Tidewater

Tko mi je naljutio @caspera pa ga vise nema.....

Tu sam, tu sam, pratim, znam da velika vecina (ako ne i svi) koji su tu na pomorac.net-u, nalaze se i tamo, ali eto, nema nikakvog razloga zasto sam tamo postao a ne i tu.

Tu sam, tu sam, pratim, znam da velika vecina (ako ne i svi) koji su tu na pomorac.net-u, nalaze se i tamo, ali eto, nema nikakvog razloga zasto sam tamo postao a ne i tu.
[emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106]

CZ Electronics M7 Sa*pphire

Bitno je pomoci ljudima ako se moze. Velicina je u ljudima koji kad imaju pokazuju ljudskost a ne kad nemaju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobar dan Dobri ljudi i svi ostali.

Posto sve sto je napisano o TDW ostaje za procitati (vidi na par predhodnih stranica), htio bih pitati komentatore da obrazloze stavove/prognoze o propasti TDW prije godinu dana.

Sto se dogodilo, kako jos uvik rade i nisu nestali.

Ajde, da vidim di cu uloziti ovi zadnji miljon sto mi je ostao.

Lip pozdrav...

Stari moj nisan ekonomski strucnjak ni blizu, ali ako bi ulaga lovu u ista definitivno ne bi u offshore industriju

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Stari moj nisan ekonomski strucnjak ni blizu, ali ako bi ulaga lovu u ista definitivno ne bi u offshore industriju

kolega zasto ne...nikad ne znas...ne izgleda dobro ali moze se okrenuti brzinski...a blago onome ko ima. za ulaganje[emoji3] [emoji3] [emoji3]

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Slazen se lipo je onome ko moze, a i sta si reka stoji samo uznapredovala je shema s elektro vozilima jebeno....u par godina, sta ce bit za deset vidit cemo, mislin da ce potraznja za naftom padat i to jebacki

Slazen se lipo je onome ko moze, a i sta si reka stoji samo uznapredovala je shema s elektro vozilima jebeno....u par godina, sta ce bit za deset vidit cemo, mislin da ce potraznja za naftom padat i to jebacki

Slazem se djelomicno.
Al ajde ti meni reci kad se baterije isprazne kako ce ih punit? I okle ce se i kako struja "stvarat" u tom strujnom krugu?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mreza punjaca-punionica ce bit svugdi, je elektrane s parnim turbinama trose naftu za zagrijavanje bojlera ali to je minimalno s obzirom na kolicine generirane el. energije....npr pogledaj novi kamion od muska, naravno da ce ostat more agregata za industriju ali razlaufa li se ovo a moglo bi brzo bit velikih promjena, sve samo ne povoljnih za naftnu industriju.

Mreza punjaca-punionica ce bit svugdi, je elektrane s parnim turbinama trose naftu za zagrijavanje bojlera ali to je minimalno s obzirom na kolicine generirane el. energije....npr pogledaj novi kamion od muska, naravno da ce ostat more agregata za industriju ali razlaufa li se ovo a moglo bi brzo bit velikih promjena, sve samo ne povoljnih za naftnu industriju.

Sve to teoretski stoji, ali zaboravljaÅ¡ na čuvenih 1% populacije koji vode igru.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Malo si se zaletio..
Efikasnost parnog postrojenja je 27% (conventional), do nekih 40+ sa reheaterima i drugim cudnovatim poboljsanjima.
Prica o elektrici je lagana pusionica, bar narednih stotinjak godina (ako nas bude jos na planetu tad).
Super, vozit ces teslu, 0gr co2. Volis svijet, tratincice rastu, svi sretni.
Baterije se rade od materijala izrovanih iz brda i dolina pakistansko-africko-kanadskih vukojebina sa ogromnim radnim strojevima koji taru marmeladu za pogon? Ne, dizel.
Prevoze se opet u bulku na brodovima kiji trose majonezu za pogon? Ne, tesko gorivo.
Opet ta industrija koja sve to proizvodi i pakuje koristi plin-mazut-garbun za energiju.
I opet ta save the world vozila ce se punut iz grida koji ce trebat energiju odnekle.
Uglavnom.
Otvirili su novo trziste za okrenut €€£$$, a zagadjivat ce se "iza brda dje se ne vidi".
Nista osobno, samo moje skromno misljenje ;)

Malo si se zaletio..
Efikasnost parnog postrojenja je 27% (conventional), do nekih 40+ sa reheaterima i drugim cudnovatim poboljsanjima.
Prica o elektrici je lagana pusionica, bar narednih stotinjak godina (ako nas bude jos na planetu tad).
Super, vozit ces teslu, 0gr co2. Volis svijet, tratincice rastu, svi sretni.
Baterije se rade od materijala izrovanih iz brda i dolina pakistansko-africko-kanadskih vukojebina sa ogromnim radnim strojevima koji taru marmeladu za pogon? Ne, dizel.
Prevoze se opet u bulku na brodovima kiji trose majonezu za pogon? Ne, tesko gorivo.
Opet ta industrija koja sve to proizvodi i pakuje koristi plin-mazut-garbun za energiju.
I opet ta save the world vozila ce se punut iz grida koji ce trebat energiju odnekle.
Uglavnom.
Otvirili su novo trziste za okrenut €€£$$, a zagadjivat ce se "iza brda dje se ne vidi".
Nista osobno, samo moje skromno misljenje ;)

Kolicina struje koju proizvodi elektrana s parnim postrojenjem je velika a potrosnja nikakva sukladno produkciji.
Da ponovim nigdi nisan napisa da ce oil an gas stat, nego mislin da ce se drasticno smanjit sukladno broju el vozila koji ce rast a nekin novim regulama mozda i zaminit cijelokupan cestovni promet a onda su to velike brojke

Smanjit se oce, jer ce metan doc kao solucija za eco friendly fosilno gorivo. Sva eco volim-prasumu rijesenja su jos uvjek "nestabilna" za 100% se oslonit na njih kao izvor energije. Eventualno kombiniranjem vise njih sto dovodi u pitanje isplativost (astronomska cijena).

Back