Vantage Driling

I da ima nista ne znaci jer niti jedan brod od Royala nema DP Classu, tako da se tamo niti nemoze odraditi DP time, inace bi firma morala imati DPO-e i dosta vise troskova oko svega toga...

I da ima nista ne znaci jer niti jedan brod od Royala nema DP Classu, tako da se tamo niti nemoze odraditi DP time, inace bi firma morala imati DPO-e i dosta vise troskova oko svega toga...

Nema veze sta nema klasu ali barem je sa obzirom na prvu dvojicu koji nisu broda vidjeli navigao i zna navigaciju vjeruj mi cruiseri imaju opremu i bolju nego na drillingu sta se automatike tice,a pogotovo Royal.U biti nevazno jer biti DPO mozes biti pametan i glup!

Last edited:
Nema veze sta nema klasu ali barem je sa obzirom na prvu dvojicu koji nisu broda vidjeli navigao i zna navigaciju vjeruj mi cruiseri imaju opremu i bolju nego na drillingu sta se automatike tice,a pogotovo Royal.U biti nevazno jer biti DPO mozes biti pametan i glup!

Znam da prva dvojca nisu broda vidjeli, ali po mom su sva 3 ista jer to sta ima iskustva u navigaciji opet nema nikakve veze sa operacijama koje sada rade...ali to je nebitno da su i njivu kopali kada su sada tamo ;)

Mozes biti da, slazem se, samo pitanje je do kada ce te sreca pratiti...

Mozes biti da, slazem se, samo pitanje je do kada ce te sreca pratiti...

To je to...nije problem bit DPO dok sve stima ali ona reakcija kad dodje do sranja vodi do selekcije. Hebiga, ponekad selekcija traje dugo ali prije ili kasnije dodje do pizdarije. Primjera san nazalost u zadnjih par miseci vidija i previse

E, dp2 brod mora imat uvik dva dpo ma mostu a obican psv bez dp di judi mamovraju na manice i iskrcavaju bulk, mud ili bilo sta takvo ne triba nego jedan da manovra...svi dpo-i najpri na bourbon kiesse ili takav slicni a onda dalje

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free

To je to, samo je ljudima tesko za shvatiti... Malo tko vidi siru sliku...

Nitko se naucen nije rodio tako za biti DPO trebas nekog iskustva ,a oni su to dobili kao ADPO na Vantageu dok nisu uzeli unlimited licencu i onda su ih promovirali za DPO-e...i rade posao dobro ili jos bolje nego bilo tko je dosao sa pipelay ili dsv-a....jer su radili familarizaciju na drillingu tako da imaju dobru perspektivu sta se tamo radi.

To se nebi nikako slozio, netko sa dobrim iskustvom sa pipelay ili dsv je bitno bolji DPO od nekog tko ima samo drilling iskustvo...ima bitno vece znanje, pogotovo sta se tice problema, drift off, drive off, gubitka referenci i sl.

To se nebi nikako slozio, netko sa dobrim iskustvom sa pipelay ili dsv je bitno bolji DPO od nekog tko ima samo drilling iskustvo...ima bitno vece znanje, pogotovo sta se tice problema, drift off, drive off, gubitka referenci i sl.

Ne krivo si razumio ja sam rekao da posto su oni krenuli direktno na drilling znaju taj dio bolje od nekog ko dolazi sa pipelaja ili dsv-a....a sta se tice subsea operacija opet druga prica

Nitko se naucen nije rodio tako za biti DPO trebas nekog iskustva ,a oni su to dobili kao ADPO na Vantageu dok nisu uzeli unlimited licencu i onda su ih promovirali za DPO-e...i rade posao dobro ili jos bolje nego bilo tko je dosao sa pipelay ili dsv-a....jer su radili familarizaciju na drillingu tako da imaju dobru perspektivu sta se tamo radi.

Ovo sto si napisao je netocno i tipicno razmisljanje ekipe iz drillinga. Prije svega svaka jedinica semi ili drill ship je pomorski objekat, pa prema tome vazno je da osoba (pogotovo u marine dept) ima pomorsku kvalifikaciju i iskustvo.
Danas drilleri, preferiraju ljude bez iskustva ali sa certifikatima. na taj nacin ih valjda lakse iz treniraju da usvoje drillerski nacin razmisljanja....koliko je to dobro i sigurno, dalo bi se diskutirati.

Buduci da sam i sam prosao razlicite DP brodove i operacije (ukljcujuci i drilling) mogu ti reci da se DP ne uci na drilling unitima vec na jednostavnijim brodovima koji izvode kompleksnije operacije (DSV, ROV, Const.etc, etc). Buduci da znam o kome se se ovdje pise, ti ljudi su imali srecu (da je otac od jednog od njih poznavao marine managera) i to je to. Nisu usli na racun kvalifikacije i iskustva vec po onoj "doesn't matter what you know, but whom you blow!" Nije DP nikakva posebna nauka i svatko ga moze raditi. Svatko moze biti DPO i sijediti na mostu dok sve funkcionira, ali kada zapne........tu se vidi razlika tko zna, a tko nezna.

Ovo sto si napisao je netocno i tipicno razmisljanje ekipe iz drillinga. Prije svega svaka jedinica semi ili drill ship je pomorski objekat, pa prema tome vazno je da osoba (pogotovo u marine dept) ima pomorsku kvalifikaciju i iskustvo.
Danas drilleri, preferiraju ljude bez iskustva ali sa certifikatima. na taj nacin ih valjda lakse iz treniraju da usvoje drillerski nacin razmisljanja....koliko je to dobro i sigurno, dalo bi se diskutirati.

Buduci da sam i sam prosao razlicite DP brodove i operacije (ukljcujuci i drilling) mogu ti reci da se DP ne uci na drilling unitima vec na jednostavnijim brodovima koji izvode kompleksnije operacije (DSV, ROV, Const.etc, etc). Buduci da znam o kome se se ovdje pise, ti ljudi su imali srecu (da je otac od jednog od njih poznavao marine managera) i to je to. Nisu usli na racun kvalifikacije i iskustva vec po onoj "doesn't matter what you know, but whom you blow!" Nije DP nikakva posebna nauka i svatko ga moze raditi. Svatko moze biti DPO i sijediti na mostu dok sve funkcionira, ali kada zapne........tu se vidi razlika tko zna, a tko nezna.

Neznam nista o DP-u tek sam pocetnik pa kad si ti prosao sve te subsea firme i DSV-e stavi par adresa ovdje na forum pa da se mi pocetnici mozemo tamo javlajti!!!:hihi

Neznam nista o DP-u tek sam pocetnik pa kad si ti prosao sve te subsea firme i DSV-e stavi par adresa ovdje na forum pa da se mi pocetnici mozemo tamo javlajti!!!:hihi

Ako si pocetnik i priznajes da neznas nista o DP, nebi se trebao upustati u procijene koji DPO je kvalitetniji.
Neznam od kuda is iscitao da sam prosao sve te "subsea firme", jer to nisam napisao. radio sam na razlicitim tipovima DP brodova.

Sto se adresa tice, mislim da ih ima sasvim dovoljno na forumu pa pokusaj.
nazalost, situacija na trzistu je dosta losa, upravo zbog velike kolicine DP certfikata i samozvanih DPO-a. to je alarm na uzbunu jer izgleda da cijeli taj DP business nece dugo biti jako dobro placen.
Osobno mislim, da se dobar posao dobiva preko dobre preporuke.
Srteno.

Ako si pocetnik i priznajes da neznas nista o DP, nebi se trebao upustati u procijene koji DPO je kvalitetniji.
Neznam od kuda is iscitao da sam prosao sve te "subsea firme", jer to nisam napisao. radio sam na razlicitim tipovima DP brodova.

Sto se adresa tice, mislim da ih ima sasvim dovoljno na forumu pa pokusaj.
nazalost, situacija na trzistu je dosta losa, upravo zbog velike kolicine DP certfikata i samozvanih DPO-a. to je alarm na uzbunu jer izgleda da cijeli taj DP business nece dugo biti jako dobro placen.
Osobno mislim, da se dobar posao dobiva preko dobre preporuke.
Srteno.

Vidim da si ti strucnjak za DP ,a to mogu zaljucit iz tvojih postova i koliko vremena provodis na ovom forumu....moje procjene o DP-u su nevazne isto kao i tvoje!
Ima tu na forumu ljudi koji znaju sta pricaju i na offshoru su vise od 20 god..
Nazalost da nema decki poput picarda i slicnima ovaj forum bi bio proslost odavno.

Pozzz

Last edited:
Citam Vantage izbacen sa NY burze zbog preniske cijene. Jel to pocetak kraja?

Nedaj boze da pogodim ali koliko znam oni su u jako teskoj situaciji. Doslovno groznoj.
Daj boze da grisim

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Dalmos, oni "dugokosi" sto je bio nekada ovdje na forumu vise nije u Vantage?

Poslano sa TAD M8 koristeci Tapatalk

@Dalmos, oni "dugokosi" sto je bio nekada ovdje na forumu vise nije u Vantage?

Poslano sa TAD M8 koristeci Tapatalk

Neznam prika uopce o kome pitas?

Ali ako je bio ode i vise nije nebi onda o tome pricao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da se vratin malo na pocetak teme.
Znan da je forum misto za sve i svasta al jos najbolje da ste stavili sliku, kucnu adresu, broj mobitela i sl. od ove trojice sta su upali tamo.
I nije ovo prvi put da se prica o ljudima koji nisu aktivni na forumu.
Ne vidin smisla o raspravljanju o DP sposobnostima ljudi koji nisu upce tu.
Zapravo vidin jedino zavist i tipicni hrvatski jal.
Ko smo mi da to procjenjujemo.
Razumin da je konacni cilj razmjena informacija al mozda bi se tribalo uvest neko pravilo u vezi pricanja o ljudima koji nisu tu.

Back