatski, pa da se malo njemu javis.

@ Muky,

Sve OK, nema tenzija niti ih je bilo, zaboravi, pozdrav i nikad nemoj odustati, ja sam uletio sa 40 godina u offshore, nikad nije kasno.

Last edited:
Ajmo ljudi nemojte se vise prepirat nego ako je neko u mogucnosti neka pomogne ostalima da upadnu na offshore i bolje uvjete ako se moze.
Svak je od nas odabra svoj put i svak se mucija na svoj nacin tako da netriba stvara tenzije i neku glupu ljubomoru radi solada nego lipo kako san reka pomozimo jedni drugima i gotovo.
Pogotovo ovi sto su malo vise rangirani na svojim firmama drill,jack-up. itd..... neka POCMU malo vise dili informacije nece ih vrag odnit ako recu neki mail i kome se javit ,a za pare cemo lako.
:uzdravlje

Čitam ovo silno ispod. I mogu reći , rasprava jadna. Po principu "moja tata je jači od tvog" i to. Čak su brisali i neke postove zajebancije koji uspoređuju to sa nogometaÅ¡ima. U svakom slučaju smijeh živi. Kao kad bi ja rekao moje miÅ¡ljenje, da je svatko tko je doÅ¡ao do nekih novaca , nema mozga u glavi ako nije otiÅ¡ao van iz RH. Nije ni čudo da se pomorci kod većine građana percipiraju kao nekakvi ljudi s vrećom novaca ,a u 99% nije tako. Ugalvnom prazne rasprave pune nekih kratica , i opisa posla i karijere uz obavezne cifre i tako bla bla. pozzzz

Judi moji
Lipo je imat veliku placu
Ali ima ti 50,100,150 ili 200 iljada eura godisnje na kraju je vazno samo 3 stvari.
Alatka da frcera
Normalnu zenu
Normalnu dicu
Jerbo ako punpin ne radi
Zena u kurcu
Dica ajme majko, zamilokliz ti sve pare svita

@Jose,

Apsolutni pogodak u sridu, mada kad imas para mos platiti da bar lizes ako ne mos nesto drugo, meni je najbitnije da mene i moju familiju sluzi dobro zdravlje, nista vise ne zelim.
A zena, ja i moja smo presli na oralni sex, i to svaki dan, ja njoj kazem, jebi se, a ona meni kaze, jebi se ti.

Back