Subsea7

Juznjak

2nd.eng.
Dobio sam ponudu od Subsea7 pa bi volia ako moze netko napisati par rijeci od njima i neki savjet?
Brod je ROV to je jedino sto znam od nekih detalja?
:uzdravlje:uzdravlje

prvo ti nama detalje a posli mi tebi sve sta te zanima :hihi

mislia sma da su se ugasili
svi rov su im poskidani s rigova u brazilu ostalo ih je mislim 10 u operaciji

a sta ce radit s tim brodima ,nece vise da buzaju ni dam im mukte das rig....

za produkcije i cjevovode ce jos koristit rov brode to jedino..

Ugovor kaze 8/8 tjedana, placu je reka 170USD day rate,ali jos treba odradit intervju kad ga zakaze tako da neznan jeli to zadnji day rate ili se da podignitjos nesto.
Di brod radi u mailu nije receno,napisano je da ima nasih na brodu i to je sve sto znam za sada.

neznam koja pozicija i di ides
day raye je strasno pao 50% i vise posto
firma stoji strasno lose kao i cijeli offshore
i tome se ne vidi kraja

ali ako nemas di ic i sta radit odi to je uvik bolje u cv nego da si bio na bulk ili kontenjeru..

neznam koja pozicija i di ides
day raye je strasno pao 50% i vise posto
firma stoji strasno lose kao i cijeli offshore
i tome se ne vidi kraja

ali ako nemas di ic i sta radit odi to je uvik bolje u cv nego da si bio na bulk ili kontenjeru..

Zasto firma stoji "strasno lose"?
Poslovali su sa profitom od 400+ miliona i to je tebi strasno lose? hahaah
Novu radnu snagu zaposljavaju preko angencija, jedino tu i tamo ako zatreba senior dode sa SS7 ugovorom koji nije 50% manji nego prije...nego recimo za DPO je ravno 39 funti manji...

Subsea7 i Technip ce proci krizu bez problema ili rizika za svoje poslovanje, istina je da je jako puno ljudi dobilo otkaze, ali to bi se desilo i bez krize jer su se spojile dvije firme u jednu (Acergy i Subsea 7, Technip i FMC) i jasno da je masu ljudi viska tako da ce po meni jos biti otkaza.
Uglavnom ako mozes ici tamo odi...

drug kile

prije tri miseca sam bio kod njih u uredu u aberdeenu priko puta je kongsberg
kako ima poznate koji su vodili brazil subsea7 i makli se nazad isa sam se javit da cujem novitade;)

sorry,izvini falio sam ruze im cvijetaju firma stoji fantasticno sve je 5

Subsea7

Drug srlec,

Ja bi rekao kako drugi stoje da njima cvatu ruze, jorgovani i tulipani...

74a49e97e3f520780142b40586bc9a69.jpg

Slika govori 1000 rijeci...ali ipak si ti bio u office pa znas bolje :)

Cekaj kile, kazes dosta je bilo otkaza i jos ce ih bit, viska je ljudi. kako onda juznjak dobiva posao, nije mi jasno? Ili davaju otkaze, pa ih opet uzimaju preko agencije? Sta nebi trebal

Cekaj kile, kazes dosta je bilo otkaza i jos ce ih bit, viska je ljudi. kako onda juznjak dobiva posao, nije mi jasno? Ili davaju otkaze, pa ih opet uzimaju preko agencije? Sta nebi trebal

Tako nekako, imali su vrlo debilan nacin otpustanja ljudi (marine side) kao beki assesmenti , pa slanje mailova kominikacije sa officom itd.

Uglavnom sada svi dolaze preko agencija i to deckima vise pase kako imam prilike cuti...

Sto se tice ostalih poslova to je office based i tu je bilo masu ciscenja kao i project crew kojima su mijenjani ugovori, dani za rad itd.

Poanta svega je da firma posluje odlicno s obzirom na druge offshore firme, rekao bi Real Madrid za ostale sto pokazuje i financijsko izvijesce.

Jasno da ljudi tu ne stoje najbolje jer je manja placa, ali i to je nebitno ako se ima posao, barem ja to gledam na takav nacin i svakome ako ima priliku otici tamo bi preporucio da ide jer ga to moze dovesti na bolji posao ili firmu i naravno tu je super iskustvo!

ti si proleter kile

ovako 11/2016 sam proveo 14 dana u aberdeenu
tamo je bila tvoja ekipa s novog broda koji je jos tada bio u koreji(neki super veliki projekt) mene to ne interesira pa se ne zamaram s glupostima tj imenima

kapo je holandez koji zivi u njemackoj mislim dottmundu i ima stav ka i ti(vjerovatno ste na istoj firmi) on mi je osta u sjecanju
jer smo sidili 10 dan u klupi zajedno
trebali su ic u brazil za petrobras i bila je bvelika frka oce li ci sta da se ugovor otkazuje i slicno

tad kako smo se nalizali par puta u tih par dana su me odveli do ureda di su bili poznati s rov ureda prije iz brazila koje osobno znam

ono sta su rekli meni ja reako ovde

slusaj tri VP kod mene su upravo podjelili svaki 1,5m dolara npnusa
potiraj sve ljude sve stavi u cold stck i plati day rate 170usd i firma dbro stoji....
tj ima svijetlu buducnost...

lipo je receno coviku ako nemas nista bolje odi..

kad vec baratas informmacijama kazi da je
Q4/2016 Earnings per diluted share 0,1$
Q4/2016 Subsea 7 Earnings Per Share Basic Net 0.1$
nisam nasa fist Q/2017

ako kupujes dionice i igras se znas sta to znaci,ali dva ugovora sve promine

https://amigobulls.com/stocks/SUBCY/income-statement/quarterly?f=pg

nemoj citat izvjesca sta ti firma da jer i moja je napisala da je sve bajno pa diluted share je pao s 0,80$ na 0,17$ u 4 miseca a report
samo stA zlatna slova nisu napisali.....

Last edited:
@srelec

Sto se tice dionica, nikada ne kupuj dionice od firme u kojoj radis, sada je raj za zaraditi lovu na tome, evo pred koji dan NADL je skocio preko 380% u 2 dana, to je super short period za koji ti treba inside info, ali recimo drilleri su sada zakon za kupiti, recimo 3-4 firme i za 2-3 godine po meni je realno za ocekivati bar 300% profita...

Subsea 7 ima free cash preko 1200 milona i kazem kao firma ce preziviti i za njih nema straha, druga stvar su zaposlenici, moras rezati da bi na papiru izgledalo dobro...

Moja poanta je da je firma sigurna i ako se moze dobiti posao makar i temporary da se ide tamo nego negdje po Arabiji ili ne znam ni ja di...
Ljudi imaju priliku raditi na najnovijim brodovima i dobro ih je imati u CV.

Vidin na profilu od Juznjaka da mu pise 2/e ili prvi makine po naski.Heben ja tu firmu koja dobro stoji a na Rov brodu daje za prvog 170usd day rate.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vidin na profilu od Juznjaka da mu pise 2/e ili prvi makine po naski.Heben ja tu firmu koja dobro stoji a na Rov brodu daje za prvog 170usd day rate.

U pravu si Duka, slazem se 100%, samo rekao bi da to nije onda Subsea 7 ili nije pozicija 2/eng to 100%.

Druga stvar je da Subsea 7 nema place u dolarima tako da mi je sve to cudno, inace Angloeastern je za njih sada glavni i kako imam cuti placa je u funtama.

dobro duka ,nije svima 170usd malo....
puno je ljudi bez posla....

Bili ti isa za te ili malo vece pare na rig da nemas love?Ipak pricamo o rov brodu.
Evo i Kile je reka da ode nesto ne stima.Ceka se Juznjak da razjasni za koji cin je bila ponuda.

ma ja sam u hurcu s poremecenim vrijednostima

gledam svoje kolege prijatelje puno ih je bez posla...

puno ljudi je diglo kredite kupilo skupe stvari i sad placu tj to triba vratit,mislilo se da ce ovo vjecno trajat kao sta je i trebalo
cisto gledam s njihove strane .....

mene 170usd ne zadovoljava niti da je permanent

ma ja sam u hurcu s poremecenim vrijednostima

gledam svoje kolege prijatelje puno ih je bez posla...

puno ljudi je diglo kredite kupilo skupe stvari i sad placu tj to triba vratit,mislilo se da ce ovo vjecno trajat kao sta je i trebalo
cisto gledam s njihove strane .....

mene 170usd ne zadovoljava niti da je permanent

Slazem se.Ja prvi sam osta bez posla jos u 9ti misec prosle godine.Srica nisam u kreditu pa mogu zivit od ustedjevine.Tesko je to kad moras ic za trostruko,cetverostruko manje novce na brod.Npr. jedan mi poznanik u kreditu, bez posla vec godinu i po.Ima C kategoriju pa sad vozi kamion.Ajmeeee
Vidin da je sad malo bolja situacija nego prije koji misec jer imam nekih ponuda ali neman srice tj. neke druge nacionalnosti imaju prednost.Nema odustajanja[emoji123][emoji123]

Kad si kod toga Å¡ta vozi kamion prije misec dana možda me je vozia vozač od ubera koji je bia NoÅ¡tromo palube na Sealiona. Standardna priča osta bez posla Sealion veza brode i sad vozi za uber i čeka sezonu.

Slazem se.Ja prvi sam osta bez posla jos u 9ti misec prosle godine.Srica nisam u kreditu pa mogu zivit od ustedjevine.Tesko je to kad moras ic za trostruko,cetverostruko manje novce na brod.Npr. jedan mi poznanik u kreditu, bez posla vec godinu i po.Ima C kategoriju pa sad vozi kamion.Ajmeeee
Vidin da je sad malo bolja situacija nego prije koji misec jer imam nekih ponuda ali neman srice tj. neke druge nacionalnosti imaju prednost.Nema odustajanja[emoji123][emoji123]

Back