Windfarm crew transfer boat

Vidio sam da neke UK firme po tim oglasima traze OOW s nekim engine kursom, i jos vidio negdje da pise da nemaju strojara, nego master, oow s tim kursom i mornar. Tako da to sve varira izgleda od firme do firme. Jos jedno pitanje, ako si tamo master ili oow, to su brodovi ispod 750-500 brt, jel onda nemozes obnovit unlimited brevet? Za taj dp isto mi nije jasno, sta oni imaju samo uredaj a nemaju dp klasu? Znaci nemozes pisat ni sate u dp log?

Ako tko zeli nek se javi agenciji u CG oni krcju na ovu firmu di je Perza bija.Znac ce Perza reci kako se zovu ja sam vec zaboravija.Sicam se samo da Njord offshore se zove firma ciji su brodovi.Ja sam treba ici isto tamo kad je Perza bio kod njih.Zvali me iz CG prica s covikom uru vrimena objasnija sve kako,sta i di cak je po meni malo i pre iskren u nekim stvarima.Mislim takvi bi trebali biti svi samo sta smo mi naucili da nas ti kadrovnici uvik lazu mazu pa u ovim slucaju ostanes zatecen kad ti covik rece cilu istinu.Poslin razgovora s njim zva me netko iz njihovog offica direkt pricali par min nista specijale i odma sam bija primljen.Mislim da smo se bili pogodili za placu od 120£ po danu samo na brodu.Meni je u meduvrimenu par dana prije ukrcaja upa drugi puno bolji posal nazva sam ih lipo i zahvalija se i tako da niko nije nista ni zamirija.
Ode jedna stvaka koju nije cini mi se Perza spomenija a to je da se moras s aerodroma sam snalaziti za ukrcaj.Nemas prijevoz organiziran ili tako nesto,al sta po meni nije neki problem vidis di je brod uzmes taxi i nek te vozi do kapije porta i problem rijesen.
Samo da spomenem pozicija je bila za strojara.

Je ja sam to zaboravia napomenit, ali to ovisi od firm do firme, tako neki organiziraju neki ne. Doduse na Njord je transport bio na tebi samom. Sto se tice tog covika iz CG on je nazalost preminuo ima pola godine i to sada ide skroz drugacijim tokom, nema vise ponude kao prije i imaju svoje ljude koji rade na tim ctv brodima sad je sve drugacije, ima vise od pola godine - nazalost.

Vidio sam da neke UK firme po tim oglasima traze OOW s nekim engine kursom, i jos vidio negdje da pise da nemaju strojara, nego master, oow s tim kursom i mornar. Tako da to sve varira izgleda od firme do firme. Jos jedno pitanje, ako si tamo master ili oow, to su brodovi ispod 750-500 brt, jel onda nemozes obnovit unlimited brevet? Za taj dp isto mi nije jasno, sta oni imaju samo uredaj a nemaju dp klasu? Znaci nemozes pisat ni sate u dp log?

a kako si sam naveo ovisi od firme do firme, a ovi DP nema veze s vezom i nema klasu,nestoji se u DP mode,nema nikakvi DP log i ostale stvari sta normani brodovi DP imaju. Oni imaju od Volvo Pente neki software koji to prego GPSa kao drzi poziciju i vraca na istu kad se pomaknes s referente tocke ii kao to je DP sistem, koji u realnosti nema veze s vezom - rekoh to je cisto marketinski trik za dobit bolji najam broda. Ovo za brevete ti nebi zna, pretpostavljam da bi bilo nemoguce obnovit unlimited brevet ako si ispod brt kojeg brevet zahtjeva.

Last edited:
ma tu poziciju preko ips drze,to je program za yahtice ili kad idu na big game offshore

nema to veze s dp

ips je u stvari azimit thruster obrnuto okrenut s dvi propele

ovi noviji brodi po lucicama ga imaju ,jedan mornachus ima taj sistem ali je od yanmara zove se zeus

ma tu poziciju preko ips drze,to je program za yahtice ili kad idu na big game offshore

nema to veze s dp

ips je u stvari azimit thruster obrnuto okrenut s dvi propele

ovi noviji brodi po lucicama ga imaju ,jedan mornachus ima taj sistem ali je od yanmara zove se zeus

Upravo to, kako je kolega naveo. Vec sam reka da nema to veze s Dp - to je marketing shema.

Back