Transocean

david

master
Moze li nam neko od transoceanovaca razjasniti malo kako je najlakse upasti tamo? Znam da ima crew management Aberdeen, Singapur i preko Cosulicha. Ima li razlike u placama? Postoji li sansa za krenuti kao 2nd mate ili junior dpo i koliko se cca moze ocekivati za te pozicije? Hvala

od 01.01. TO je treba izlivelat svima place.Ukinuti su stupnjevi 1,2,3 po pozicijama to znam ali da li je i ugovor isti svima ne znam.

Samo dobra i kvalitetna veza pali.Nije ni bitno iskustvo.Medjutim od 01.02.2009 ne uzimaju vise nikoga nego se pokrivaju sa ovih 9 rigova koji su nazalost bez posla, ili uzimaju indijce,crnce i njima slicne!!!
Kao sta je Frankie napisao nema vise stupnjeva po pozicijama i priblizili su se ostalim drilling kompanijama ali jos uvijek ispod njih.

Zasto nebi prova na Bourbona,stalno govore da im fali dizalicara i DPO-a,znam iz prve ruke jer je to rekla sefica iz Svicarske,i ja sam to vidim jer navigajen tu,firma je odlicna i imaju dosta brodova,i sad ih se ocekuje par vanka,nemoras odma imat neke brevete a kasnije te oni salju na kurseve...vode o tome racuna...
Imas agenciju Mariner u Trogiru di ce ti izac maksimalno u susret ili mozes poslat direktno na Bourbon Greenmar (samo na taj office posalji ili ih nazovi)...
Neka se jave i drugi ko bi tija u offshore,poceli su poljaci masovno dolazit...
Amo nasi

Evo javljan se po prvi puta i mogu van dati informacije iz prve ruke vezano za Transocean jer san radija tamo dvi i po godine, poceja ka DPO zavrsija ka Chief Mate kad san prominija firmu. Moze se upasti ako se ima poznanstva jer san i ja sam doveja 4oro svojih ljudi tamo ali moj slucaj je bija malo drugaciji. Ja san redovito svaku sedmicu sla CV na sve adrese koje su navodili na svojim stranicama i to je trajalo dosta dugo dok mi se jedan dan nije javija Rig Manager i ponudija posal.Valjda je pomislija ako ovaj ima ovoliko volje za slati mailove mozda je i voljan raditi. Tako da mogu reci da se nekad i isplati biti uporan ka konj a ne cekati neku vezu.Sta se tice placa svima su izjednacili place i zadnje povecanje place je bilo poprilicno.Imaju novu web stranicu na kojoj oglasavaju otvorene pozicije i di se moze prijaviti za posal. Trenutno imaju oglasena mista za DPOe
http://www.deepwater.com/fw/main/Europe-and-Africa-Unit-495.html

Ima li kakve razlike izmedju Transoceana i Pride Int. u lovi, uvjetima? Di je lakse upasti? Vidim da i jedni i drugi grade nove drillshipove koji ce ici u GOM. Da li salju nase DPO i oficale u GOM ili tamo idu samo Ameri?

Na Transoceanu je lova pinkicu jaca nego na Pride-u, i jaci im je retirement plan . A za Pride-ove drill shipove za sada konkuriraju samo ameri jer ce raditi u GOM, tek na terecem drill shipu biti ce mjesta za europu. To su informacije koje sam dobio od ljudi koji rade na projektu za Prideove drill shipove.

@broduboci
ne znam koliko je ovo tocno jer sam ima neke kontakte ali lova nije ispravna tako da od toga nista.Na kojim pozicijama su ti ljudi s kojima si kontaktira??? Za prave info treba razgovarat sa gdinom. W.B.Wood-om

a ljudi provajte isto vidit za posao u transoceana, iz monaca,

T.M.A. direct

Guenther Neunhoeffer
Ruth McLoughlin
+377 93 10 43 70

Wayne K Peterson

+377 93 10 43 86

+377 6 07 93 65 08
Operations - Crewing

Nenad Dujmovic

+377 93 10 43 71

+33 6 64 20 75 57
Francesca Colella
+377 93 10 43 74

+39 339 12 39 499
Technical
Colin Hope
+377 93 10 43 76
+33 6 14 89 58 66
Sunil Patil
+377 93 10 43 78
+377 93 10 43 80
+33 6 14 89 58 67
+33 6 72 63 13 67

+377 93 10 43 77

+33 06 98 58 43 18

tu su vam telefoni, trazite kapetana dujmovica, covjek je iz rijeke, sad ne znam tocno kakva je situacija tamo, nisam ih dugo kontaktiro, dujmovica sam sreo prije par godina u monacu a inace sam mu s bratom koji je isto kapetan radio zajedno na brodu. ostavio je dobar dojam na mene, i vjerujem da bi poguro nase ljude. transocean je prije 15ak godina bio najbolja firma za hrvate, nabolje su plate bile i bilo je dosta nasih ljudi casnika, nesto engleza, belgijanaca, posada su bili indonezani. sad imaju nekih 11 brodova i mislim za nekoga pocetnika jako dobra firma

Last edited:
Transocean

Na kraju opet na brod...nakon 2 god.posla na kopnu...RECESIJA...
Znam da je netko već pisao o Transoceanu,ali evo posebna tema,Va??e cijenjeno iskustvo (posebno strojara) na ovoj kompaniji,od svega,ljudi,$,brodova,svega...
Zahvaljujem
Pozdrav iz ki??nog Dubrovnika

Na kraju opet na brod...nakon 2 god.posla na kopnu...RECESIJA...
Znam da je netko već pisao o Transoceanu,ali evo posebna tema,Vaše cijenjeno iskustvo (posebno strojara) na ovoj kompaniji,od svega,ljudi,$,brodova,svega...
Zahvaljujem
Pozdrav iz kišnog Dubrovnika

Bio sam tamo dva broda ,Ascanius panamax tamo sam uživa ostao sam 8 miseci koliko je bila dobra ekipa . Onda me poslalo na Amazona capesize disaster , dobili brod kao u pol cijene od druge kompanije , groblje...barba postavio radno vrijeme od 7 ujutro do 7 navečer , i udri raditi ...ali nema pomaka , nemožeš ti nadoknaditi brod neodržavan 10 godina , ukrcalo 5 mehaničara i tonu elektroda , ja sam bia sam i tražia od firme asistenta , nisu odobrili . kažu evo ti 100 dolara više:udriglavom .Umeđuvremenu sam dobio ponudu od druge firme i rekao adio TMA .
Uglavnom na tri četiri broda su naši časnici , ima čak i četvrti makine . Svi su bulkovi panamax , plaću šalju na vrijeme , štednja je moto kompanije .Ljudi ka ljudi ima nas raznih i zaraznih , dosta je mladih strojara , makine su dobro održavane , imaš maintenance program koji je obavezan slijediti , .....ma sve u svemu je dobro...i mislim ako uletiš među pravu ekipu...jedino se nadam da su uveli dryship...bude li pića s vremenom će doći do problema....ali uvjeren sam da če ti biti dobro ....worldwide navigacija....ajde pozdrav....i pozdravi mi kapetana Stjepu Lončaricu kad ga vidiš u Dubrovniku :uzdravlje

a ljudi provajte isto vidit za posao u transoceana, iz monaca,

T.M.A. direct

Guenther Neunhoeffer
Ruth McLoughlin
+377 93 10 43 70

Wayne K Peterson

+377 93 10 43 86

+377 6 07 93 65 08
Operations - Crewing

Nenad Dujmovic

+377 93 10 43 71

+33 6 64 20 75 57
Francesca Colella
+377 93 10 43 74

+39 339 12 39 499
Technical
Colin Hope
+377 93 10 43 76
+33 6 14 89 58 66
Sunil Patil
+377 93 10 43 78
+377 93 10 43 80
+33 6 14 89 58 67
+33 6 72 63 13 67

+377 93 10 43 77

+33 06 98 58 43 18

tu su vam telefoni, trazite kapetana dujmovica, covjek je iz rijeke, sad ne znam tocno kakva je situacija tamo, nisam ih dugo kontaktiro, dujmovica sam sreo prije par godina u monacu a inace sam mu s bratom koji je isto kapetan radio zajedno na brodu. ostavio je dobar dojam na mene, i vjerujem da bi poguro nase ljude. transocean je prije 15ak godina bio najbolja firma za hrvate, nabolje su plate bile i bilo je dosta nasih ljudi casnika, nesto engleza, belgijanaca, posada su bili indonezani. sad imaju nekih 11 brodova i mislim za nekoga pocetnika jako dobra firma

Točno tako , nazad 15-20 godina to je bila firma di se nije mogao ukrcati svako.A ovih zadnjih godina sistem je da brat od Dujmovića (kapetan na kompaniji) pozna susjeda koji je terco makine pa mu kaže aj dođi u nas , onda ovaj ode pa se iskrca pa nadje prijatelja koji je sekondo palube pa ukrca on njega . Znam da je jedno vrijeme bila kriza , svugdje na brode Indijce ,...jer ima neka Indijska agencija....tako da bi se ljudi iskrcali , pa ne bi znali koliko će stati doma......a sada sam srea seonda makine u Rijeci i kaže da jesada bolje , da ima više brodi di su naši . Sve novogradnje posada Indijci ....ima tamo neki inspektor Indijac mislim Patil ..i on forsira svoje...ebiga....a ovaj MR.Hope , boss , mislim preko 70 godina , e on je svakom trn u oku....pravi poglavica

Last edited:
ja san poznava covjeka koji je bija na njihove balkove,nizi cin,doma sranje,pita lovu unapred,silo na racun sutra,par keka dolara,nije puno,ali covika veseli,to je bilo davno,ne znam kako je sad ali kaze nesto

Da li je neko prosao Transoceanov Fast Training Program za DPO? Zanimalo bi me o cemu se tocno radi, koliko to traje i kako ide sa placom za to vrijeme?

Transocean

Evo ljudi ??aljite cv na ovaj mail <izoccoli@mail.deepwater.com>
poslao sam jučer cv i danas me zvali da dođem sljedeći tjedan na intervju.

Evo ljudi ??aljite cv na ovaj mail <izoccoli@mail.deepwater.com>
poslao sam jučer cv i danas me zvali da dođem sljedeći tjedan na intervju.

Daj mi??e malo konkretnije,

Za kakvu poziciju si aplicirao, gdje treba?? ići na intervju i ima?? li neki kontakt telefon od njih.., ?

Gracias y buena suerte!

Sory ljudi sve mi se prebrzo desilo tako da sam jučer jurio skupljat dokumente koji mi trebaju pa sam samo napisao mail :o.
Ja sam poslao cv za rad na platformi vjerojatno za paintera jer sam bez iskustva.
Ne znam puno jer su me zvali drugi dan i pitali da li sam slobodan za intervju koji je u Ravenni.Putujem sutra , a u utorak mi je intervju.
Evo jo?? kontakata od njih , sa ovog maila sam dobijo informacije kad je intervju i u kojem sam hotelu.
Fulvia Abdoni ll
Transocean Investments S.? .r.l.
Filiale Italiana
email:fulvia.abdoni@deepwater.com
Direct line +39-0544-597404
Switchboard +39-0544-422626
Mobile +39-349-4756969

Javim se na forum kad se vratim iz Ravenne.
:uzdravlje

To jest putujem u ponedjeljak

Last edited:
Back