Dobro,skuzaj,nisi bas tako napisa
Sta se tice Maerska,osobno mislim da je jako dobra firma,meni je placa nepunih 900 dolara manja nego na Seadrilla,tako da su gluposti da su male place i da nisu u topu,bili mi virova kad bi ti reka da sad sa mnom na brodu i u Koreji ima vise od 20 ljudi sa Seadrilla,a neki zicaju posa i dolaze na brod,takoder i neki sa drugih firma i sa vecih placa dolaze na brod pitat za posa.
Necu ovde pisat kakve se stvari desavaju trenutno na Seadrillu niti me je briga ali puno ljudi bizi ca jer su se prominili sto posto u roku par godina.
A sta su tek meni napravili kad mi je bilo najteze e to je sramota,evo recu ovde pa nek svi znaju.
Prosle godine mi je umrlo dite a oni me zovu za na brod dva dana nakon,i ja recem sta se desilo i oni me odjebu ko staru kantu,zaustave placu na taj dani ne ispalte lipu svotu retention bonusa.Sta ja tu iman vise radit,kasnije su me kao zvali i ponudili mi neke ramine za dosta manje pare i naravno da sam isa ca.
Kasnije kad sam trazija posa stvarno me kontaktiralo puno firma ali sam u startu odabra Maersk jer mislim da moji zivci vride vise od 800-1000 dolara,a da ne spominjem da je Maersk ulozija u mene u zadnja cetiri miseca vise od 150 tisuca kuna za razne tecajeve i usavrsavanja.
Sta se tice tih formalnosti,tako je kako je,osobno imam par prijatelja koje molim da posalju CV ili da ih ja preporucima ali njima se to neda,oni bi tili da ih odma zovu na brod i da im se da placa i to je to,ponekad se triba potrudit malo vise.
Osobno mislim da to tebi nije problem,mislim na papire,jer vjerovatno na brodu ispunis milijon tih papira na dan.
Slazem se s tobom u svezi ovoga sta si reka za posa i Poljake i druge nacionalnosti,evo ima ih i sa mnom ovde masu i svi se znaju od prije i vucu jedan drugoga,a neki jos i mulci.
Pozz