Nastojat cu napisat par rici iako vec treci puta nastojim napraviti upload ali mi konekcija bude losa pa ne prodje a mail mi se izbrise..
Cuj, kako mi je?Nije sigurno kao na putnickima da ima Steak house ili Sushi bar..

Neznam sta te konkretnije zanima..Vidim da ti je nova firma Drill ship pa virujem da i ti mozes dati koji savjet i podijelit iskustvo..
Radi se 12 ura dnevno (ako je dnevnica onda je od 6 do 18, a noc od 18 do 6), ugovori su 28on/28off a Skandinavija je 2on/4off (naravno sedmice ne miseca)..Obicno se stoji doma oko 25-27 dana jer drugo izgubis na putovanjima..
Ekipa je raznorazna, dosta cudnih ljudi a dosta fer ljudi od kojih je vecina vec podosta u offshore-u.
Kabine se dijele sa kolegom koji je u suprotnoj smjeni i uglavnom u svim kabinama je internet kao i na poslu..Sto se tice accomodationa nije lose jer ima internet caffe, golf simulator, gym, saune, igraone ,a tu je crew koji brine o kabinama i pranju..Hrana je usudio bi se reci i po izboru i po ukusu odlicna.

Sami posao je vec kako za koga..
Najteze je po mom iskustvu uci u sami ritam posla,spavanja i putovanja.O strucnosti nebi jer svi mi sami znamo koliko mozemo i koliko znamoâ??
Officira makine klasicnih po zvanju nema jer se svi odi nazivaju Mechanics i rade sve (jer je ECR off-watch, kako je DP mode i sve se vodi s mosta)..Sto se tice makine (pogona) uglavnom je sve isto ili slicno ka na Cruise brodima od azipoda do motora..Tu su jos i hidraulicari koji spadaju isto u Tech dep ali su oni vise zaduzeni za Drill floor i opremu naokolo kao i svu hidrauliku na brodu.Obicno su to ljudi transferirani iz makine po requestu.
Za skoro svaki posao se radi permit (Work permit, risk assesment, tool box. etc.), i nista se ne prepusta slucaju, tako da se nekada treba vise nahodati za pokupiti potpise nego sta traje cili posal.. Brod je gradjen u Samsung Korea, i kostao je oko milijardu dolara ili tako sta.Zadnje je generacije(6th) DP-a i Drill Shipova.
Firma i HR su stvarno fer i nastoje te informirati o svemu.U pocetku me nerviralo jer je dok sam bio na odmoru tribalo uvik ici na neke tecajeve jer je to po matrixu firme.

Ne sumljam da ih nece vise biti ali kad malo bolje pogledam to mi stvarno dosta znacu u cilom poslu. Eto toliko za sada i tu sam ako vas sta zanima!

Pozdrav

Koliko znam direkt kontakta nema nego se aplicira on-line!
pozdrav