Aberdeen training

Da li mi moze netko reci kada se ide na tecaj , a kako se dani na tecaju racunaju u onih 183 dana poradi poreza, da li se treba prijavit na kapetaniju da se ide kao da se ide na brod i ako da sta treba njima prikazati-donjeti( poziv,mail ili sta vec?)
Zahvaljujem unaprijed

Da li mi moze netko reci kada se ide na tecaj , a kako se dani na tecaju racunaju u onih 183 dana poradi poreza, da li se treba prijavit na kapetaniju da se ide kao da se ide na brod i ako da sta treba njima prikazati-donjeti( poziv,mail ili sta vec?)
Zahvaljujem unaprijed

Koliko san ja razumija, kad doneseÅ¡ kopiju breveta s tečaja na kapetaniju, oni ti upiÅ¡u te dane u onih 183 dana.
Ne priznaje ti se put i ti dani koji su upisani ne idu za pomorski dodatak, nego samo u broj dana.
Ako imaÅ¡ manje od 183 dana, ne dobijaÅ¡ niÅ¡ta, a ako si na granici, isplati se upisat jer ti to na kraju ispadne kao dodatni dani putovanja koji te mogu spasit od obaveze plaćanja poreza.

aberdeen

aberdeen

Pozdrav,

03.06. idem za Aberdeen rjeÅ¡iti Banksman kurs. Letim iz Zg preko Pariza i vraćam se u nedjelju pa ako ima netko da ide gore u tom terminu možemo barem cugu popiti.

Pozdrav

Pozdrav,

posao bih u Aberdeen da odradim trening i aplicirati za offshore.
U ponedeljak zovem Petrofac i Survivex pa cu da vidim sta mi vize odgovara(zbog love).
Posto im nazivi treninga nisu potpuno isti, moze li neko iskusan da mi potvrdi da li je ovo dovoljno i ima li
jos kakav savet za nekakav upgrade (kad sam vec tamo) :

BOSIET+HUET+OGUK sa Norvegian upgrade i MIST

- Kao sto i pise na forumu Survivex je jeftininji, ali jos treba da proverim hotele u blizini

Pozdrav,

U ponedeljak zovem Petrofac i Survivex pa cu da vidim sta mi vize odgovara(zbog love).
Posto im nazivi treninga nisu potpuno isti, moze li neko iskusan da mi potvrdi da li je ovo dovoljno i ima li

- Kao sto i pise na forumu Survivex je jeftininji, ali jos treba da proverim hotele u blizini

Nemoj zaboravit CA-EBS

Pozdrav,

Kada izaberes tu opciju mislim da imas izbor izabrati jos jedan tecaj kojeg dobijes 50% jeftinije..bar je tako bilo pred godinu i pol...ne znam za koje poslove ciljas,ali za deck crew ti je najbolje napravit banksman slinger ili rigger tecaj,po mom misljenju...plus obavezno OGUK i norveski lijecnicki...jedan od ta dva ti uvijek treba,a mozes ih napravit u pauzi izmedju predavanja, u survivexu...

Kada izaberes tu opciju mislim da imas izbor izabrati jos jedan tecaj kojeg dobijes 50% jeftinije..bar je tako bilo pred godinu i pol...ne znam za koje poslove ciljas,ali za deck crew ti je najbolje napravit banksman slinger ili rigger tecaj,po mom misljenju...plus obavezno OGUK i norveski lijecnicki...jedan od ta dva ti uvijek treba,a mozes ih napravit u pauzi izmedju predavanja, u survivexu...

....Od tolikog teksta zaboravio sam spomenuti i poziciju !

Ciljam na struju

Da li u hrvatskoj ima koja poliklinika u kojoj je moguce odradit "norveski lijecnicki", također ima li kakvu int. kraticu ili?

....Od tolikog teksta zaboravio sam spomenuti i poziciju !

Ciljam na struju

Onda zaboravi ona dva tecaja sto sam spomenuo..ali lijecnicke obavezno jer kad si vec gore mislim da ti je najjednostavnije napravit sve na jednom mjestu...a da li bi tebi za tu poziciju trebao jos neki tecaj,to ce ti morati reci netko od struja, ja ne znam, iako mislim da ne treba...

Da li u hrvatskoj ima koja poliklinika u kojoj je moguce odradit "norveski lijecnicki", također ima li kakvu int. kraticu ili?

Mislim da se u hrv nigdje ne moze napravit,,,i mislim da nema kraticu,iako meni nitko jos nije spomenuo taj lijecnicki niti me koji agent pitao za njega tako da nisam siguran...

ima misec dana bija u Aberdeen, u Petrofaca obavija Bosiet (Huet ukljucen) + Mist + CaEbs = 690 funti
Cijena u Petrofaca ili Survivexa je bila ista, na kraju bukira Petrofac i guest house za 40 funti na noć...
Abbotswell Guest House, Aberdeen for high quality bed and breakfast accommodation, Scotland

Krajnje mišljenje je da san i prije triba ovo obavit, stvarno su ljudi profesionalci u tome sto rade, svaka cast.

Imaš li kakvu cifru total? Za sve to što si napravio. Smještaj, hrana, let. itd..
Hvala!

Tecajevi = 690 Funti
Let = 2830 kn (Split-Frankfurt-Aberdeen, Aberdeen-London-Zagreb-Split)
Smjestaj = 240 Funti

Dorucak uracunat u cijenu smjestaja,rucak je oko podne u trening centru, jestiv je, a poslipodne kad dodes u smjestaj ovisno ko šta voli ;)
Od ove kuce ima 25min hoda do Petrofac treninga, i ja san hoda svaki dan , laganini
Meni je vrime bilo ok, ali mislin da je bolje izbjegavat 11-12-01-02 misec
Bila i tri nasa sta su na Vrona, ali oni su bili na ITSO tecaju

Ja kako ako san dobro shvatija,u nama najbližoj Italiji nema nigdi za polagat osim u Ravenni i Paviji. Mene zanima dali se meni isplati npr samo položit Bosiet i Huet u Ravenni,a liječnički odradit u Rijeci. Dakle bez MIST-a i Norvegian upgrade medicala. Ili je po iskustvima drugih,možda pametnije otvorit kesu i odletit za Aberdeen i to sve rijeÅ¡it tamo.:rolleyes:

Back