Chevron

jel znas koliko je za sekonda i chifa palube sad? ja sam bio 2 put u pregovorima sa njima, al dosta prije, i uvjek su mi nudili da idem rank nize, tojest bio sam 2/O i da idem za 3/O, i placa mislim da je tad bila oko 4700 permanent.

A ljudi moji sta mislite da soldi padaju sami s neba...evo da malo objasnim bar mislim da mogu jer sam Kapo i 15god na Chevronu. 4th engineer nije u rangu terca makine, to je rang kojeg su napravili kao prelazni izmedu kadeta i terca. Znaci ima papire za OOW ali nemoze drzati dezurstva itd. Mora odraditi cili ugovor i ako mu Kapo napise da je zadovoljia onda ce sljedeci ugovor doci za terca a ako ne onda ce dobit jos jednu sansu. Sta se tice soldi ima i dobri i losi stvari kao svugdi ali generalno na Chevronu nije lose ako se snalazis dobro sa papirologijom. Prvi palube i makine imaju placu od 8614 USD (doma i na brodu) i najcesce su back to back 3/3 tu postoji jos niz beneficija za penizioni, dionice, godisnji bounus itd. Uz njih jos tu spadaju gasista i AEO kao ajmo reci seniori i oni su isto back to back...ostali juniori su po mom misljenju vrlo dobro placeni gledajuci druge firme...kad vec pricamo da terco uzima 4918 USD pa covice to nisu mali soldi. Eto toliko od top rangovima necu jer oni opet imaju svoje druge beneficije. Na Chevrona u Hrvatskoj niko ne krca tj tu i tamo Zorovic posalje koga direktno i to je to. Zaposljavanje direktno priko Northern Marine Glasgow. Ala judi ja mislim da sam vam da dosta informacija.

Poslano s SM-J710F putem Pomorac.net

Za momka gori, 4 engineer ili officer ima placu 3440 USD i ka sta sam reka on je na probi jedan ugovor prije nego postane terco.

Evo za i ostale vidim da vas zanima sekondo ima 5366 USD, gasista ima 7424 USD i AEO ima 8183 USD i cadet ima 1657 USD....ovo je samo osnovno bez dodatak kojih ima podosta. Samo nemoj da se zavaravate da je lako doci na Chevron.

Sta se tice ovog leave to oscilira...seniori na LNG su svi B2B i vecinom su 3/3, nekad se desi i 3.5/3.5 ali vrlo rijetko, barba i kapo su opet po posebnim rezimom i sami vise manje odlucuju kako ce stati tokom godine. Juniori osciliraju znaju stati od 2.5 do 3.5 ali u vecini slucaja to bude oko 3 miseca i koji dan. Sta se tice LNG brodova evo taman je zaplovija peti u nizu od 6 asia klase i sta se tice ljudi, uzimaju ali uvik imaju prednost oni s iskustvom. Ljudi fali ka i svugdi, a pogotovo strojara. Gledajuci druge firme momentalno Chevron ima najbolji paket jer kad se sve zbroji to ispadne jedna lipa godisnja cifra kojoj ni TK, MOL, NYK, Golar, Dynagas, Hoegh, Shell itd nisu sugurno jaci jer znam tocno koje su tamo place. Ima Chevron i svojih losi strana ka i svako drugi. Meni nekad dode da odem istog trena ali opet nije vridno za par stotina gori doli minjat firmu. Uglavno sve je to glupo govoriti ko je bolji ko gori sve je to slicno, a ljudi pricaju ka da se mogu ono zaposlitit kad pozele. Zalosno, polovica ih sidi po kaficima, drugi dio nastoji pronaci nesto bolje, jedni rade za bilo sta, a vi se ode pripirete kako vam je ovo lose. Ma bravo momci samo tako nastavite.

To je ocito onda prica tu kao i na Tk lng fleet. Insideri kazu fali ljudi, a kad apliciras (osobno sam strojar sa iskustvom kojeg zahtjevaju) expresno dobijes odgovor da ne potrazuju. Tesko je shvatit tu crewing politiku :/

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Sve zavisi od slučaja do slučaja, ja kad sam doÅ¡a na Chevron aplicira sam na NMM Glasgow, nisan niti zna da oni krcaju i na Chevron, drugi dan me nazva čovik iz officea i u iduća 24 sata sam bio u avionu za Glasgow, bez veza, bez preporuke od bilo koga, samo sa svojim CV-om. Godinu dana prije sam priča sa kolegom Hrvatom koji je već bio na Chevronu i on mi je rekao da nema Å¡anse da me uzme Chevron, da je to komplicirano bla, bla bla.

Dobro, to je bilo 2006. možda je sad drukčije a.
Isto tako ima dvi godine me zvalo nazad na Chevron ali priko druge agencije, nisam pozitivno odgovorija jer nisam bio spreman na ševroniziranje opet, he , he...

Mislim da je dobro biti uporan i slati CV-e i onda je samo stvar trenutka kad im baÅ¡ triba čovik jer im je neko zalipija otkaz iznenada i nemaju smjenu za čovika na brodu.

Potpisujem ovo prvo. Znači isto priko NMM ali ne na Chevrona nego na Stnin dio upadam u roku 24 sata priko agentice iz clydemarinea Poljska i to bez ikakve greÅ¡ke i problema i ikakve preporuke. Dapače dobivam engleski ugovor upravo jer mi se ona izborila za to jer nas clydemarine vrednuje na drugi način a ne ka famozna hrvatska agencija koja tamo krca. Također nasluÅ¡a se priča i priča da se na NMM i Chevrona ne može bez preporuke doč u roku 24 sata sam se zaposlia. Mnogi mnomci koji su odavde uzimali tu adresu su mi kasnije potvrdili da je i njima nudila ugovore jer NMM fali kronično ljudi a famozna napa agencija priča da ne uzimaju hrvate a svaki put na crew listama vidim sve veči broja nÅ¡ega svita. Također me i Fastream i joÅ¡ neke agencije zvale za NMM Stenu ali i Chevrona (na kojeg ne mogu preč jer imaju dogovor o ne prelaženju ljudi sa Stene i Chevrona) bez ikakvog miga i preporuke. I to je bilo 2015 znači ka Å¡ta je Zorge reka bez ikakvog pardona samo slat i pitat. Samom Cehvronu ne fali ljudi ali NMM dio za Stenu i sve ostale grupacije ko god ima iskustva može dobit poso bez greÅ¡ke.

Sve zavisi od slučaja do slučaja, ja kad sam doÅ¡a na Chevron aplicira sam na NMM Glasgow, nisan niti zna da oni krcaju i na Chevron, drugi dan me nazva čovik iz officea i u iduća 24 sata sam bio u avionu za Glasgow, bez veza, bez preporuke od bilo koga, samo sa svojim CV-om. Godinu dana prije sam priča sa kolegom Hrvatom koji je već bio na Chevronu i on mi je rekao da nema Å¡anse da me uzme Chevron, da je to komplicirano bla, bla bla.

Dobro, to je bilo 2006. možda je sad drukčije a.
Isto tako ima dvi godine me zvalo nazad na Chevron ali priko druge agencije, nisam pozitivno odgovorija jer nisam bio spreman na ševroniziranje opet, he , he...

Mislim da je dobro biti uporan i slati CV-e i onda je samo stvar trenutka kad im baÅ¡ triba čovik jer im je neko zalipija otkaz iznenada i nemaju smjenu za čovika na brodu.

Ae, nemamo druge nego diliti info, ali da triba aplicirati triba, isto ko za loto, da bi dobija na lotu prvo triba uplatiti taj listić prije izvlačenja.

Fali ljudi i na Chevronu ali kao sta se gori napisalo za upast je lutrija
Nemojte se ljutit na kolege koji su vas preporucili a niste primljeni a neko primljen bez veze jer je naprosto tako.
Kako to funkcionira niko ziv nezna.
Neznaju ni oni vjerujte mi.

Sent from my internet mobile device

Hvala za informacije za prvog i drugog, je placa i sve je top, mislim da je najjace za tankere, jedino mozda bp, al tamo koliko znam nema nasih.

Back