Seadrill

Ne samo na rigovima Dalmos nego eto i ode kod mene na brodu su umrli od straha jer je kompanija odlucila da im sreze place jer stvarno imaju neke nenormalne uvjete.Plus toga sto vecina njih zivi po Aziji i Brazilu tako da i ne placaju doprinose nego im lova cista ide u zep.Jucer mi kapo struje kaze kako dolazi hebeno vrime za Norvezane jer masovno dobiju otkaze a sve zbog privelegija koje su imali u zlatna vrimena.

Da ne otvatan novu temu....kakvi su tamo rankovi u makinji (drill ship, instalacije)....npr da jednom I provam slat aplikaciju....za sta da saljen ako san 3rd eng na obicnom brodicu?? Jer sta san povata tamo ima I motormena I ecr operatera....ali nigdi ne spominju 3,2,1-ve.....ako mi moze ko pojasnit ...hvala

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

I mene bi ovo zanimalo a vidim coviku niko nije da odgovor..

I mene bi ovo zanimalo a vidim coviku niko nije da odgovor..

Ulazna pozicija za makinu je za Europljane sljedeca:

ERO (Engine room operator) to ti je kao 2nd eng
TEAS (Technical assistant) to ti je kao 1st eng
TESL (Technical section leader) to ti je kao kapo od makinje
Mazaci mogu biti ali pretezno te pozicije pokrivaju lokalci od drzave di se busi. Ima izuzetaka ali jako malih

Eto valjda sam pomogao mada ovo vec sve pise lipo i uredno na forumu :uzdravlje

Ulazna pozicija za makinu je za Europljane sljedeca:

ERO (Engine room operator) to ti je kao 2nd eng
TEAS (Technical assistant) to ti je kao 1st eng
TESL (Technical section leader) to ti je kao kapo od makinje
Mazaci mogu biti ali pretezno te pozicije pokrivaju lokalci od drzave di se busi. Ima izuzetaka ali jako malih

Eto valjda sam pomogao mada ovo vec sve pise lipo i uredno na forumu :uzdravlje

Hvala Dalmos..Procita sam stvarno masu toga al se ne sicam da sam na to naletia.I jos jedno pitanje posto znam jednoga al mi je poznanik pa nisam toliko upucen u njegovu situaciji ali znam da je na drilla i tek je upisa visu ubrzanu znaci 3rd eng je.Pa me zanima koja je pozicija za 3rd eng ako je ima?Hvala opet

Hvala Dalmos..Procita sam stvarno masu toga al se ne sicam da sam na to naletia.I jos jedno pitanje posto znam jednoga al mi je poznanik pa nisam toliko upucen u njegovu situaciji ali znam da je na drilla i tek je upisa visu ubrzanu znaci 3rd eng je.Pa me zanima koja je pozicija za 3rd eng ako je ima?Hvala opet

Na nekim firmama ti postoji ulazna pozicija 3rd eng i to je to. Ali samo na manjem broju firmi. Znaci 3rd eng ti je ulazna pozicija.

Evo da se i ja javim nakon dugo vrimena.... Cujem kriza ovo kriza ono ali ljudi se ukrcavaju na seadrill-a i to ja znam nekolicinu , ali muce i nezele pomoc ....Sramota
Neznam koliko puta je napisano na raznim postovima poljaci pomazu svoje crnogorci svoje itd da ne brojim sad alo nasi barem oni koje ja znam ajme. CAST EKIPI SA FORUMA STVARNO STE PRAVI ALI ONI NEKI GLUMCI NEMOGU TI REC PRIKO MAILA I TE SHEME AJME.

Ali ruzno rec ali meni se cini da je vise manje sto se tice drila i na forumu tako...ovo sto se ljudi pomazu je ne vezano za drill.

Nije to bas istina sta se pise da se nasi ukrcavaju sakom i kapom.
Ekipa sta sam bija na West Gemini je vecina popusila otkaze i to su potirali od drilera pa nadoli u Nigeriji sa West Saturna a sa West Carine su cak otkaze dobili OIM,MSL,DSL,SUBSEA...i ostatak ekipe poput deck pushera ,dizalicara,mehanicara...sve zbog nacionalizacije u tim zemljama.
Ovo govorim iz prve ruke jer sam u doticaju s mnogima koji su na tim brodovima.
Druga stvar,nemojte se ljutit ali bit cu brutalno iskren ka sta i jesam...
Za upast na drill na ove jace firme sa suplajera i trgovacke mornarice,ako nemate oca u uredu necete se ukrcat,niti vam pomazu nikakve veze na tom brodu,jako tesko.
Vec sam jednom pisa da svaki brod ima svoju HR koje su samo za taj brod,i ja jednostavno neman di poslat niciji CV,mogu od nekoga sa drillinga ako nam fali na brodu pozicija ko sta sam napravija za jednog naseg dizalicara ali za drugo ne mogu.
Postoji interna email adresa na koju se salju reference,ja sam posla do sad cetiri i dvojici su se javili a drugoj dvojici nisu,a oba su cifovi na MPSV na jace firme.
Rekla mi je cura koja je prije tu radila na tome da uopce ne saljem CV od ljudi koji nemaju iskustva na drillingu jer te pocmu ignorirat nakon par mailova.
Da budem iskren meni se pomoglo da sa MPSV odem na drilling i to mi je covik ovde sa foruma pomoga a nije me ni zna,tako da nedilim misljenje da se nece pomogne.
Tako da nemojte sve gledat crno-bilo,ako vam neko i da email adresu od svoje HR mozete je obisit macku o rep....jednostavno je zatvoren i drukciji sistem u drilingu.
I koliko vidim bas mi sa drillnga se najmanje ovde KURCIMO po forumu,ja bi osobno ukrca da mogu dosta nasih i rade posla svoga u kurac nego poljaka

Last edited:
Vecina bi udarnika sa Losinjske direkt na subsea7, i onda kad ne ide opleti.. Krenu frustracije...

Situacija trenutno u drillingu nije sjajna (radi cifre barella), poznanik je dobia otkaz sa Seadrillovog broda koji nema charter. Kaže da je posada minimalna i mnogi vec stalni zaposlenici su na čekanju. Tako da svi kažu da nije bas lipo i da se svima "tresu gace" sta ce bit kad istekne charter. Ostatak prijatelja i poznanika koji radi u drillingu mi isto govori tako da se veliki projekti otkzuju, pa di je novost da je Ocean Rig ispila drillship u nekoliko tankera, Seadrill skida sa West SIriusa thrustere (platforma stara 4 godine) i lec ce je na dno u gulfu, odfjell da 90 dana notice posadi sa 4 platforme, skidaju se bonus i neleti se vise business classom.. Stoga lipi moji upadalo se u drilling uvik i prije i posli ali iskreno sad god-dvi dana bi bilo pametno skupljat iskustvo i posli kad opet procvita ta industrija aplicirat i tko zna možda se posreci.
A to da ljudi nisu dobivali posao to je cista laž, ima onih s vezom i bez veze a to vam je ona bolje se rodit bez "njega" nego bez srice. :cool: A ovi sta imaju napade ljubomore to nebi komentira

Je da je kriza u drillingu ali objasnite kako neko s kruzera moze otic na seadrilla i to nedavno, a svi dobiju otkaze , nekrca se i tako to.
E kad sam ja pita nemas iskustva na drilu e onda jeb... popi....
A ovi nasi koji su tamo a jeb.... ga brate provat cu, bize kad ih vidis po gradu i tako to.
Pa stvarno neznam sta trese gace sta sam bolji radnik pa cu mu uzet posa
Ali nema veze znamo svi da smo posebne vrste

@Dizalicar

Sta nisi zadovoljan na Maersku?

Previse poljaka u zapovjednom lancu koji vole pravit ljude budalama svakih uru vrimena.
Dovoljno kazat da je u dva miseca otislo tri deck pushera i cetiri dizalicara zbog njih,dva dala transfer notice i jedan ide ca.
Vrime je da se vrati na konstrukcijske i support brodove,mozda je malo manje ali psihicki lakse.
Perza,puno citate po fejsu pizdarije,Sirius je 2007 godina i nece je pilat niti vade trastere,to su sve rumors kako se kaze.
Ove platforme sta idu u rezalista i ostale glupost su starije od mene,sigurno imaju vise od 35 godina svaka,pa sta je drugo za ocekivat nego da idu u rezaliste.
Splico,ne znam kako je taj upa i u kojem svojstvu ali ako je bija IT na kruzeru prije ce ga uzet jer kruzeri imajs slican sistem sa trasterima i ti ljudi su obicno kvalificirani za posa.
Gospodo,u drillingu je jako tesko,govorim za deck crew,psihicki i fizicki...tako nemojte mislit da ocde cvitaju ruze jer u konacnici sve je do ljudi i kolega s kojima radis,ako oni nevaljaju pucas prije ili kasnije.

Evo sta ja mogu rec na sve...ja jesam u drillingu i pomognem svakom sa dobrom informacijom.Da je lako bome nije gace mokre!Evo neki dan singling out drill pipe nekih 500 komada.I svaku sam mora lupit 5 puta cekicem od 5kg da popusti elevator.Znaci 12 sati cekicanja po kisi i vitru.

@Dizalicar

Kuzim, zato se meni osobno nikako ne svida, bjezat od poljaka, nevolim ih vidjeti ni na 10 milja, a kamo li raditi sa njima, tu se Maersk gadno zajebo samo sta jos neznaju...slicno je stena napravila prije par godina pa ih je pocistilo lagano, sada ih nema tamo...

Back