UK CeC

Duka

konopar
Da li je neko zadnje vrime aplicira za UK CoC.Trenutno sam na njihovim stranicama ,ali su mi neke stvari nejasne.
Certified copy of passport?-Jel to oce rec da mi neko triba ovjerit kopiju putovnice?
Di se u kapetaniji ovjeravaju ostali dokumenti?
Sta tocno treba od dokumenata?
Neki mi spominju Marlins ali ne vidim da ga traze?
Da li treba oral exam za svakoga ili samo za Mastera?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mogu preko tapatalka editirati post.Skuzio sam da je CeC a ne CoC.
Sad mi je sve dosta jasnije.Jasno mi je da kopije domaceg CoC-a i gmdss mora ovjeriti nasa kapetanija.Tko ovjerava kopiju putovnice i dali kopije Marlinsa i Tose moraju biti ovjereni od centra koji su ga izdali ili mogu isprintati i priloziti bez ovjere.Isto tako pise da se ljecnicki ne treba poslati,ali da ga trebas imati?!

Duka odes do javnog biljeznika i ovjeris bravet i matrikulu netreba cila,onda to sve skupa prevedes,i posaljes na adressu skupa sa 2 slike i ispunjenom alikacijom a prije toga uplatis za ti postupak i onda ti to posalju doma.Ako ti nesto nejasno mores kontaktirati ovog covika na mail; David.Campbell@mcga.gov.uk

A onace to rade agencije priko koje se krcas,ali treba ti marlins i mislim ne ispod 90posto za CE i Kapetana

Poslano s RS988 putem Pomorac.net

To načelno mora odraditi agencija za tebe. također i oni snose troškove.Ja sam radio ispit preko skype-a, ali za mastera. Ne znam da li ostali činovi imaju taj ispit.

Ne mogu preko tapatalka editirati post.Skuzio sam da je CeC a ne CoC.
Sad mi je sve dosta jasnije.Jasno mi je da kopije domaceg CoC-a i gmdss mora ovjeriti nasa kapetanija.Tko ovjerava kopiju putovnice i dali kopije Marlinsa i Tose moraju biti ovjereni od centra koji su ga izdali ili mogu isprintati i priloziti bez ovjere.Isto tako pise da se ljecnicki ne treba poslati,ali da ga trebas imati?!

otiđi na ovu stranicu, klikni provjera svjedodžbi. to bi trebala biti potvrda da ti je brevet ok. search certificate. print out i tojeto. ne triba tuć pečate, ''a gde je pečat??''
http://www.mppi.hr/default.aspx?id=10470

Bajica,svak to moze ali englezi to nece radit nego postoji procedura koju se treba postovat za dobit cec,i to je ovjera i prijevod pare slike marlins i aplikacija.

Crta Zara je u pravu.Jutros sam bio na kapetaniji.Mora predat zahtjev za autenticnost svjedozdbi i pomorske knjizice.Rucno napisa molbu,prilozija kopije koje mi trebaju i kopiju osobne + 35 kn takse i sutra se trebam vratit po to.Sad ne znam oce oni ovjerit kopije ili ce mi izdat neku potvrdu koju cu opet trebat prevest u sudskog tumaca.Uspit cu izbjeci biljeznika jer sam odlucija poslat original Marlinsa pa neka ga vrate skupa s brevetom jer mi ionako nije bitan.
Za kolege koje kazu da bi ovo firma tribala radit.
Vec sam nekoliko puta odbijen radi toga sta nemam uk CeC pa sam zato odlucija sam to napravit.Ocito da se nekim uk firmama neda s tim zezat nego ce radije uzesti nekoga ko to vec ima.

Certificate Of Competency - Domaći
Certificate of Equivalent Competency - Strani a ekvivalentni

ok, moguće da ste za uk cec u pravu. prije 10ak godina mi smo endorsmente dobivali sa onim dokumentom iz linka, žao mi je što se ne sjećam više jesu bili holandezi u pitanju ili tko drugi.:)

Ja sam napravia ima par miseci.
COC Hrvatski ( ovjera 35 kn)
GMDSS( ovjera 35kn)
Marlins ( ovjera 35)

Kopija putovnice ili matrikule ne ovjereno.

Ovo je vec vec put da sam ga sam radia....nilad nisam isa na kaetaniju ni pisa molbe.

Poz

Duka isto pripazi, UK CeC expiry date je ka i nas Coc.
Mi smo sad u Southampton bili pa sam za Ch.Off unlimited CEC preda papire na ruke u MCA Office.

meni to firma odradi pa i neznam koja je procedura....ja samo im posaljem kopiju naseg breveta i sliku....brod je uk zastava pa moraju nam to napraviti...inace pozdravi je pozdravi

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Ja sam napravia ima par miseci.
COC Hrvatski ( ovjera 35 kn)
GMDSS( ovjera 35kn)
Marlins ( ovjera 35)

Kopija putovnice ili matrikule ne ovjereno.

Ovo je vec vec put da sam ga sam radia....nilad nisam isa na kaetaniju ni pisa molbe.

Poz

Ovo si vjerojatno ovjerija kod javnog biljeznika?Nisam se nada da je samo 35kn po dokumentu.Kako ti on to ovjeri?Ima li sta na Engleski?Meni ce sutra na kapetaniji biti gotova potvrda za coc,gmdss i matrikulu pa sad ne znam ocu to morat prevest u sudskog tumaca?Onda ce mi bit povoljnije sve ovjerit ka i ti jer je jedna stranica u sudskog tumaca 150kn.Vidit cu sutra na sta lici ta potvrda sta ce mi dat na kapetaniji a Marlins i Tose cu poslat original jer mi oni nisu ni bitni pa ce ih valjda vratit skupa s brevetom.

Duka isto pripazi, UK CeC expiry date je ka i nas Coc.
Mi smo sad u Southampton bili pa sam za Ch.Off unlimited CEC preda papire na ruke u MCA Office.

Vridi mi brevet jos 3ipo godine.Nisan tija Master brevet radit jos jer mi jos ne treba a sve ispod Master breveta se moze izvadit CeC bez ispita vezano za njihovo pomorsko pravo

Pa da moze se i direkt ako si u UK,pa ustvari samo triba platit pa ti posalju doma.

Samo mi nije jasno za ove sto nekuze i neznaju pa pisu gluposti ja san to nedavno radija,i opet mi je trazilo original marlins...zato opet naglasavam vezi tovara di ti gazda kaze i nema problema.Evo i jedan mail...

Good Afternoon,

I have received your application today for Chief Engineer Officer on ships powered by the main Propulsion Machinery of 3000kw or more, however the none of the documents that you have sent in have been attested by a notary public.

Please can you send in the following documents (ensuring that they are attested) to us here at the MCA in order for us to process your application.

Passport/Discharge Book

Original or Attested Non-UK COC

English- this needs to be on company headed paper detailing how capable you are at the English Language.

Many thanks and Kind Regards,

Ja ću vam reć kako sam ja to obnavljo. Ispunio formular, a sve ostale dokumente dao kompaniji bez ikakvih ovjera, Kompanija aplicirala za mene i garantirala da su svi dokumenti u redu i da je nivo engleskog zadovoljavajući. Ja samo još trebo platit kad je sve bilo gotovo.

Back